Koska se vaan on niin hyvää. NYHTÖLAMMAS. Ensimmäisiä kertoja tätä postatessani, ei tuota nerokasta sanaa ollut (Campasimpukka) keksinytkään, vaan puhuin minäkin revitystä, riivitystä lampaasta. Meillä tätä on tehty varmaan kymmenisen vuotta, tämä on yksi blogini luottireseptejä ja yksi niistä, joka myös itseäni inspiroi jakamaan reseptejä netissä alun alkaen.
Tiedän, että tällä on käännytetty monta ei-niin-lampaan-ystävää lampaan kaveriksi. Resepti on helppo ja vaatii vaan aikaa. Lopputuloksen voi tarjota couscousin, hyvän salaatin, uunilohkojen, tsatsikin tai vaikka pitaleivän kanssa. Tähteet voi jalostaa pizzasta keittoihin. Tai tehdä lammastacoja.
Siksi sallinnette tämän postauksen, vanhoilla kuvilla ja jo julkaistuin reseptein.
Se vaan on niin hyvää.
(Ja lammasresepti siis täällä. Kurkista myös muut jutut pääsiäinen -sana alta tuosta vieteisestä valikosta)
ehheheee - meillä nyhdettiin just lammasta burgeriin :-) on se. hyvää, nimittäin.
VastaaPoistaOotko huomannu että meillä on sama ruoka mielessä aina yhtäaikaa...
PoistaKaikkea muuta on vissiin tullut nyhdettyä paitsi lammasta. Täytyy kokeilla sitten, kun ollaan toivuttu pääsiäisreissun juustoähkystä.
VastaaPoistaNyt oon kauhian hämmästyny. Lammashan on nimittäin luotu nyhtöön. Ihan tasavertainen possun kanssa. Ja ihan erilainen
PoistaAivan revittävän hyvän näköistä. Trullimiset on siellä vasta tulossa. En ikinä muista kuin päin virpomisviikonloput menee, näin kun on kahden kulttuurin välissä :)
VastaaPoistaNiin. Kyllä rajamaastossa asumisessa on omat haasteensa...kumpaa siis mansessa? Lankalauantain trullit vai palmusunnuntain virpojat viikon etuajassa. Rivien välistä luettavissa. Kumpi on se OIKEA tapa. ;D
PoistaMansessa rullitaan viikkoa ennen, mutta teinin ollessa virpomisiässä poimittiin molemmista suklaamunat! Pääsiäisvalkeat on kyllä hienon näköisiä!!
PoistaNo jos tolla ei käänny lammasfaniksi,niin tuskin millään. Mahtava setti!
VastaaPoistaTämonkin käännytysreseptien äiti.
PoistaMinulla on vielä päättämättä, mitä sitä nyhtäisi. Mietin vähän kalkkunaa, kun niitä köllötti germaanimarketin pakastealtaassa, jos sellaisen kierittäisi haudutuspataan ja katsoisi sinne sitten seuraavana aamuna?
VastaaPoistaOn sulla iso pata. .?
PoistaOn!
PoistaMäää kans! On ollut nyhtömääkijä myös mielessä. Olen onnistunut sössimään lampaan pariin otteeseen (villasukka!), mutta ajattelin taas yrittää, josko tällä kerralla kokki olisi se sitkeä eikä liha.
VastaaPoistaPyhästi lupaan. Tällä ei tule villaa, ei sitkeää...
PoistaAh ja voi! Viime pääsiäisenä ensimmäisen kerran tällä ohjeella testattu ja sen jälkeen monesti possulla. Ja on se niin hyvää! Me teemmä revittyä lammasta, ei nyhretä. Mutta lampaalla mennään pääsiäinen tänäkin vuonna.
VastaaPoistaJa lankalauantain trullit on tietenkin se oikia sana ja ajankohta...
Aliisa
Siis herkullista pääsiäistä!
PoistaMullakin oli blogissa nyhtölammasta tsatsikilla ja rosmariini-fetaperunoilla. Nyhtölammasta on ihan parasta!
VastaaPoistaJa tuo kombinaatio täydellinen!
PoistaTätähän melkein uskaltaisi kokeilla. Toistaiseksi ainoat molemmat lammaskokemukseni ovat olleet vähintäänkin epämiellyttäviä, vaikka kokki noin keskimääräistä parempi ruuanlaittaja olikin.
VastaaPoistaKotona meillä ei ole koskaan lammasta laitettu, enkä ole itsekään kokeillut.
Nyt otat sitten kopin!
PoistaNanna! Minun blogi-idolini! Teit pääsiäislampaastani täydellisen! Ihan mieletön tuli! Kiva kun olet olemassa! ;)
VastaaPoistaTää on SE resepti.
PoistaNäyttääpä hyvältä!
VastaaPoistaLammas on meidän perheen lemppareita ja sitä syödään usein. Mies kun on Walesin nummien kasvatti. Sitä en tiedä, miten olen onnistunut olla tekemättä nyhtölammasta :D Kiitos inspiraatiosta, ehkäpä sunnuntaina olisi hyvä aika jo kokeilla!
No niin, luulen että maistuu walesilaisellekin. Sulla oli muuten hauska idea se tippaleipäkakku
PoistaKaupasta ei löytynyt ollenkaan eilen lammasta, pettymys! Projekti ensi viikolle siirtyypi, nyt tyydyn herkuttelemaan kuviasi.
PoistaKiitos Nanna! Epätoivoinen kun olin, niin kakku syntyi kuin vahingossa ja lopulta oli parempaa kuin itse tippaleipa ;)