Sienisuola
· 2 dl merisuolaa
· kourallinen
kuivattuja sieniä esim. suppilovahveroita, tatteja tai mustatorvisieniä
Laita sienet ja suola
tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon.
Anna koneen käydä ja sekoita
ainekset tasaiseksi mausteseokseksi.
Purkita tai pussita.
Granola
· 4 dl
kaurahiutaleita
· 3 dl
pähkinöitä rouhittuna
· 1 tl kanelia
· 1 tl
inkivääriä
· ripaus
suolaa
· 0,5 dl
vaahterasiirappia
· 0,5 dl
öljyä
· 2 dl
kuivattuja karpaloita (tai muita kuivattuja marjoja ja hedelmiä)
· maun
mukaan rouhittua tummaa suklaata
Sekoita kaurahiutaleet
ja rouhitut pähkinät sekä mausteet kulhossa.
sekoita öljy ja
vaahterasiirappi mukaan.
Levitä granola
leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista uunin
keskitasolla 150 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna jäähtyä ja lisää kuivatut marjat/hedelmät sekaan ja rouhittu suklaa mukaan
Aperol ei varmaan ole enää tuntematon kenellekkään, niin moner vuodet sitä on Suomen kesässäkin jo juotu. Ja Aperolhillo on ihanan sopivasti katkeranmakuinen hillo, paahtoleivälle tai juustojen kanssa.
Kaiken lisäksi vielä kauniin värinenkin!
Aperol-hillo
· 4
veriappelsiinia tai tavallista appelsiinia
· n. 2dl
marmeladisokeria
· 2 rkl Aperolia
Kuori ja fileoi
appelsiinit kalvottomiksi. Säästä mehu.
Kuumenna appelsiinit,
sokeri ja mehu ja Aperol. Keitä 2 min koko ajan sekoittaen.
Soseuta. Laita hillo desinfioituihin
tölkkeihin.
VastaaPoistaInformative article, exactly what I wanted to find