Luit ihan oikein. Ellet sitten lukenut sekasienipasta? Kirjoitin kyllä sikasienipasta, koska sienet olivat tässä pastassa pelkkää suppilovahveroa. Ja sitten tässä oli sitä sikaa, eli kunnon possunkylkisiivuja vai miksikä kastikelihaksi sitä välillä siivutetussa muodossaan kutsutaankin. Tavallinen pekoni varmasti käy myös ja kyllä ne sekasienetkin käy. Joviaali pasta.
Ja jotenkin tummansuolaisesti ihanan syksyinen.
Sikasienipasta
4:lle
250g siankylkeä siivuna
0.5-1 l tuoreita suppilovahveroita, pakastettuja puolet vähemmän
1 keltasipuli
2-3 valkosipulinkynttä
300g pennepastaa
1 ruukku rucolaa
suolaa ja mustapippuria
tarjoilun parmesania
Keitä pennepasta pakkauksen ohjeen mukaan napsakan tuntuiseksi.
Pilko siansiivut kylmälle pannulle ja ala lämmitellä niitä pikkuhiljaa niin, että rasva alkaa tiristä. Lisää joukkoon 5 minuutin kuluttua oikotut sipulit ja valkosipulit sekä pilkotut sienet. Paistele kunnes sienineste haihtuu ja possu on mukavan rapsakkaa. Sekoita mukaan napsakka, valutettu pasta.
Käytä suolaa ja mustapippuria.
Ota pannu hellalta ja revi ja sekoittele rucola pastan joukkoon. Höyli päälle parmesaania ja nauti.
Ihanaa, rapsakkaan raikasta, kuulasta syksyä kaikille tämän pastan myötä! Se on täällä!
Loistava nimi ja taatusti loistava reseptikin! Söisin heti ison kulhollisen.
VastaaPoistaTää on sarjassamme, ala tekemään mitä kaapista löytyy. Joskus niistä tulee uberherkullisia, joskus saan kyllä aikaan myös ruokahaluntappajia.
PoistaTää oli kyllä "söisi heti ison kulhollisen".
:D ihana nimi ja varmasti herkullista !
VastaaPoistaMutta mikä ihana nimi sulla on? Ihan näin asian vierestä.
Poistaonpas makoisan kuuloinen (niin, sikaa kun laitta amihin tahansa kylkeen, niin minähän otan :-)!)
VastaaPoistaHyvä periaate!
PoistaHerkullisen näköistä ja varmaan makuistakin. Tää vois olla hyvää siedätysruokaa läskikammoiselle :)
VastaaPoistaMikä läskikammo sinä ribsivelho?
Poista