Kun Ruoka.fi ja Urtekram järjestivät bloggaajille kilpailun gluteenittomista leivonnaisista, suolaisista tai makeista, päätin ottaa haasteen vastaan. Osaisinko minä kehittää maistuvan gluteenittoman reseptin?
Sesonkiherkku raparperi kallisti valinnan makeisen leivonnaisen puolelle. Tyylilleni uskollisesti leivonnaisesta tuli hyvin rustiikin oloinen. Urtekram lähetti leivontaan käytettäväksi valikoiman uusia gluteenittomia luomujauhoseoksiaan, valitsin käyttööni Yleisleivontamixin jota höystin Tummalla leivontamixillä. Olin iloisesti yllättynyt pohjan leipoutuvaisuudesta. Vielä iloisempi olin galeten (galettehan on siis uuninpellillä paistettu täytetty piirakka, jossa reunat nostetaan piirakan laidoille) mausta. Se oli sopivan sitkeän rapea, maistuvainen ja helppo leikata. Kirpsakka raparperi kaipaa viereensä jotain maitotuotetta, itse nautin tämän suosikkini ranskankerman kera, mutta vaniljakastike, -jäätelö tai kermavaahto sopivat takuulla yhtä hyvin. Piirakka on parasta pikkuisen jäähtyneenä, mutta vielä haaleana.
Raparperi-galette
gluteeniton
pohja
100g kylmää voita
kuutioituna
2, 5 dl Urtekram
Yleisleivontamix
1,5 dl Urtekram Tumma
leivontamix
2 rkl ruokosokeria
1/4tl suolaa
2 dl kermaviiliä
täyte
½ l raparperia kuorittuna
ja pilkottuna
1 dl ruokosokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
2 rkl perunajauhoja
Laita uuni kuumenemaan
200 °C. Nypi kulhossa voi, jauhot, sokeri ja suola murumaiseksi seokseksi.
Lisää kermaviili ja sekoita pehmeäksi, tarttuvaksi taikinapalloksi.
Laita taikinapallo
leivinpaperin päälle uunipellille ja painele/ kauli se ympyränmuotoiseksi,
läpimitaltaan n. 30cm piirakanpohjaksi.
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja kumoa pohjan päälle. Nostele ja taittele reunat varoen, pohjalla olevaa leivinpaperia apuna käyttäen, piirakan reunoille. Jos reunat murtuvat, kostea taikina on helppo muotoilla uudelleen ehjäksi.
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja kumoa pohjan päälle. Nostele ja taittele reunat varoen, pohjalla olevaa leivinpaperia apuna käyttäen, piirakan reunoille. Jos reunat murtuvat, kostea taikina on helppo muotoilla uudelleen ehjäksi.
Paista n. 40–50 min uunin
keskitasolla. Tarjoile hiukan jäähtyneenä kermavaahdon, vaniljakastikkeen,
jäätelön tai ranskankerman kanssa. Koristele pinta ennen tarjoamista
tomusokerilla.
Hyviä raparperipiirakkahetkiä kaikille. Resepti on kokeilemisen arvoinen, olitpa sitten gluteenittomalla ruokavaliolla tai et.
Ja reseptiä tai jotakin muuta suosikkiasi pääset äänestämään klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Äänestäjien kesken arvotaan 100€ arvosta Urtekram-tuotteita.
Urtekram sponsoroi reseptissä käyttämäni jauhot.
Ihanaa kun raparperikausi on alkanut, pääsen minäkin kohta ekoja omia raparperejani käyttämään <3
VastaaPoistaJuu, kyllä näkyis alkamaan olemaan katkontakunnossa, kun eilen kävin katsomassa.
VastaaPoistaMinäkin yllätyin näiden jauhojen leivottavuutta! Ihan samoilla ajatuksilla lähdin mukaan kisailemaan, kuin sinä. Ei ole hirveästi tarvinnut gluteenittomia leivonnaisia valmistaa, siis ihan ajatuksella. Hyvännäköinen ja kuuloinen galette!
VastaaPoistaJa sun omas oli tosiaan missien missi, niin komee!
PoistaTällaiset rustiikkiset galettet on kyllä upean näköisiä tarjottavia :) Onneksi kohta on raparperiaika!
VastaaPoistaKiitos Maikki. Tykkäsin sun lookista kans. Ihanat pistaasit!
VastaaPoistaIhana sesonkiherkku!
VastaaPoistaGluteenittomat raaka-aineet ovat kalliimpia kuin muut, joten niitä ei kaikille kannata tehdä, jos ei ole pakko.
VastaaPoista