Pages

keskiviikko 25. tammikuuta 2023

KEVYT OLO KEITOILLA JA ENERGIAA PAISTETULLA KAURAPUUROLLA
Oon aina tykännyt kovin keitoista. Keitto ja pala tuoretta leipää (tai, noh, näkkileipä tai hapankorppukin on erinomaista)on yhdistelmä, jonka jälkeen jaksaa hienosti paiskia töitä vielä loppupäivänkin.

Olo pysyy energisenä, silti ne täyttää ja näin talvella myös lämmittää ihanasti.

Tykkään just siitä suomalaisesta perunapohjaisesta pääruokakeitosta, johon lisätään milloin lihaa, makkaraa, nakkeja, kalaa tai vihanneksia. Se on helppo tehdä ja helppo syödä.

Keitolla ruokit isommankin kökkäporukan tai se sopii juhliinkin ruuaksi, häista hautajaisiin.

Kyllä mä tykkään kaikista muistakin keitoista, tulisista ja eksoottisista tai sitten sosekeitoista, jossa pääraaka- aine pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Ihan vaikka porkkana-, bataatti-, maa-artisokka- tai kukkakaalikeitto.

Keitto on usein sopivasti kevyttäkin ruokaa, mutta nyt lähdin peräämään ohjeita, joilla saisi lautasellisen keittoa parilla sadalla kalorille tai alle.

Reseptit ovat tänään taas teidän ilonanne Lännen Median printti- ja verkkojulkaisuissa(Reseptit löytyvät Turun SanomatKaleva ja Lapin KansaIlkka-PohjalainenHämeen Sanomat ja Forssan Lehti, KeskipohjanmaaKainuun Sanomat ja Länsi-Suomi).Ensimmäisenä esittelin teille munakanakeiton. En oikein tiedä miksi sitä kutsuisin, mutta halusin kuitenkin puhua tästä kiinalaistyylisestä
Egg Drop Soupista ihan suomen kielellä. Tämä keitto on nopea vaikka lisäsinkin siihen vielä broilerin jauhelihaa, joka tekee siitä vielä vähän ruokaisemman.


Sosekeitoista jo mainitsinkin. Usein niihin kehotetaan lisäämään kermaa tai tuorejuustoa, mutta kun on kyse tavallistakin keveämmistä keitoista, niitä ei tähän parsakaalikeittoreseptiin käytetä. Eikä kyllä tarvitsekkaan. Maku ja rakenne on täyteläinen ja pehmeä, kiitos mukana soseutettavan jauhoisen perunan.


Nuudelikeittoja voisi syödä kai päivästä toiseen. Ja sitten vielä  jo taas seuraavana päivänä... Tälläkertaa makoisassa liemessä yhdistyy kookosmaito ja umamiset sienet.


Sitten vielä keittelisin ison padallisen vegestronea. Se vasta on niin kevyttä, että lautasellinen kestää vielä ruokalusikallisen pinnalleen ripoteltua parmesaanilastua.


Jos olette seurailleet mun IG stooreja, tiedättekin, että olin juuri 4 vrk ruoka(messu)matkalla Berliinissä, jossa siis kerrankin sain hyvällä omalla tunnolla keskittyä vain siihen yhteen asiaan: ruokaan! (Ja vähän siihen, että löysin ryhmällemme aina sujuvimmat reitit paikasta A paikkaan B julkisilla kulkuvälineillä). Nyt onkin ihanaa, että mulla tämän reissua edeltäneen keittotehtailun jäljiltä on pariksi viikkoa keittolounaita pakkasessa. Keveitä keittolounaita. Tekee hyvää!


Ennen reissua musta ja Maitotytöstä tuli myös paistetun kaurapuuron ylimpiä ystäviä. Varsinkin pikkuisiin, söpöihin annoskuppeihin tehtynä. Nämä pikku aamiaisen energiapommithan on huippuja!


Olisko sun suosikki banaani ja suklaa?Vai mustikka ja sitruuna (yllätin itseni rakastumalla tähän)?

 

Vadelmaa ja mantelia?Osa syötiin vasta seuraavana päivänä mikron kautta, hyvin kestivät puurot tämänkin reitin. Paistetun puuron perusohje ja vinkit mukaviin makupareihin, löytyvät nekin torstain ruokaaukeamalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti