About me
Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.
tiistai 18. helmikuuta 2014
Herkku, helppo ja nopea: Sriracha Lohi
Kun minä nyt oon saanut todistetusti muutaman henkilön raivaamaan tilaa jääkaapissaan sriracha-kukkokastikkeelle, tunnen painavana vastuun myös siitä, ettei kastike unohdu putelin pohjalle. Vaikka tällä hetkellä tuntuukin siltä "kuinka voisikaan?" ei käyttörepertuaarin laajennus liene koskaan pahasta.
Aaaaah, ja varsinkin kun resepti on näin ihana ja herkullinen ja nopea toteuttaa. Versioita löytyy netistä ameriikaksi pilvin pimein, siitä tiesin, että hyväähän tämän täytyy olla. Srirachan ohella toinen avainaines on vaahterasiirappi. Resepti on mukana mm. Gwyneth Palthrown keittokirjassa. Ja tämä kyllä mahtuisi sinne Jamie's 20 minute meals:iinkin. Ennen kaikkea; Hyviä, erilaisia lohi/kalareseptejä ei koskaan voi olla liikaa.
Lohta, srirachaa ja vaahterasiirappia
4:lle
1/2 limen mehu
1 rkl vaahterasiirappia
11/2 tl srirachaa
1/2 tl karkeaa sormisuolaa
800g lohifilettä 4 annospalaan leikattuna
reilusti tuoretta korianteria
Asettele lohipalat leivinpaperille uunipellille nahkapuoli alaspäin. Nahkaa ei kannata poistaa, se jää kyllä kiinni leivinpaperiin...
Valmista maustekastike yhdistämällä limen mehu sriracha, siirappi ja suola. Jos osa syöjistä on pieniä lapsia, mausta kastike ensin vain muutamalla tipalla srirachaa, sudi kastike lasten lohien päälle, lisää vasta sitten loput srirachat. Näin lapset saavat ihanaa makua, mutteivät liikaa tulisuutta. Sudi aikuistenkin palat.
Paista 15 minuuttia 220 uunissa. Viimeiset pari minuuttia voit laittaa grillivastukset päälle jotta ehdit saada kauniin värin. Kaada loput kastikkeet vielä lohien päälle kun otat uunista. Älä nyt kuitenkaan niihin miedompiin annoksiin.
Lopuksi päälle korianterisilppua. Meillä tarjoiltiin parsakaaliriisin kanssa ja tuollaisen pika kurkku-retiisi-porkkana salaatin kanssa, jossa mausteena vain pikkuisen etikkaa ja sokeria ripaus.
Sanoinko jo, että aivan Ä-L-Y-T-T-Ö-M-Ä-N hyvää?
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Erilaisia lohireseptejä ei todellakaan voi koskaan olla liikaa, joten suurkiitos tämän tuomisesta tietoisuuteeni! :)
VastaaPoistaTäysin samaa mieltä! hyvä Nanna :-)
Poista:)
PoistaJa erinomaisia etenkään....kovasti nyt mainostan, mutta kokeilijat huomaavat miksi...
VastaaPoistaJUST mietin, että mitä tekis siitä lohesta, joka pakkasessa makaa. No tätäpä.
VastaaPoistaMä oon JUST vastaus sun rukouksiis!
PoistaNyt mun on ehkä pakko könytä kaupoille etsimään tuota srirachaa...
VastaaPoistaKyllä sitä löytyy vaikka mistä, etnisistä, punnitse ja säästä, cittarin amerikkahyllystä ja luulenpa siksi että myös prismasta. Happy hunting!
PoistaJuuri tuli ostettua pullollinen srirachaa, ja sitä on työnnetty jo ruokaan jos toiseenkin. Seuraavaksi siis loheen :)
VastaaPoistaMuista jakaa sitten parhaimmat käyttökokemukset!
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
PoistaNyt on meilläkin tämä lohi testattu ja oli kyllä aivan ihanaa Patatas bravasin ja aiolin kanssa
PoistaOoh, hyvä yhdistelmä!
PoistaKala-allerginen tekikin tästä kanan marinadin ja laittoi ne nyt jääkaappiin kellimään yöksi. Raportoin huomenna, kuin kävi kukkosoosin kans. :)
VastaaPoistaEpäilemättä hyvä idea...taidan kohtsillään kompata heti sua!
PoistaHyvin kävi. Lisäsin marinadiin vähän öljyä. Paistoaikaahan pitää rukata vähän kananpalan mukaan. Mutta tuli törsyhyvää!
PoistaKokeilen kyllä kanoihin! Törsysti varastan ideasi.
PoistaVuoronperään. :)
PoistaJesh, nyt on sriracha-reseptejä hyvin tarjolla, joten ei enää tekosyitä jättää käyttämättä. Taisin jo viimeksi ylistää edellistä sriracha-reseptiäsi, mutta tämä on yksinkertaisuudessaan yliveto! Kalareseptejä tarvitaan aina.
VastaaPoistaJuu, soosille on omistettu kokonaisia Keittokirjoja.... ei sillä että mulls olis semmosta. ..onnrkso on netti
PoistaTätä kokeilen huomenna, taitaa mennä viimeinen lohipala pakastimesta!
VastaaPoistaMä luulen kans että teen kohta uudestaan
PoistaNo niin, nyt ne on uunissa! Saa nähdä kuinka käy! :D
PoistaPostauksestas päätellen kävi erittäin hyvin!
PoistaIhan varmasti on älyttömän hyvää, ei se muuta voi olla. Lohi ja kalat muutenkin uppoaa aina ja sriracha samoin.
VastaaPoistaNiin mullakin. ..
PoistaVoi Nanna oon nyt kuolannut pari päivää tuon soosin ja Pho-keittosi perään! Ilmeisesti tää sun hypetys on aiheuttanut sen että tuo kyseinen soosi on mennyt loppumaan ainakin Oulun Cittarin amerikkahyllystä :D Toivottavasti pian tulee täydennystä että pääsee kokeileen!! :)
VastaaPoistaNo mun äitikin kävi ostamas 3 pulloa kerralla, äkkiäkös nuo loppuu!
PoistaJuu,oikiasti, ehkä mä nyt en oo vielä aivan muttigaten tasolla Alenin rinnalla. ;)
Tämä kokeiltiin tänään. Älyttömän hyvää! Soosi on tuttu ennestään, mutta eipä ole aikaisemmin tullut mieleen, että se sopii kalallekin. Tämä resepti jää taatusti repertuaariin. Kiitos!
VastaaPoista--
Jani
Kiitos Jani. on niin kiva kun ihmiset jaksaa kommentoida ja kertoa tuloksista.
PoistaKuullostaa kyllä älyttömän hyvältä. :)
VastaaPoistasse sse on! ;)
PoistaNyt kun oon toipunut romuskasta, pystyn ajattelemaan ruokaa ja tässähän on heti ihan sairaan (hah) hyvän näköinen ohje! Meillä syödään paljon kalaa, joten lisävinkit kalan valmistukseen tulevat tarpeeseen. Kokkeillaan tätä!
VastaaPoista