Kyllä luovuus on välillä tuskallista. Kattojuhliin on suunniteltu tässä keväällä pikku purtavaa sun toista, hiukan heikohkolla menestyksellä.
Kiitos vaan, tiedän, että sinä söisit.
Söisit muuten näitäkin. Ja sen vaan sanon, että jokaisissa kattojuhlissa tulisi olla jotakin, jossa on juustoa ja pekonia. Ettei tule pelkästä juomisesta se seuraavan päivän morkkis. Näillä kyllä rypyt oikenee naamasta kun naamasta. Ja ovat sitäpaitsi mielettömän hyviä. Eivät mikään uusi keksintö, paitsi tuo salakavala lipstikkalisäys, nm. minne-laitan-kaiken- tän-lipstikan. Jaa, olisinhan voinut pökätä tietysti kaveriksi raparperiakin, nm sama-ongelma...
Juustoliperit
Kotijuustoa
lipstikkaa
pekonia
Leikkaa juustosta pieniä kolmioita. Aseta jokaiselle kolmiolle lipstikanlehti. Kierrä jokaisen kolmion ja lehden ympärille pekoninsiivu. ensin ylöspäin sojottavan kolmion yli vaakatasossa, sitten koukkaus keskeltä alhaalta takaa eteen ja yläreunasta käännä pekoninsiivun alle reuna. No ei tuosta mitään ymmärrä, mutta helppoa joka tapauksessa, kääri miten käärit. Oma tapani saa grillatessa aikaan valuvan juustoilmiön, josta tulee hiukan mieleen papin liperit!
Grillaa pekoni rapsakaksi. Tarjoile kuumana tai nämä maistuvat ihanilta vielä kylminäkin.
Tämän villin makupalan kruunaa MustaKatti, puolikuiva Gato Negro- valkoviini, jota ennemmin jälkkäreille ja marjajutuille pullonkyljessä suositellaan. Mutta kuulkaa huurteisen kylmänä se ihanasti taittaa pekonin rasvaisuutta ja nostaa lipstikan omaperäisen maun esiin. Ja kaikkihan tietävät juuston olevan valkkarin ystävä.
Tämä resepti osallistuu Oivapari reseptikilpailun viimeiseen koitokseen.
Viinin toimitti Pernod-Ricard |
No huhuh, nyt tuli vesi kielelle. Kotijuusto on ihanaa, kun se tuolla lailla sulaa, slurps.
VastaaPoistaNiin on, onneksi en tehnyt hirviän monta, koska söin itte kaikki!
PoistaNiin ja tämä on kyllä varsinainen lyhyestä virsi kaunis-resepti. 3 ainetta ja se on siinä!
VastaaPoistaOnhan tuokin tavallaan ongelma, että on liikaa lipstikkaa. Minulla se ei ole edellisessä pihassa suostunut menestymään millään. Millainen kasvupaikka sinulla on?
VastaaPoistaNo minä ja äitini ollaan kyllä sitä mieltä, että Liperimenestyy sielläkin missä mikään muu ei. 1. puska on tuossa paahteessa ja aika kuivassa talon nurkalla, 2. perunamaan pääs, lähellä mettää ja varjoosemmas, Suunnitelkaas se golf/kyläreissu meillepäin niin pistetään pohjanmaalainen voimataimi pussiin ja mukaan pois lähtiessä.
PoistaSiis ne taimetkin on jotenkin tavallista vahvempia siellä Pohjanmaalla. Tulooko ne puukot povarissa tänne?
Poistaplakkaris, jonna, plakkaris.
PoistaMoneen olen leipäjuustoa käyttänyt, mutta tämmöiseen en - vielä!!!
VastaaPoistaSiis leipäjuusto on tehty tähän! Parempaa se on kun ylisuolainen halloumi.
PoistaHauskan näköisiä ja nimisiä. Vähän alkoi vesi nousta kielelle... :).
VastaaPoistaSe oli niin hauskaa kun niistä ihan vahingossa tuli tuollaiset papin liperit....
PoistaTästä tuli meille nyt sitten Jussiksi uusi herkku. Lipstikkaa on yllinkyllin. ;)
VastaaPoista