Lauantaina vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Mitäs jos hemmotellaan naisia kermaisen pehmeällä pannacottalla, jossa viettelevät rosmariini ja hunaja? Viileään pehmeyteen vastaa rapea rosmariini-pinjansiemen krokantti ja muutama kiehkura rosmariinisiirappia viimeistelee herkun.
Hunajainen rosmariini-pannacotta
5 annosta3 dl kermaa
2 dl maitoa
0,5 dl sokeria
1 rkl hunajaa
½ halkaistu vaniljatanko
1 rosmariininvarsi
2 liivatelehteä
Laita liivatelehdet kylmään veteen
likoamaan.
Kiehauta kaikki ainekset ja keitä
miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen muutama minuutti.Nosta rosmariini ja vaniljatangot seoksesta ja sekoita mukaan liivatelehdet, joista olet puristanut ylimääräisen veden pois.
Kaada tiheän siivilän läpi annosmaljoihin. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mieluummin yön yli.
Koristele tarjolle tuotaessa rosmariinisiirapilla ja pinjansiemen-rosmariinikrokantilla.
Rosmariinisiirappi
2 dl ruokosokeria2dl vettä
1 rosmariininoksa
Kiehuta hiljalleen kunnes siirappi sakenee, n.10 min. Poista oksa varovasti.
Pinjansiemenkrokantti
40g pinjansiemeniä kuivalla pannulla kevyesti paahdettuna1 dl ruokosokeria
1 rkl silputtua rosmariinia
Levitä paahdetut pinjansiemenet ja rosmariini
leivinpaperinpäälle yhtenäiseksi matoksi. Sulata sokeri
paistinpannulla ja kaada se varovasti maton päälle. Anna jäähtyä
5 min. Rouhi kovettunut seos krokantiksi.
Olkaa hyvä ja nauttikaa! Ja muistakaa käydä kertomassa mitä piditte.
En ole kyllä hirveän huolissani. Miehenikin tykästyi annokseen...