About me
Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.
torstai 18. heinäkuuta 2013
Grillattua salaattia
Kuluvana kesänä olen lukenut aika paljon ruotsalaisia ruokalehtiä, ihan sormet kihelmöiden reseptien ihanuutta. Tuskin mitään olen kyllä ennättänyt tekemään. Elle mat och vin on yksi houkuttelevimmista kesän lehdistä, joten arvatkaa olinko epätoivoinen kun hukkasin sen, juuri kun olisi ollut aikaa valmistaa jotain kyläilemään saapuneelle ystävättärelle ja kummitytölle ( ja valkoiselle paimenkoiralle ja jollekin mustaa moppia muistuttavalle kuulemma maailman viisaammalle ihmisen ystävälle).
No mutta ilmiömäinen muisti vain käyttöön. Muistin salaatin, homejuuston ja valkoisuuden ja pähkinät.
Grillattua salaattia, homejuustokastikkeella
2 romainesalaatin "kerää", jouduin käyttämään cosmopolitania kun romainea ei löytynyt, toivoin sen sietävän lämpöä samaan tapaan, ja niinhän se tekikin.
1 dl majoneesia
1dl turkkilaista jugurttia
100g sinihomejuustoa
50 g saksanpähkinöitä
öljyä, suolaa
Valmista kastike yhdistämällä majoneesi, jugurtti, rouhitut pähkinät ja murusteltu juusto. Valmis.
Leikkaa salaatinpäät pituussunnassa kahtia, sudi tai spreijaa pienllä määrällä öljyä ja ripottele päälle suolaa. Grillaa varovasti pari minuuttia kerran kääntäen.
Nosta tarjoiluvadille ja kaada kastike päälle. Tosi herkullinen ja vähän erilainen lisuke vaikka pihvin kylkeen!
Tänään löysin sen lehden...
Aina ne ruattalaiset osaa tehdä asiat paremmin, yksinkertaisemmin.
Hyö vain grillasivat salaatin, ihan kuten minäkin ja sitten päälle ripoteltiin homejuustomurua ja pähkinää...
Det var det!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Samma här! Pohjanmaalla ei voi välttyä ruotsinkielisiltä eepoksilta. Hyvä salaattiohje kyllä!
VastaaPoistaJa tätähän voi varmaan varioida loputtomiin, nyt kun tajus, että (jotkut) salaatitkin voi grillata!
PoistaLåter himmelskt, tätä testataan! Ja lupaan jopa laittaa sinihometta, vaikkei se mun lempparia olekaan.
VastaaPoistaNo mäkin syötin tätä vahingossa sinihomevastaiselle...tykkäs ja otti lisää.
PoistaKyllä naapurit osaa. Laputan parhaillaan Lantliv Mat & Liviä, joka naapurin lehdistä on oma suosikkini.
VastaaPoistaTässä harrastuksessa tulee niin uudissanastoa spesifeillä merkityksillä....laputtaminen, pällistely, nyhtöpossu....
PoistaMe ollaan niin innovatiivisia uudistajia ;-)
PoistaTäytyypä kokeilla Elle mat och vin lehteä. Lantliv Mat & vin ja baka lehdet on ollut ahkerassa käytössä. Salaattia on ehdottomasti grillattava.
VastaaPoistaNo ainakin kesän grillinumero oli tosi hyvä!
PoistaTää on sen tyypinen ohje, että huutaa päästä meikäläisen keittiöön. :)
VastaaPoista"...huuda, huuda, ilosta..."
Poista:) HALOO Helsinki
Ihana tuo salaatti-idis, pitää ehdottomasti kokeilla :)
VastaaPoistaKiitos Sarppu ja muuten onnea kovatasoisen :) salaattikisan voitosta. Olis ne hellittelyhetket Haikossa kelvanneet mullekin!
PoistaKaytitko jotain normi sinihomejuustoa tassa, kun sita ei ole tossa ainesosalistassa lueteltu?
VastaaPoistaKiitos Tarkka! Ihan normi Auraa ja lisään sen nyt reseptiin....
Poista:) eipa kesta. Pitanee koittaa tata joskus, toimii varmaan hyvin grillijuttujen kanssa.
PoistaGrillattu salaatti on mun kesän ihan ykkösjuttu! Ceasarkastike päälle niin aiai :)
VastaaPoistaNo Ceasarkastike sopii muuten aivan ehdottomasti. Kiva kuulla susta, Kira!
VastaaPoista