Oon aina tykännyt kovin keitoista. Keitto ja pala tuoretta leipää (tai, noh, näkkileipä tai hapankorppukin on erinomaista)on yhdistelmä, jonka jälkeen jaksaa hienosti paiskia töitä vielä loppupäivänkin.
Olo pysyy energisenä, silti ne täyttää ja näin talvella myös lämmittää ihanasti.
Tykkään just siitä suomalaisesta perunapohjaisesta pääruokakeitosta, johon lisätään milloin lihaa, makkaraa, nakkeja, kalaa tai vihanneksia. Se on helppo tehdä ja helppo syödä.
Keitolla ruokit isommankin kökkäporukan tai se sopii juhliinkin ruuaksi, häista hautajaisiin.
Kyllä mä tykkään kaikista muistakin keitoista, tulisista ja eksoottisista tai sitten sosekeitoista, jossa pääraaka- aine pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Ihan vaikka porkkana-, bataatti-, maa-artisokka- tai kukkakaalikeitto.
Keitto on usein sopivasti kevyttäkin ruokaa, mutta nyt lähdin peräämään ohjeita, joilla saisi lautasellisen keittoa parilla sadalla kalorille tai alle.
Reseptit ovat tänään taas teidän ilonanne Lännen Median printti- ja verkkojulkaisuissa(Reseptit löytyvät Turun Sanomat, Kaleva ja Lapin Kansa, Ilkka-Pohjalainen, Hämeen Sanomat ja Forssan Lehti, Keskipohjanmaa, Kainuun Sanomat ja Länsi-Suomi).
Ensimmäisenä esittelin teille munakanakeiton. En oikein tiedä miksi sitä kutsuisin, mutta halusin kuitenkin puhua tästä kiinalaistyylisestä
Egg Drop Soupista ihan suomen kielellä. Tämä keitto on nopea vaikka lisäsinkin siihen vielä broilerin jauhelihaa, joka tekee siitä vielä vähän ruokaisemman.
Sosekeitoista jo mainitsinkin. Usein niihin kehotetaan lisäämään kermaa tai tuorejuustoa, mutta kun on kyse tavallistakin keveämmistä keitoista, niitä ei tähän parsakaalikeittoreseptiin käytetä. Eikä kyllä tarvitsekkaan. Maku ja rakenne on täyteläinen ja pehmeä, kiitos mukana soseutettavan jauhoisen perunan.
Nuudelikeittoja voisi syödä kai päivästä toiseen. Ja sitten vielä jo taas seuraavana päivänä... Tälläkertaa makoisassa liemessä yhdistyy kookosmaito ja umamiset sienet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti