Kaikkien maustevoitten äiti, ylin ykkönen ja ensisijainen a-kasti on tietenkin simpeleistä simppelein valkosipuli-persiljavoi, joka yksinkertaisuudessaan on perheemme ikisuosikki. Resepti kuuluu suurin piirtein niin, että persiljaa tai valkosipulia sekoitetaan valtaisat määrät voin kanssa.
Kyllä muitakin hyviä vaihtoehtoja on (kunhan et sekaannu kaupan valmistuotteisiin) ja hyviä kokemuksia on voista monien muidenkin tuoreiden yrttien kera. Anjovis-,etana- ja piparjuuri- tai wasabivoi ovat kaikki herkullisia.
Tämän kertainen resepti on näitä sattuman kauppa onnistumisia, mutta oikein hyvää ja ettenkö sanoisi pikanttia tuli, vaikka en tekemistä aloittaessani tiennyt mitä aioin maustevoihin laittaa.
Reseptin määrät ovat suuntaa antavia, en niitä siinä mittaillut.
Pikantti maustevoi
150g voita
1 limen mehu
1dl tuoretta korianterisilppua
1rkl Sambal Oelek- tahnaa
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Sekoita pehmennyt voi muiden aineiden kanssa tasaiseksi massaksi. Kieputa massa voipaperin sisällä pötköksi ja laita pötkön päälle vielä folio. Pyöreän pötkylän sijaan voit tehdä myös esim. kolmikulmaisen pötkylän, josta leikattaessa tulee siis kivoja kolmioita. Laita pötkylä pakastimeen vähintään tunniksi (tai vaikka kuukaudeksi).
Leikkaa pötkylä viipaleiksi ja tarjoile grillatun pihvin, miksei kanan, tai kalankin päällä. Tai uuniperunan.
Meillä grillattiin entrecoteeta. Ja niin hyvää kun tuo liha parhaimmillaan onkin, sitkospalat näyttelivät vähän turhan suurta osaa tällä kertaa. Onneksi maustevoi oli hyvää.
Ja salaatti.
Ja kevyt grillattu pekoniparsa.
oops, basilikat unohtu! Käykää katsomassa resepti linkistä Nellen herkullisempi kuva. |
Ja Mozzarella-tomaatti-leipävuoka.
Eli hyvikset voitti 4-1. Onneks.