About me
Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.
perjantai 26. heinäkuuta 2013
Onnellinen punajuuri
Onnellinen punajuuri on sopivan pikkuinen uuden sadon punajuuri omasta maasta tai torin leppoisimmalta myyjältä. Se saa kypsyä kaikessa rauhassa merisuolapedillä parissa sadassa asteessa läheisimpien tovereidensa kanssa kunnes sen puutikulla voi napakasti lävistää.
Uunista tullessaan se saa pintaansa ristiviillot ja noihin ristiviiltoihin asetellaan raskaalla lusikalla kimpale pekaanipähkinä-sinihomejuustovoita. Sitten punajuuri napsaistaan parempiin suihin.
Pekaani-sinihomejuustovoi
150g voita
100g sinihomejuustoa
50g pekaanipähkinöitä
Rouhi pähkinät karkeaksi veitsellä ja sekoita tahnaksi yhdessä huoneenlämpöisen voin ja sinihomejuuston kanssa. Muotoile joko maustevoin tapaan tangoksi voipaperin sisään, tai laita vain mieluisaan kulhoon ja anna viilentyä jääkaapissa. Tarjoile vastauunitettujen punajuurien kanssa.
Olin yksin kotona kokeillessani tätä ja kuinka ollakkaan napsaisin kaikki valmistamani 5 punajuurta kitusiini siltä seisomalta, heti kun olin laskenut kameran käsistäni. En siis lounaaksi, illalliseksi tai iltapalaksi, vaan ihan muuten vaan. Olivat niin suuhunsopivaisia.
Seuraavana aamuna pissasin punajuurta.
Too much information?
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
No at all, my friend, you can tell me anything!
VastaaPoista<3
PoistaSee you on Sunday afternoon?
Yes, please. Let us know! :) Kiva kiva, me aletaan huomenna siivota aamulla klo 6 ja leipoa ja harjata katto!
Poista+t
VastaaPoistaHeh, hauska postaus ;) Pitääkin lähteä torille vilkuilemaan pieniä onnellisia punajuuria, omalla rivarin pihalla kun ei kasva kunnolla edes nurmikko :D
VastaaPoistaMunkin olivat torilta, omani ovat vasta punajuuren aavistuksia....
VastaaPoistaMinulla on maa täynnä punajuuria, ja olisikohan pekaanipähkinöitäkin kaapissa. Ei vaan ehdi syömään kaikkea onnellista ruokaa sitä vauhtia kun ideoita tulee.
VastaaPoistaJoo, minä alan luovuttaa, oon tehny ehkä kaks kesän sadasta kokeiltavasta reseptistä...
PoistaTein jo lauantaina ;D
PoistaEiku perjantaina, hups.
PoistaOnnellinen punajuuri.. Happy times!
VastaaPoistaAlways!
PoistaMaistuisi minullekin. Toivottavasti löydän torilta huomenna punajuuria.
VastaaPoistaPunajuuripissa on parsapissan serkku...
ahaa, en siis ole vielä koskaan OD parsaa!
PoistaNo ehkä snadi TMI-pläjäys, muttei anneta sen haitata... :-D
VastaaPoistaPunajuuria ja saksanpähkinää, kuulostaa todella hyvältä!
no nekin varmaan käy!
PoistaOot aivan huippu - kiitos tästä!
VastaaPoistaEi kestä.
PoistaSiinä ja rajalla, mutta kansanterveyden nimissä merkityksellinen tieto. Syön siis vain neljä...
VastaaPoistaMinun surkeat punajuureni eivät tänä vuonna tainneet itää ollenkaan. Liian kuivaa ja laiska kastelija, luulen.
Mulla rehottaa tänä vuonna vaan mangoldi.
PoistaOi oi :). Itselläni odottaa myös nippu jääkaapissa, torilta tosin kun omat onnettoman pieniä.
VastaaPoistano pitäähän meidän elättää ne torimyyjätkin!
VastaaPoistaJos meiltä löytyy tommosia suloisia pikkaraispunajuuria, niin lähtee heti kokeiluun. Melkein aina tulee tehtyä fetalla, mutta näyttävät kyllä aivan valloittavilta nämä sinihomejuustoversiot!
VastaaPoistaTämähän kuulostaa siis reseptiltä jota viitsisi tehdä ihan itselleenkin vain.. ;) meillä kun ei muut taida innostua niin tulee harvoin tehtyä.
VastaaPoistaKuoritaanko punajuuret ennen uuniin panoa?
VastaaPoistaJos ne on pieniä kauniskuorisia uuden sadon punajuuria, niin ei muuta kun pesun kautta uuniin!
PoistaJos ne on pieniä kauniskuorisia uuden sadon punajuuria, niin ei muuta kun pesun kautta uuniin!
Poista