Mulla on sitäpaitsi niin mielettömästi kuvia tästä kakusta, sitä kuvattiin parinakin päivänä yhtä toista projektia varten. Että sallinette kuvituksena hiukan tälläisiä äiti-lapset-kakkukuvia (yleisön pyynnöistä huolimatta...). Ainakin 100 otettiin ja lähes joka kuva joutui mappiin öö koska aina (Merituulin sanoja lainaten) näytti aina ihan siltä, kuin äitillä olis ollu kaksoisleuka tai peräti silmäpussit.
Tänne voi upottaa lempirommisi, tai voi sen korvata tietenkin varovasti aromillakin. Meidän lempirommi on ehdottomasti tuo Zacapa...että viina voi tuoksuakin hyvältä.
Tein muuten kuvista vintage- äitienpäiväkortit mummoille.
Mutta nyt se kakkuresepti. Eikö meidät oo jo nähty?
pohja
6,5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl ruskeaa sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
4 ylikypsää banaania survottuna
200g sulatettua voita
1 rkl tummaa rommia1 tl vaniljasokeria
6 munaa
täyte
3 dl kermaa vatkattuna
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl hunajaa
1 rkl rommia
pinnalle
1 tlk karamellisoitua maitotiivistettä
1 dl suolapähkinöitä
Pohja
Laita uuni kuumenemaan 160°. Voitele ja jauhota kaksi 20cm irtopohjavuokaa.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, sokeri ja kaneli. Lisää survotut banaanit, voisula, vanilja, rommi ja sekoita hyvin. Sekoita lopuksi mukaan kananmunat. Jaa taikina kahteen irtopohjavuokaan ja paista n. 40 min. uunin keskitasossa. Jäähdytä pohjat. Kumoa vuoasta ja tasoita leikkaamalla mahdolliset kummut. Halkaise molemmat pohjat kahtia.
Täyte
Vaahdota kerma ja sekoita lopuksi mukaan tuorejuusto. Mausta hunajalla ja rommilla.
Kokoa kakku asettamalla ensin tarjoiluvadille pohja ja sen päälle reilusti täytettä. Seuraavaksi pohja, sitten täyte jne. kunnes olet käyttänyt kaikki 4 pohjalevyä. Mehevää banaanipohjaa ei tarvitse kostuttaa. Lisää kakun päälle loput täyteseoksesta. Kuumenna hiukan karamellisoitua maitotiivistettä juoksevammaksi vaikka mikrossa (kaada mikronkestävään astiaan) ja lusikoi sitten kakun päälle, niin että se valuu reunojen yli. Päälle reilusti rouhittuja suolapähkinöitä. Jos käytä tavallisia, paahda ne ja lisää sormisuolaa.
Kenellä muulla roikkuu vielä jouluvalot? Kyllä kätevä äiti kiittää itseään yhdestä työstä vähemmän sitten joulun alla. Toisaalta juhannuksen aikoihin saattaa tuntea pientä riittämättömyyttä...
Paitsi jos olis kesän kuumin blogi....
Käy äänestämässä.
Vihroonkin!
VastaaPoistaJust aamulla pohdin, että irrottaisko jouluvalot partsin kaiteesta vai antaisko olla syksyä odottamassa. Sammutin ne pääsiäisenä.
My kinda woman!
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
PoistaIhanat kuvat teistä:) Ja tuo banaanikakku;kaikki missä on lempiviinaani tummaa rommia ei voi olla muuta kuin hyvää!
VastaaPoistaJa rommin määrän voi kyllä huoletta tuplata. Tässä sen aromi on hyvin hienovarainen, mutta kyllä aikuiseen makuun sitä voisi laittaa oikein reilumminkin.
PoistaTää on ihan salee taivallisen hyvää. Mä laitan Marille tilaukseen.
VastaaPoistaWaad? Mariko on teidän sokerileipuri?
PoistaKiitos reseptistä, menee ehdottomasti kesällä herkutteluun.
VastaaPoistaTämä on sitte sellanen kakku joka paranee vielä pari päivää tekemisen jälkeen.
PoistaVoi miten herkun kuuloinen resepti! Pakko melkein laittaa ylös vaikkei tässä nyt herkuttelemaan pitäisi taas alata...
VastaaPoistaKauniit kuvat sinusta ja lapsista myös :D
No mutta joskus kun haluaa tehdä vähän erilaisen kakun...tai banaanit mustuu pöydällä.
Poistakiitos ja lapset on aina suloisia, oli niillä sitten kuinka vinkeä ilme tahansa. Kauneimpia kuvia Maitotytöstä on kun sillä on päällä juhlamekko ja se on juossu ihan tukan sekasin siellä rippijuhlissa ja sitten se sai jonkun pienen sievän raivarin jostain. Niin suloinen.
Kakku on kyllä ihana ja herkullisen oloinen, mutta voi miten teistä on ihania kuvia ja tunnelmat ihan mainiot :), menette kertaheitolla kakun ohi.
VastaaPoistaVoi kuinka kauniisti sanoit, Sarppu, kiitos!
PoistaIhana postaus :) , ihania kuvia ja vietävän herkullinen kakku!! Ja tuo rommi alkoi houkuttamaan...miten muistaisin tuos Zacapa -nimenkin ;)..
VastaaPoistaKiitos. Varmasti kun menet alkossa tai laivalla rommihyllylle ja alat silmäilemään pulloja niin muistuu mieleenn kun näet ton nimen kun muistat alkaa zetalla.
PoistaJäin miettimään, mitenhän toimisi, jos korvaisi rommin konjakilla. Ei meinaan ole rommia kotona, mutta konjakkia löytyy aina! Ja kerro vielä, monelleko tosta yhdestä kakusta serveeraa? Meinaan tehdä tuon tai useammankin valmistujaisjuhliin.
VastaaPoistaNo toki konjakkikin varmasti toimii, maku on vaan erilailla hyvä sitten. Tummassa rommissa on oma säväys.
PoistaKakun menekki riippuu paljolti siitä kuinka paljon on muuta syötävää. Jos valmistujaispöydässä on paljon muuta, sanoisin, että 20:llekin riittää siivut, ehkä enemmälle. Jos taas tämä olis ainoa tarjottva vaikka jäliruokana niin oikein reilunkokoiset 12 siivua.
Muista tulla kertomaan kuinka tarjoilut onnistuivat!
PoistaTää kakku on ihan sairaan hyvää, olen tehnyt kahdesti.... mies kehrää ja niin muuten kehräsi naapurinkin mies ... rouva ei ;)
VastaaPoistaKaikki maut sopii yhteen ja on kohdallaan, kerrankin kakku aikuiseen makuun.
Kiitos, tämä on yks hauskimmista kommenteista ikinä!
PoistaMutta toivotaan nyt kuitenkin sitä naapurisopua...
Hei, jos haluaa pienemmän kakun niin voisiko tämän paistaa 24 cm irtopohjavuoassa pidentämällä paistoaikaa vai suositteletko pienentämään pohjan aineksia kolmasosalla esim.?
VastaaPoistaNo just näin. Kokeilet vaan sitten mikä se paistoaika lopulta on. Onnistumista! tai siis mitä tarkoitat pienemmällä? Matalampi siitä ainakin tulee, mutta massaa tietysti on yhtä paljon. Kokeiltava on, en muuta osaa sanoa, kun tehnyt vaan tällä reseptillä.
PoistaMitä karamellisoitua maitotiivistettä suosittelet? Kaupassa tuntuu niitä olevan jos jonkinlaista ja itsellä ei ole niistä oikein kokemusta...
VastaaPoistaEn kyllä osaa sanoa eroja niiden välillä . Otan minkä purkin kulloinkin. Kunhan huomaat että on kondensoitua maitoa eli maitotiivistettä ja sitten karamellisoitua kondensoitua maitoa (eli maitotiivistettä), joka on siis keitetty valmiksi kinuskiksi ja on siksi helppokäyttöistä. Eri resepteihin eri tuote, ne eivät ole keskenään vaihdettavissa.
Poista