Hauskoja oli myös puhelinkeskustelut vaihto-oppilasvuoden jälkeen Bilbao'oon. En silloin osannut yhtään espanjaa ja yrittäessäni soittaa joskus vaihto-oppilaskaverilleni Ivan'ille sieltä aika usein vastasi pelkkää espanjaa puhuva taloudenhoitaja. Joskus puhuimme varmaan 10 minuuttia. Minä hoin, että Ivan? Nanna ja Finlandia ja rouva vastaili jotain mistä en mitään ymmärtänyt. Sitten puhelun lopuksi aina puolin ja toisin hoettiin noin 10 kertaa Hasta mañana! Huomioi omalta puoleltani todellakin lausuin sen etuhoon hyvin kuuluvasti. Termi oli varmaan tuttu Abban biisistä ja ajattelin sen tarkoittavan hyvästejä, mitä se nyt kyllä tarkoittaakin, paitsi etten ollut kyllä aikeissa soittaa seuraavana päivänä, miltä se kuulosti tietenkin.
Resepti on Sally Butcherin upeasta Vegestan keittokirjasta. Suosittelen ankarasti tekemään tätä.
Sipuli-yrttisalaatti
2 isoa sipulia kuorittuna (itse käytin yhden punasipulin ja yhden makean salaattisipulin)
iso kourallinen tuoretta minttua silputtuna
iso kourallinen tuoretta korianteria silputtuna
iso kourallinen tuoretta lehtipersiljaa silputtuna
2 tl ruokosokeria
1 rkl omenaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Halkaise sipulit ja suikaloi puoliskat hyvin ohuiksi viipaleiksi, sellaisiksi puoliympyröiksi. Sekoita yrtit sipuleiden joukkoon. Muista paljon yrttejä!
Tee kastike liottamalla sokeri pikkutilkkaan kuumaa vettä ja sekoita sitten mukaan öljy ja viinietikka. Kääntele kastike sipulien ja yrttien joukkoon. Suolaa ja pippuroi.
Salaatti on parhaillaan noin tunti tekohetkestä, sen jälkeen sipulit alkavat menettää rapsakkuuttansa ja haista epämiellyttävälle, sanoo Sally (so what, mä kyllä syön tätä vielä huomennakin). Tänään salaatti oli siis todella upeaa, nuo yrtit ja sipuli, minttu. Todella hyvää!
Mummielestä voisit tulla tekemään tuota tänne meille blogaanimiittiin! (vih-vih)
VastaaPoistaVoi, että kuule ajattelin ihan samaa! Paitsi että....Olen yhteydessä.
PoistaVoiskohan tällä päästä korianterin makuun? Taidan varovasti yrittää.
VastaaPoistaKokeile ihmeessä. Minttu ja lehtipersilja on sen verran vahvoja kumppaneita, ettei mulla ainakaan korianteri lyöny läpi. Toisaalta mähän kyllä rakastan korianteria...
PoistaValloittavia kielitarinoita! Tulee aivan mielen Gotlannin reissu ja sinun hervottomat tarinat illan kähmässä. Että minä tykkään sinusta, Nanna :)
VastaaPoistaResepti on taatusti hyvä, ei epäilystäkään, mutta minulla se jäi nyt vähän sinun juttuja varjoon. Tänään meillä tehdään kuitenkin ruokaa sinun reseptillä.
Nyt mua jännittää! Maistuvaa koralaista!
PoistaMe like u2!
Öö...korealaista....
PoistaYrtit ja tomaatit - ei voi mennä pieleen!
VastaaPoistaOlisinpa ollut kärpäsenä katos... puhelimessa, espanjan puheluissasi :D Tai niissä kaikissa muissakin. Elämä on ihanaa, etenkin silloin, kun se ylittää maa- ja kielirajoja!