Kaupallinen yhteistyö K-ruoan kanssa
Mutta jos joku nyt kotona pähkäilee hiihtoloman ruokareseptiä tai ihan muuten vaan mitä tänään syötäisiin niin julkaisenpa tässä matkahulinoissa tämän Ras el hanou- uunibroileri reseptin. Ruoka on taas niitä, jotka käytännössä valmistuu itsekseen uunissa, kunhan ensin hieroo mausteseosta pintaan ja puolittaa muutaman sitruunan. Ras el hanou- mausteseosta löytyy hyvin varustetuista kaupoista, siinä on mm korianteria, kardemummaa ja paprikaa, mitä kulloinkin. Sopivan mausteinen olematta liian tulinen.
Tähän kun vielä valmistaa Pirkan gluteenittomia bataattilohkoja ja avokado-jugurttidipin, lautaselta riivitään kyllä viimeinenkin muru. Nuo bataattilohkot on ihan huippu-uutuus. Bataatti kun helposti itse tehtäessä jotenkin mössääntyy, nämä pakasteesta ostettavat on reilun kokoisia ja kivan rapsakoita, mutta sisältä pehmeitä. Vinkkinä kaikille bataatinystäville, ja niillekin, jotka eivät kenties vielä ole, näitä syötyään on suuri vaara hurahtaa!
Ja ne joille gluteeniton ruokavalio on ajankohtainen, Pirkka tuotteita löytyy jo huikea kokoelma gluteenittomina versioina.
Bataattilohkot ja Ras el hanou -broileri
4:lle
1 Pirkka uunibroileri
75 g voita
½ sitruunan mehu
2 valkosipulinkynttä puristettuna
1 +1 rkl Ras el hanou -maustesosta
1 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia + pari oksaa
2 rkl oliiviöljyä
2 sitruuna
3 valkosipulinkynttä
suolaa
1 pss Pirkka bataattilohkoja (500g)
avokado-jugurttidippi
2 dl maustamatonta jugurttia
2 valkosipulinkynttä
½ sitruunan mehu
2 rkl tuoreita yrttejä, esim. basilika, korianteri
½ tl suolaa
Valmista maustevoi sekoittamalla Ras el hanou-mausteseos,
sitruunanmehu, puristetut valkosipulinkynnet ja 1 rkl tuoretta, hienonnettua
timjamia.
Kuivaa uunibroileri hyvin sisältä ja päältä talouspaperilla.
Irrota nahkaa hiukan ja ujuta maustevoi nahan alle, erityisesti rintalihojen
kohdalle. Viipaloi sitruuna ja kuori valkosipulit ja laita ne broilerin sisälle,
osa lohkoista jää yli. Hiero öljy broilerin pintaan, sen päälle suola ja toinen
rkl ras el hanou-mausteseosta. Aseta broileri uunivuokaan rintapuoli ylöspäin
ja jäljelle jääneet sitruunat mukaan paahtumaan leikkuupuoli ylöspäin. Paista
180°C kypsäksi n. 1,5 h. Kääri folioon vetäytymään.
Tämä mun resepti löytyy uudesta Pirkasta (sivulta 53). Ja monta muuta hyvää reseptiä ja juttua!
Kaupallinen yhteistyö K-ruoan kanssa