Mulla on ollu varsinainen sesonkisyksy. Oon saanu miettiä ja testailla ja viimeistellä reseptejä Mtv3 Makuja-ohjelmaan, K-Ruoka -sivustolle ja Lännen Median maakuntalehdissä julkaistuihin ruokasivuihin sesongin puhuttelevimmista raaka-aineista (puhuuko punajuuri sullekin?). Kiirettäkin pitää, mutta stressi on pelkkää positiivisuutta kun saa miettiä reseptirepertuaaria kukkakaalesta, punajuuresta, omenasta tai kurpitsasta.
Kurpitsa on päivän sana tänään, toivottavasti saat käsiisi yhden sanomalehdistä (Aamulehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa, Kainuun Sanomat ja Pohjolan Sanomat, Ilkka ja Pohjalainen sekä Turun Sanomat, Kaleva, Keskipohjanmaa, Hämeen Sanomat ja Forssan Lehti). Kurpitsareseptit on teille tehty, hyvät lukijat.
Syksyn yksi mukanaan tuomista ruoka-iloista on tuoksuvien ja mausteisten patojen palaaminen pöytään. Chilipata on monipuolisuudessaan yksi suosikki, sitä kun voi haarukoida sellaisenaan, keittää riisin kaveriksi tai täyttää tortillat. Kurpitsa sopii chilin raaka-aineeksi täydellisesti.
Loppuun vielä muistutus leivistä parhaimmasta ja helpoimmasta, pataleivästä. Koska aiheessa ollaan, niin nimenomaan kurpitsaleivästä.
Nyt vaan kurpitsan kimppuun. Muista ottaa siemenet talteen! Ihan paras naposteltava paahdettuna ja maustettuna.
Ja kaikki reseptit löytyvät ylempänä luetelluista sanomalehdistä tänään torstaina, 28.9.
Ihania reseptejä olet taas koonnut lehteen. Tuo kurpitsaleipä jäi houkuttelemaan-näyttää hyvältä. Käytitkö kurpitsan siinä millä tavalla?
VastaaPoistaSoseella korvasin osan nesteestä. Tuli kaunis vöri ja hyvä maku!
PoistaRakastan kurpitsaa vuosi vuodelta yhä enemmän. Kurpitsagnoccheja olen kokeillut, tuo salaatti näyttää aivan ihanalta, ja kurpitsachili – miksen ole jo kokeillut? Lehdet eivät ikävä kyllä oikein täälläpäin ole saatavilla, mutta kiitos vinkeistä :)
VastaaPoistaVälillä vinkkikin riittää!
PoistaIhania kurpitsaruokia! Pitäisi itsekin ottaa tuo kurpitsa satokauden herkkuna käyttöön - heti! Ihana kun innostit!
VastaaPoistaIhanaa kun innostin! Ja oikeasti myös ihana innostua itsekin. Se on paha päivä kun ei enää jaksa innostua...
PoistaItsellä on sesonki vielä korkkaamatta. Kivan inspiroivia reseptejä!
VastaaPoistaMulle tulee rekosta tänään jättikurpitsa. Se saattaa mennä kyllä kaiverrukseen!
PoistaOdotan innolla nykyään torstaiaamuja. Aamukahvit, Hämeen-Sanomien ruokaliite ja Mtv:n Makuja! Kiitos Nanna superinspiroivista ohjeista! Myskikurpitsani oli paahtunut uunissa jo ennen 10 reseptiesi ansiosta. Jäi vielä pari dl huomiseksi; suunnitteilla kurpitsavohveleita.
VastaaPoistaKurpitsavohvelit kuulostavat tosi hyviltä, sose maustaa ja mehevöittää monessa reseptissä! Itse multa on kokeilematta vielä se perinteinen amerikkalaistyylinen kurpitsapiiras. Tai siis sekin, kurpitsalle kun käyttökohteita riittää.
PoistaKurpitsa on niin hyvää ja sun reseptit todellakin tulee kokeiltua. Sain kurpitsaherätyksen vasta muutama vuosi sitten ja nyt nautin sitä viikottain milloin missäkin muodossa. Kokeilepa Nanna tätä Ellan ihanaa kurpitsasalaattia http://hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.fi/2016/10/kurpitsa-rucolasalaatti.html
VastaaPoistaTuota pitää kyllä kokeilla, muistankin lukeneeni kehusi tuon Ellan resepteistä. Nyt vaan tuotantoon!
PoistaMä rakastan kurpitsaa! Oikeen himo tulee sellaiseen uunissa paahdettuun myskikurpitsaan!
VastaaPoistaNyt tässä on tietysti kyse kurpitsasta, mutta pakko laittaa, että eilen sain syödä kokonaisena paahdettua juuriselleriä ja voi ei miten ihanaa se oli! Mikä maku!
PoistaPitkään aikaan paras uusi resepti tuo kurpitsachili; hyvää tuli ja koko huusholli tuoksui iltaan asti herkulliselta ruualta, kiitos Nanna! Valkopapujen sijaan laitoin jyvät kahdesta maissintähkästä ja jauhetun korianterin sijaan rash el hanout- mausteseosta, muuten seurasin ohjetta. Tästä tulee luottoreseptini.
VastaaPoistaVoi että, miten iloiseksi tulin tästä kommentista. Mutta olen kyllä samaa mieltä ruuan herkullisuudesta(yllättäen...)
PoistaJa hyvältä kuulostaa sun tuunaukset. Tuunaaminen on aina sallittua ja jopa suositeltavaa. Ruuanlaitossa ri pirä kaavoihin kangistua!