Luukku 14
Viime viikolla söin aamiaiseksi niitä ihania mantelicroissantteja ja siitä kai se ajatus sitten lähti. Ja siitä, että eilen sain uuden uunin synttäri- ja joululahjana ja mikäs sen parempi uunin testaaja kuin vanha kunnon ressu, ropsu, kropsu eli uunipannari.
Jouluinen pannari paistui valurautapannulla ja maustettiin ihanaksi mantelimassalla ja -lastuilla. Käyppä kurkkaamassa myös mun muffinivuoassa paistetut pienet luumupannarit viime joululta, ovat muuten todella ihania!
MANTELIPANNUKAKKU
3 kananmunaa
2 dl maitoa
2 rkl voita sulatettuna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
75 g mantelimassaa
1 dl mantelilastuja
voita pannun voiteluun
tomusokeria pinnalle
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja laita valurautapannu uuniin lämpiämään.
Vispaa sekaisin munat ja maito, lisää jauhot, sokeri, suola ja lopuksi sulatettu voi, kaikki sileäksi vatkaten,
Ota pannu uunista ja voitele se voilla.
Kaada taikina pannulle ja raasta pinnalle mantelimassa.
Paista uunissa n. 18 min.
Ripottele lähes valmiin pannarin pinnalle vielä mantelilastut ja paista lastuihin hiukan kullan väriä.
Tomuta pinnalle, pannarin semisti jäähdyttyä, tomusokeria ja nautiskele jälkiruokana tai päiväkahvilla. Tai aamiaisella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti