Ennen oli vaan pizza-perjantai. Ja hampurilaiset joskus viikonlopun yönä pikkujoulu-aikaan paikalliselta grilliltä. Lauantai-sauna ja kiuasmakkara. Ja ihan pienenä viikon odotetuin, saunalimpsa, vihreää päärynää, punaista vadelmaa tai jaffaa. Eikä tosiaankaan edes joka viikonloppu. (Eli pitäisikö sanoa viikkoja odotetuin?) No, juhannuksena sen limpsan sai ainakin takuuvarmasti.
Omani valmistin myskikurpitsasta, mutta tähän käy myös ihan tavallinen, oranssi, kurpitsan näköinenkin kurpitsa. Jos haluat voit ottaa kurpitsan siemenet talteen, paahtaa uunissa ja ripotella salsan päälle rapeutta antamaan. Jos salsaa ei syödä kerralla niin, siemenet kannattaa ripotella vasta aina ennen tarjoilua, samoin kuin korianterikin.
Kurpitsa-salsa
3 rkl öljyä
½ l pieneksi kuutioitua
kurpitsaa
2 tomaattia kuutioituna
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
1 tlk tomaattimurskaa
1 vihreä paprika pilkottuna
1-2 chiliä ja/tai
jalapenoa ilman siemeniä hienonnettuna
1 tl kanelia
½ tl sokeria
½ tl chilijauhetta
1 tl suolaa
1 limen kuori ja mehu
pinnalle tuoretta
korianteria
Laita uuni 220 asteeseen
ja levitä leivinpaperin päälle, uuninpellille, kuutioitu kurpitsa, johon
sekoitat 2 rkl öljyä. Paahda kypsiksi n. 20 min.
Kuumenna paistinpannulla
1 rkl öljyä ja kuullota miedolla lämmöllä sipuli, valkosipuli, tomaatti, vihreä
paprika ja chilit. Lisää tomaattimurska, kaneli, sokeri, suola ja chilijauhe ja
keittele hiljalleen 10 min. Purista joukkoon limen mehu ja lisää raastettu
kuori.
Soseuta paahdetut
kurpitsat karkeasti sauvasekoittimella ja sekoita muihin aineksiin. Tarkista
suola.
Lisää innotusta kurpitsan käyttöön löydät K-ruoka sivustolta.
Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa
Jos on puolikas myskikurpitsa jääkaapissa, eikä vielä tietoa viikonlopun ruuasta, niin alkaapa se tässä jo hahmottumaan :)
VastaaPoistaIhanaa olla mukana sun viikonlopussas! :) Tätä voi syödä muutenkin kaikenlaisen lihan lisukkeena, ei vaan tacoissa. Jännä kuulla mitä keksit!
PoistaTulipa hyvää! Laitoin vain osan lasipurkkiin ja loput pakastan pienissä rasioissa, kunhan se jäähtyy. On sitten helppo heittää salsat kehiin, kun himo iskee.
PoistaIhana toimen nainen. Respect!
PoistaTämä kyllä houkuttaa kokeilemaan!
VastaaPoistaNo musta tämä on kiva, aina pyörittää niitä samoja reseptejä kun miettii, että mitäs tekis.
PoistaNo nam, Nanna! Takuuvarma testattava!
VastaaPoistaTähän tuli ihana maku, tuo kanelikin tuo tähän oman syvyytensä. Siltä se kuitenkin maistuu myös salsalta.
PoistaNo tätä pitää kokeilla! Kurpitsaa on ihan omasta takaa. Rakasta kurpitsaa!
VastaaPoistaNo jos on omia, niin reseptejä ei kyllä koskaan oo varmaan liikaa.
PoistaIsäni esitteli mulle, eilen Nuori Lääkäri-lehteä ( se tulee siis myös vanhemmillekin lääkäreille....) ja juurileivän valmistusreseptiä, joka oli menossa kokeiluun. Että terveisiä vaan.
Ai, kiva! Mulle itse asiassa lakkasi tulemasta, jokin esto oli vielä osoitteistossa etteivät saaneet lähetettyä, kunnes nyt koko vuoden lehdet, kuulunhan toimittajakuntaan ;). Pidetään peukkuja että tulee hyvä leipä!
PoistaNerokasta...ja niin herkullista! Taipuisikohan kurpitsa hummukseksi?
VastaaPoistaEpäilemättä, kun punajuurikin taipuu. Sinä testata, mine odotella tulos.
PoistaNo nyt tiedän mitä teen ensi kerralla tortillojen täytteeksi! Vähän uutta twistiä annoksiin, veikkaan että tulee jumalaisen hyvää. ^_^
VastaaPoistaKiitos luottamuksesta, mutta....no oikei, tulee siitä! Jumalaisen hyvää!
PoistaSuper!
VastaaPoistajes. Niin on!
Poista