(Pakko käyttää ainutlaatuinen tilaisuus: reseptiikkani on käännetty lemppari "kuuma-peruna-suussa"-kielelle eli tanskaksi. Suomalainen versio siis täällä. Ja aasinsiltana muistutus, että vielä tänään ja huomenna maanantaina 18.2 voit äänestää lempibloggarisi -tai myös minut- Italiaan äänestämällä tämä kastikeversio pohjoismaisessa kastikekamppailussa voittoon! Äänestys on facebookissa. Kiitos!) Ennakkotiedoista poiketen näköjään äänestys jatkuu, aina sunnuntai 24.asti. Päättäisivät jo!
Bolognese alla Nanna
Ingredienser
500g hakket elg kød, eller anden magert hakket kød, 1 løg, 1 rød peber, 1 hvidløg to håndfulde cherrytomater, 1 dåse hakkede tomater , 3 kopper rødvin, 3 dl stærk kød lager eller 1 bouillon terning og 3 kopper vand, 1 dl Heinz chili sauce, 2 selleri stilke, 2 tsk tørret oregano, 2 tsk tørret basilikum, 1 tsk røget paprika, 1/4 tsk cayennepeber, salt, peber olivenolie, 3 spsk små dåse kapers
Tilberedning
1. Ovnen opvarmes til 200 grader Celsius. Skræl løget og skær i terninger, fjern kernen og skær peber frugten i tern, halvér hvidløg og cherrytomater. Arranger grøntsagerne på bagepapir på en bageplade, drys olivenolie over og steg i 20 minutter.
2. Brun hakkekødet med et smule olie på en pande eller i en gryde, hvor du kan forberede hele saucen. Krydr kødet med paprika, cayennepeber, salt og peber.
3. Placer de ristede grøntsager og presset hvidløg enten i en blender eller en skål hvor grøntsager og hvidløg kan mixes med en stavblender til en blød pasta.
4. Føj grøntsagspyrén til kødet, tilføj desuden fint hakkede selleri stilke, hakkede tomater, Heinz chili sauce, rødvin, vand, lager eller bouillon, tørret oregano og basilikum. Lad det simre under låg i mindst en halv time, men flere timers simring gør saucen blot bedre. Hold dog øje med mængden af væske, hvis saucen bliver for tyk kan man roligt fortynde denne med en smule vand. Kontroller smag.
5. Varm panden med et par klatter olivenolie og steg de drænede små kapers indtil de er sprøde. Dræn på papirservietter.
6. Rør din kogte favorit pasta i saucen. For at fuldføre retten drys et lag af vidunderligt sprøde salte kapers på toppen af hver servering… og naturligvis parmesan ost!
MIKÄLI RESEPTI SIIVITTÄÄ MINUT VOITTOON, LUPAAN LAUSUA SEN ULKOA TANSKAKSI VOIMAKKAASTI ELÄYTYEN ESIINTYMISTILAISUUDEN ETEEN SATTUESSA.
Olisin minä äänestänyt, mutta se turkaleen Facebook, siellä vain voi äänestää?
VastaaPoistatiedetään, sanos muuta!
Poistano huh-huh, alapas sitten opetella sitä jo ulkoa ja muista pitää höyryävän kuuma peruna suussa lausunnan aikana niin se kuulostaa aivan aidolle! huonosti tanskaa lukevana ja ymmärtävänä tuo teksti ainakin näyttäisi ihan hyvälle, ymmärsin jopa mitä reseptissä piti tehdä, ja asia ei yleensä ole näin kun on kyseessä tanskan kieli...oli se sitten kirjoitettu tai puhuttu.;)
VastaaPoista... mutta harva ymmärtää ees huonosti! :)
PoistaJotenkin minun on helppo uskoa, ettet jätä esiintymismahdollisuutta käyttämättä ;-) Minusta voisit tehdä sen jo nyt, videopostauksethan ovat so this season... Vai etkö uskalla?
VastaaPoistaÄäni reseptille ja videopostaukselle!
PoistaLivekeikka kesällä?
Loistava idea! Kannatan myös videopostausta. Siitä tulisi takuulla instant youtube klassikko.
PoistaSelvfølgelig har du fået min bud!
VastaaPoistaPidättekö te mua aivan yllytyshulluna? :)
VastaaPoistaNo pidetään ;-)
PoistaPakko kompata tehdä haaste! Nanna lausuu videolle Jonnan ehdotuksen, mikäli tämä kommenttiosio saa yli 30 kommenttia.
VastaaPoistaKasvot niin kuluu eetteerissä.....oon enemmän nuata live-esiintymisen kannattajia!
PoistaÄänestetty! Tämä ohje päätyi viikonloppukokkailuun muutama viikko sitten ja oi että, aivan tajunnanräjäyttävän mahtavaa! Kiitos tästä!
VastaaPoistaAi kun hienoa! Oot ensimmäinen joka tunnustaa tehneensä tätä!
Poista