Yhteistyössä K-ruoka
Niin minä ainakin olen
päättänyt. Tiedän, että mansikoita popsitaan ja jäätelöä himoitaan tänäkin
kesänä, mutta mukaan mahtuu aivan varmasti vielä yksi napakymppi jälkkäri, joka
on juuri sopivan keveä ja raikas grillauksen päätökseksi. Itseasiassa jälkkäri
nimi on aivan turhan rajoite tälle herkulle, joka sopii hienosti myös kesäaamun
avaukseksi. Viileäksi välipalaksi. Kulho käteen siinä laiturinnokalla ja jalat
järveen. Oi kesä!
Mieti: Viileiden
melonilohkojen päälle valutetaan turkkilaista jugurttia, jonka happamuutta on
taitettu mintulla, basilikalla ja sitruunalla. Uunissa valmistuu
suosikkipähkinöistä, pistaaseista ja suolapähkinöistä yhdessä seesaminsiemenien
kanssa rapea praliini, joka ripotelleen melonin ja jugurtin päälle rouskua
tuomaan. Ylimääräinen praliini säilyy
muuten vaikka kannellisessa lasipurkissa, ja praliinin ollessa valmis ei tässä
olekaan muuta kuin melonin lohkomisen vaiva. Ja se vaiva, se kyllä palkitaan
lopputuloksessa!
Painotuore K-ruoka lehti
on juuri nyt noudettavissa taas K-ryhmän kaupoista sekä ensimmäistä kertaa se on tarjolla myös Siwoissa ja Valintataloissa. Lehti on pullollaan
houkuttelevia ja testattuja laatureseptejä kesän kokkailuihin. Aika hienoa, että
sinne on päässyt myös tämä oma reseptini. Enpä olisi osannut kuvitella, että
joskus olen inspiraationa inspiraationi vierellä!
Melonia ja minttujugurttia
4:lle
2 erilaista melonia, ½
kumpaakin (esim. hunajameloni, valkoinen hunajameloni, cantaloupe)
200 g Pirkka turkkilainen
jugurttia
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
½ dl silputtua tuoretta minttua
½ dl silputtua tuoretta basilikaa
2 dl ruokosokeria
1 dl vettä
1 dl pistaasipähkinöitä
1 dl suolapähkinöitä
2 dl seesaminsiemeniä
muutamia mintunlehtiä
koristeluun
Leikkaa meloninpuolikkaat
lohkoihin. Poista kuori. Puolita lohkot ja jaa nätisti 4 tarjoiluastiaan tai
yhteiselle suurelle vadille.
Valmista praliini
kuumentamalla sokeri ja vesi paistinpannussa. Rouhi pistaasit ja suolapähkinät
karkeasti. Lisää puolet kuumasta vesi-sokeriseoksesta pähkinöiden joukkoon,
sekoita mukaan seesaminsiemenet. Levitä seos leivinpaperin päälle ja paahda
uunissa 225 asteessa 3-4 minuuttia. Anna jäähtyä ja murustele sitten paloiksi.
Sekoita loppu hiukan
jäähtyneestä sokeriliemestä jugurtin sekaan. Lisää sitruunan mehu ja kuoret sekä
silputut yrtit.
Nostele
minttujugurttivaahtoa melonilohkojen päälle. Ripottele pinnalle praliininpaloja
ja muutama mintunlehti.
Kurkkaa lisää kivaa kokattavaa K-ruoka sivulta !
No, eihän tätä ihanaa annostosta voi olla pikkaisen miettimättä ja sitä kesää sekä laiturinokkaa! :-)
VastaaPoistaJa kohtahan se on se kesä kaikilla!
PoistaTämä resepti saa mut huokailemaan yhtä syvää kuin jos edessä olisi rakastamani suklaa...: ) Ihan mieletön tuo praliini, en olisi osannut seesaminsiemeniä siihen laittaa.
VastaaPoistaseesaminsiemenissä on kyllä se juju, antavat just sen erilaisen maun siihen.
PoistaAijai..kuulostaa mun mieleiseltä herkulta!
VastaaPoistaIhana jos piristi vähän sun päivää!
PoistaKauniit kynnet, kuitenkin ovat bakteeripesät. Eivät kuulu ruuanlaittoon
VastaaPoistaPiti lainata naapurin rouvan kauniita käsiä, että sain tekovaihe kuvia, joita edellytettiin K-ruokalehdessä.
PoistaTietääkseni useat pitkäkyntisetkin laittavat perheelleen säännöllisesti ruokaa ja ihan sairastumatta. Toki eivät varmaankaan ole suotavat ammattikeittiössä.
Mä katoin nopsaan, että olet alkanut kokkailemaan meritähdistä jotakin ja tuo praliini, nam!
VastaaPoistaMeritähtimeloni :) !
PoistaTästä tulee kyllä lomafiilis! :)
VastaaPoistaTry it!
PoistaOi, kuulostaa ihanan raikkaalta lämpimänä kesänä. Aurinkoa viikkoon :)
VastaaPoistaJa aurinkoa tuli! :)
Poista