Srirach- soosi saa minut hulluksi. On se tulista, mutta on se hyvää. Kukkosoosiin tutustuttuani ja sitä valmistavan amerikkalaisen tehtaan vietnamilaislähtöisestä perustajasta luettuani, olin myyty, myydyimpi, myydyin. Ja päässäni raksutti ajatus pho-keitosta, jonne lorauttaisin sekaan srirachaa. Sitä vartenhan tuote oli alunperin kehitetty.
Edelleen unelmoin siitä häränhännistä tai muista luista hartaasti keitetystä aromikkaasta pho-liemestä, mutta tämä pikakeitto on kyllä myös aivan mainio. Viimeksihän tein Nigellan ohjeella naudan ulkofileestä, nyt mennään jos mahdollista vieläkin yksinkertaisemmin, eli vähärasvaisella naudan jauhelihalla. Suurin piirtein sama ohje, mutta vieläkin yksinkertaisemmin.
Pika-Pho naudan jauhelihasta
4:lle
400g vähärasvaista naudan jauhelihaa
125g riisinuudeleita
100g lehtikaalta (n 5 isoa lehteä)
suolaa, pippuria
liemi
1l liha- tai kanalientä
1 rkl soijaa
1rkl kalakastiketta
1rkl riisiviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
5cm pätkä tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
Päälle puntti hienonnettua korianteria ja sriracha -chilisoosia.
Ruskista jauheliha. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. (luultavammin kaada kiehuvaa vettäpäälle ja anna seistä 3 min, valuta)
Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää porisemaan kaikki muut liemen aineet noin vartiksi. Jos on kiire niin vähempikin riittää. Lisää jauheliha ja ruoditut pienistetyt lehtikaalit. anna kiehua vielä 3 minuuttia. Lisää nuudelit, kuumenna, annostele lautaselle, päälle korianteria ja srirachaa. Voi kuinka se sopi tähän.
Mieletöntä keittoa.
Pho-keitto on yksi lempparikeitoistani :) enpä ollut koskaan ajatellut, että siihen voisi käyttää jauhelihaakin!
VastaaPoistaNo mikä ettei? Äskön juuri luin maku-lehteä js siinä oli tehty broiskun jauhelihasta. Varmaan hyvää sekin.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaTuo srirachs on kyllä aika ihanaa, sait mutkin testaamaan sitä ja jotenkin iski aika hillitön himo... :)
VastaaPoistaJa reseptejä riittää, seuraavaksi on tulossa lohta ja srirachaa...
PoistaMullakin on nykyisin kukkopullo! Se sun kommenttiboksista löytynyt linkki tarinaan oli aika myyvä. Ja tuote on hyvä, suorastaan koukuttava. Olen ilolla sriracha-addikti! :)
VastaaPoistaHyvä Tusla!
PoistaJust hyvin sanottu; ilolla sriracha-addikti!
No, sun "Kuuleeko San Francisco?" -postauksen jälkeen viikonloppuna minäkin hankin viimein ensimmäisen sriracha-pullon. Olin sitä toki hypistellyt kaupoissa jo aiemminkin, mutta ajatellut, että onhan noita kastikkeita nähty ja kokeiltu. Mutta allekirjoitan niin täysin, että tämä on erittäin koukuttavaa kamaa...ensimmäisen maistamiskerran aikana mietin, että tämän kaman luoja on kyllä ERITTÄIN perillä ihmisen makuaistin, aivokemian ja välittäjäaineenvaihdunnan toiminnasta...
VastaaPoistaJust nuan mäkin ajattelin, että kastike kun kastike,,, mutta kyllä tuo maku, kuten myös tuoksu (mä jotenkin tunnen tämän yllättävän voimakkaasti tuoksun kautta) on todella omaa maataan.
PoistaJa tarina ei oo paha!
Pho-keitto on kyllä sikahyvää,siihen ihastuin Bostonin vietnamilaisrafloissa. Silloin vielä söin kanaa mutta olen tehnyt joskus kasvisversion joka sekin oli hyvää.Ja ensi kerralla sitten kukkosoosia mukaan;D
VastaaPoistaTämä mun phoni on tällä kertaa niin noodelimössön näköistä, mutta keitostahan saa oikeasti tehtyä todella kauniin kun vähän ryhmittelee. Maku toimii onneksi kumminkin aina.
PoistaKukkopullo on minusta niin nättikin, että sellainen on pakko olla jääkaapissa jo ihan sisustuselementtinä. Plus onhan se myös hyvää.
VastaaPoistaNo oothen sä nähny mun jääkaapin, sekä blogissa, että livenä...ei ensiksi tuu sisutuselementit mieleen...
PoistaJääkaapin huippustylein hetki oli varmaan se kun se sai sen barbiekakun kitusiinsa!
Olen ostanut oman pullon srirachaa, mutta en ole vielä kokeillut sitä. Tämähän sopivan simppeli resepti, että pääsee kokeilemaan. Kiitos!
VastaaPoistaEikös oo ihanaa, että aika join törmää uuteen ja ennenkokemattomaan!
PoistaTätä keittoa täytyy kyllä kokeilla. Kuulostaa just sopivalta meidän niin seesteiseen arkeen.
VastaaPoistaJa lapsioerhees ei oo pakko laittaa tuonne liemeen chiliä, tulisuuden voi säädellä pelkällä srirachalla, niin ei lapsetkaan säikähdä.
PoistaKai sitä on pakko oma puteli ostaa srirachaa, kun nyt näin hehkutetaam :)
VastaaPoistaPiti mennä tän postauksen johdosta Vii Voaniin ostamaan kukkokastiketta... ja se oli loppu! Varmaan tän reseptin takia, oli meinaan hyvää. Vaikka käytinkin sitten toisen brändin srirachaa.
VastaaPoistaSrirachalla ryyditetty majoneesi on myös ihan härskin hyvää. Esmes nyhtöpossun kanssa. Tai muutevvaa leivän päällä.
VastaaPoista