About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 7. lokakuuta 2010

Paahdettua tomaattia ja vuohenjuustoa


Jotakin hyvää patongin seuraksi iltaruualle aineksista mitä sattui olemaan kaapissa:

Paahdettua tomaattia ja vuohenjuustoa salaattipedillä

Jäävuorisalaattia
oliiviöljyä
balsamicoa
suolaa
pippuria
miniluumutomaatteja
vuohenjuustoa
pinjansiemeniä

Revin salaatinlehdet kulhoon jonne pirskotin öljyä, vaalea balsamicoa, sormisuolaa ja jauhoin mustapippuria. Kieritin salaatin  niissä ja nostin laakealle vadille odottamaan "päällysteitä". Jäävuorisalaattihan kestää myös jonkun verran lämpimiä aineksia, kuten rucolakin.

Pinjansiemenet paahdoin kuumalla kuivalla pannulla maun irrottamiseksi.

Tomaatit puolitin ja laitoin sellaisenaan leikkuupinta ylöspäin uuninpellille leivinpaperin päälle ja annoin niiden paahtua 220 asteessa puolisen tuntia. Viimeiseksi 10 minuutiksi nostin mukaan myös viipaloidut vuohenjuustot.

Sitten vaan siemenet, tomaatit ja juusto salaattipedille. Ready! En enää pirskotellut edes mitään öljyjä päälle. Tomaatit maustuvat muutenkin uunissa ihanaisen makeiksi. Tarkat ainemäärät puuttuvat, kun laitoin niitä senverran kuin niitä sattui olemaan. Luota omaan suhteellisuudentajuusi tässä.

Oli vähän turhankin herkkua arkipäivälle, mutta menköön!

2 kommenttia:

  1. Voi että näyttää ihanalta salaatilta!

    VastaaPoista
  2. Ja maistuu kans! Tätä ei kertakaikkiaan voi pilata (edes amatöörikuvilla!)

    VastaaPoista