HYVÄÄ JA ONNELLISTA,
OMANNÄKÖISTÄ JOULUA
RAKKAAT LUKIJAT JA YSTÄVÄT!
TOIVOTTAA
KAIKKI ÄITINI RESEPTIT Nanna
HYVÄÄ JA ONNELLISTA,
OMANNÄKÖISTÄ JOULUA
RAKKAAT LUKIJAT JA YSTÄVÄT!
TOIVOTTAA
KAIKKI ÄITINI RESEPTIT Nanna
4:lle
4 kananmunaa (tai vain keltuaista)
1 1/4 dl ruokosokeria
1 dl tummaa rommia
1 l maitoa
1 tl muskottipähkinää
Blendaa munat sokeri ja rommi vähintään 4 min kunnes seos paksuuntuu ja kuumenee. Tämä ei tapahdu ihan perusblenderillä, mutta tulee sekin hyvää.
Lisää maito ja muskotti ja blendaa vielä 2 min.
Jäähdytä kylmäksi kannussa. Koristele tarjottaessa kanelilla.
Nauttikaa!
Nyt en ehdi etsiä reseptiä bloggaajakollegoilta. Pus! Te ymmärrätte!
Jouluaaton salaatti, Ensalada de Nochebuena, tuo vielä kerran tähän joulukalenteriin terveiset Meksikosta. Onhan tässä jo juotukin maissikaakaota ja herkuteltu Buñueloilla. Jouluaaton salaatti on nimensä mukaisesti varsinkin jouluaattona syötävä hedelmäinen ja raikas salaatti, vähän makeakin. Reseptejä ja variaatioita löytyy aina jälkiruokamaiseen, aika pitkässä liemessä olevaan hedelmäsalaattiin, tämä versio on enemmän raikkaan salaattimainen. Kastikkeeseen lisätään usein majoneesia tai kermaa, mutta valitsin tämän sitruksisen version. Resepteissä voi olla vaikka Jicamaa, eli pikkumaissipapua, jota nyt ei ihan meidän cittarissa ole. Omin valtuuksin lisäsin myös kuivatut karpalot usein käytettyjen granaattiomenan siementen sijaan. Suolapähkinöiden tilalla voi käyttää myös paahdettuja kurpitsansiemeniä.
Iltakin jo pimeni ja otti vähän aivoon kun en hätäillessäni saanut salaattia kauniisti esille. Siinä kun on nuo punajuuret, niin sitä ei monta kertaa korjailla. Voit myös kuutioida ainekset, tässä yritin jotenkin laittaa siivut ja lohkot kerroksittain, tätä voisi vielä harjoitella.
Mutta tärkeintä on maku, eiköstä joo? (ja nyt ihan mun joulumielen takia vastaatte "kyllä, kyllä").
Kuva: Haarukkavatkain, Minna Rautio-Pakaste |
Tänään taas ollaan joulun herkkujen ytimessä. Näiden pistaasipiparien valmistukseen et tarvitse kaulinta tai uunia. Paistinpannun sokerin sulattamiseen ja pussin suklaan sulatukseen (katso niksi). Supernättejä ovat ja kaikki joulun maut kohdillaan, piparkakku, suklaa ja vähän suolainen pistaasipähkinä ja sulatettu nekkusokeri.
Kuvien piparit kohtasin tänään ekaa kertaa, ne ovat naapurini ja ystäväni Kiurun valmistamat. Kiuru oli kattanut ne glögin kaveriksi ja ihastuin välittömästi. Lainasin piparit kotiin valokuvattavaksi, kyselin ohjeen ja sain luvan tehdä näistä joulukalenterin 20. luukun.
Tässä joulun alla kaipaa juuri tällaisia reseptejä. Saa tekemisen meiningin pienellä vaivalla. Tässä on nimittäin pohjalla valmiit piparit, luulisin, että nämä on Anna's pepparkakor, ohuita, rapeita ja mausteisia.
Kuva Sokerivaltakunta, Sanja Alisic |
Kuva Terhin keittiössä, Terhi Tuomela |
Kuva Sweet Food O'Mine, Sari Spåra |
Kuva: Ketun keittiössä, Paula Kouki |