About me
Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.
sunnuntai 25. elokuuta 2013
Angry Birds - Pinjata. Ja ohje kans.
Siinä se nyt sitten roikkuu, löysässä narussa. Pahanilman pinjata-tipun piti valmistua jo Urho9v, synttäreille. Vaan kuinkas kävikään?
Äiti teki taas karkeita virhearviointeja koskien omia kädentaitojaan sekä sanomalehtipaperimassan kuivumisaikaa, eikä Pinjatapallo, eikä edes aikaisemmin tehty koepallo, ehtineet kuivua juhlapäiväksi.
Keksin hädissäni sitten syntymäpäivänä kun piti kertoa pojalle, että mitään Pinjataa ei sitten olekaan, että tehdäänpä tästä meidän perheen ohjelmanumero katujuhliin, jotka pidettiin eilen. Ja kylläpäs se ohjelmanumero olikin, lasten mieleen ainakin. Karkeilla ei ole asian kanssa tietenkään mitään tekemistä.
Katujuhlamme majoittuivat tänä vuonna sään pelossa (niin turhaan) keskeiselle paikalle, eli meidän autokatokseen. 12 kpl aikuisia omassa pitkässä pöydässään. Lapsille oma pöytä ja tietenkin vielä Pinsella-pöytä. Tässä menossa Pinsella- vilkutus.
Halkopinoon voi jallupullon lisäksi kätkeä myös karaoke-vehkeet. Koskaan ei voi tietää kenestä sukeutuu illan tummetessa varsinainen Naurava kulkuri...
Rohkeimmat eivät kaivanneet edes taustanauhaa. Ilta kului syöden ja palan painiketta nauttien, erilaisten aarteenetsintä-leikkien ja perhe vastaan perhe-otteluiden temmossa. Oma perheeni, mitä paikalla ollut kuuluttaja koki tehtäväkseen erityisest painottaa, tuli kisassa viimeiseksi.
Pinjatan iskussa sen sijaan löytyi vain voittajia. Pallukka osoittautui kumman kestäväksi, varsinkin kun eka kierros iskettiin tukevalla solumuovimiekalla. Pääsivätpä kaikki iskemään. Ja lopulta sitten kun pesismaila otettiin käyttöön, niitä karkkeja alkoi myös sataa.
Perheen pienimpien kohokohta kuului kuitenkin olleen se, kun kisan jälkeen eräs nimeltä mainitsematon äiti kiskaisi Angry Birds- pallon päähänsä ( se säilyi ehjänä, vaikkakin kuhmuisena lukuunottamatta yhtä päänmentävää aukkoa) ja tanssi taustalla sopivasti soineeseen Hurriganesiin tiukkaakin tiukemman rokki-twistin. "Nanna, sä olit niin hauska!" (Linnea 2v)
Muutama tunti menee välillä lapsia nukutellessa, sitten on aikaa vielä hetkeksi kokoontua aikuisten suunsoitto- rinkiin. Katumme näytti niin ihanalta sytytettyämme perinteiset ulkotulet.
Mutta luvattu ohje:
Angry Birds- Pinjata
Yksi pyöreä jätti-ilmapallo
Muutama sanomalehti
Eri Keeperiä
Punaista kreppipaperia
valkoista, keltaista ja mustaa kartonkia A4:et riittää
Jeesusteippiä.
Keppi
ripustusnarua
Sisälle paperipäällysteisiä karkkeja
Hyvissä ajoin ennen merkkipäivää, ainakin kolme päivää, puhalla ilmapallo ja sido se. Tavallisesta ilmapallosta saa vain päärynän, mutta ainakin Tiimari myi yksittäisiä PYÖREITÄ jättipalloja.
Leikkaa sanomalehdet noin. 5 cm levyisiksi kaitaleiksi. Tee erikeeper-liimasta ja vedestä liisteri, eli ohenna liimaa reilusti vedellä.
Foliovuoka on kätevä tähän tarkoitukseen. Siis liisteriastiaksi. Kasta papeisuikaleet liisteriin ja liimaa niitä koko pallon päälle limittäin ja ristikkäin. Anna kuivaa useita päiviä.
Kun pallo on kova ja kuiva, pistä sisäpallo rikki. Sivele palloa liimalla ja liimaa epämääräisiä revittyjä punaisia kreppipaperinpaloja niin, että peität kaiken sanomalehden. Palaset saavat pinjata henkisesti roikkua sieltä täältä. Vaikka sanomalehtipaperiosion teinkin keskellä yötä ihan yksin, sopii se mainiosti lasten kanssa yhteisaskarteluksi, niinkuin tämä koristelukin, johon Urho9v ja Hilja2v innolla osallistuivat.
Leikkaa ja liimaa kartongista nokka ja silmät.
Leikkaa puukolla takapuolelle luukku, josta voit täyttää pallon namusilla. Liimaa luukku kiinni jeesusteipillä ja kerkiessäsi naamioi se vielä kreppipaperilla.
Pallossa on reikä myös yläpuolella, se kohta, missä ilmapallon solmu oli. Etsi tarpeeksi pitkä keppi. Sido siihen ripustusnaru ja pudota se pituussuunnassa aukosta sisään. Vedä narusta ja keppi lukkiutuu vaakatasoon ja voit ripustaa Pinjatan.
Sitten vain hutkimaan. Silmät sidottuna ja 3 yritystä kukin. Arvoimme vielä lyöntijärjestyksen erilaisilla tehtävillä.
Hei ja nyt vois joku järjestää naamiaiset. Mä voisin olla Angry Bird!
lauantai 24. elokuuta 2013
Grillibataatti on niin kaunis !
Tuo oranssi väri on juuri omialtaan loppukesän ja alkusyksyn grillauksiin. Bataatti on harvoin nähty vieras meidän grillissä, varmaan superpehmoisen koostumuksensa vuoksi, olenko pelännyt vaikeaksi grillattavaksi. GoodFood 07/2013 -lehti sai minut testaamaan uutta reseptiä, ja siitä tuli oitis aivan suosikkiykköslisuke liharuokien kylkeen. NaapurinUllakin hurmaantui täysin, toisin kuin NaapurinVesa, joka pahoitteli, ettei vain millään osaa herkistyä makeille mauille muuta kuin jälkkäreissä. Ja näin puhuu mies joka maistamatta lisää salami-aurajuuston päälle reiluhkolla kädellä suolaa. Että en minä kovin paljon ottanut itteeni.
Grillibataatin todellinen kruunu oli itseasiassa chipotle-maustevoi, savuisen tulinen chilivoi on täydellistä pehmeänmakean bataatin päällä. Ja sisällä. Kaikkialla.
Ainoa ongelma reseptissä on oikeastaan bataattien hervottomat koot, olisi kiva tehdä jokaiselle oma bataatti uuniperunan tapaan, mutta meillä saatavat ovat yksinkertaisesti liian suuria siihen. Esikypsensin omani kokonaisena ja suurimman laitoin 4 osaan, hiukan pienimmän puolitin ennen grillausta.
Grillibataatti ja Chipotle maustevoi
Kokonaisia bataatteja ruokailijoiden määrän mukaan
maustevoi n. 6:lle
150g voita huoneenlämpöisenä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
pari chipotle-chiliä (chipotlechili-tölkistä katso kuva, saa nykyään marketeista)
Laita bataatit uuniin kokonaisina 225 asteeseen ja paista pehmeiksi, koosta riippuen 30-60 min.Tämän voit esivalmistella jo hyvissä ajoin. Grillatessa sitten grillaat puolitetut tai 4 lohkotut bataati kuorineen kuumiksi.
Maustevoin saat yksinkertaisesti surauttamalla kaikki aineet tahnaksi sauvasekoittimella. Kääri sitten pehmeä tahna muovikelmun sisään ja muotoile tangoksi, anna kovettua pakkasessa tai jääkaapissa.
Tee kuumiin, grillattuihin bataatteihin viillot ja täytä ne kylmällä maustevoilla. Siis runsaalla kädellä, tähän tulee nimittäin himo. Varmista, ettei seurueessa ole syöjiä, jotka eivät koe makeita makuja omakseen pääruoka-annoksissa. Syö heidänkin osuutensa.
lauantai 17. elokuuta 2013
Banana Split -kakku
Tunnisteet:
jälkiruoka,
jälkiruuat,
kakut,
makeat piiraat
Sarjamme "Hyvät herkut, hirveät kuvat" Urho9v synttäreiltä saa tänään jatkoa, kun paljastan toisen amerikanhurahdukseni, jota kokeilin syntymäpäivätarjoiluissa. Pakkohan se oli, vai väitätkö, ettei mielenkiintosi herää kun törmäät Banana Split Cake -reseptiin? Ensimmäinen mielikuvani oli tietysti joku banaania sisältävä jäätelökakku. Reseptiin tutustuessani huomasin sen sihtaavan enemmän kyllä juustokakkuun. Tekovaiheessa menetin välillä uskoni kakun herkullisuuteen, mutta kappas vaan, väärässä olin.
Pieni yhteenveto
+ maistui aivan ihanalta
+ pikkuisen erilainen
+ ei liivatteen kanssa sekoilua (vink.vink. Ankerias)
+ ulkonäössä ei voi epäonnistua kun kakku kootaan uunivuuan sisään
+ helppo valmistaa, ei varmaan voi epäonnistua
+ kaikki tykkäs
- ulkonäkö aika homemade, koska kootaan uunivuokaan
-ei ainakaan laihdu tätä syömällä
Banana Split -kakku
120g voita, sulatettuna
0,5 l digestive keksejä murskattuna muruiksi
200g maustamatonta tuorejuusto (philadelphia)
1 1/4 dl pehmeää voita
7,5 dl tomusokeria
4 banaania viipaleina
1 iso tölkki ananaspaloja, valutettuna
2,5 dl pecanpähkinöitä hienonnettuna (ei hirveän pientä)
1 l mansikoita, paloiteltuna
2,5 dl kuohukermaa
Ja päälle hirveästi kirsikoita, säilykkeetkin käy, minä käytin tuoreita
Valmista pohja yhdistämällä voisula ja keksimurut. Painele tiiviisti melko syvän uunivuuan pohjalle. (Pohjakooltaan noin puolet uuninpellistä, elikkä aikas iso). Paista 175 asteessa 7-10 minuuttia ja anna sitten pohjan ja vuuan jäähtyä kunnolla.
Vispaa tuorejuusto, pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi, n 5 minuuttia koneella. Levitä pohjan päälle. Levitä seuraavaksi banaaniviipaleet, sitten ananaspalat. Seuraavaksi tulee noin puolet pähkinöistä ja niiden päälle mansikat.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja levitä komeuden päälle. Koristele lopuilla pähkinöillä ja kirsikoilla. Anna tekeytyä jääkaapissan 4h tai tunnin verran pakastimessa, ellet ole tässä vaiheessa huomannut lukea ohjetta loppuun (Huom. Campasimpukka, Jonna ja allekirjoittanut) ja vieraat ovat jo tulossa.
Alkuperäisblogissa näitä oli tehty myös pikkukippoihin yksittäisinä. Söpöjä, mutta reseptin mukaan vain 8:lle. No takaan ja allekirjoitan että Suomalaisia mahtuu tämän kaakun ympärille ainakin tuplasti. Ja luultavasti enemmänkin, vaikka se hirveän hyvää olikin.
keskiviikko 14. elokuuta 2013
Rosendahls Trädgård
Tukholman sydämestä Djurgårdenista löytyy ihana, tutustumisen arvoinen kohde, Rosendahlin puutarha. Sinne löytää helposti Sergelin torin vierustalta lähtevällä 7 ratikalla. Itse pyöräilin paikalle näppärästi Siljan terminaalista työkaverini Ailan (kiitos!) johdattamana. Puutarhan seesteisyys ja miljoonat kauniit, konstailemattomat yksityiskohdat tarjosivat juuri sopivan hengähdyshetken keskellä kiireistä työviikkoa.
Puutarha on erikoistunut luomutuotantoon ja se toden totta näyttääkin onnistuneen luomaan varsinaisen kestävän kehityksen keitaan, jonka tunnelmasta nauttivat niin kasvit, ihmiset kuin eläimetkin.
Alue koostuu sekä kasvihuoneista, viljelypalstoista että tunnelmallisista hengähdyspaikoista, joita on siroteltu sinne tänne.
Puutarhan kahvila tarjoilee lounasta ja leivonnaisia, joiden kaikkien valmistamiseen on käytetty tietenkin oman maan antimia. Valitsin paahtopaistisalaatin, joka oli raikas ja herkullinen, palan painikkeeksi ruotsalaisten rakastamaa seljankukkaa- kylläkin ihan limonadin muodossa.
Alueella on viljelty satoja vuosia ja sen lisäksi, että siellä järjestetään paljon kursseja ja näyttelyitä, on se nykyään myös suosittu juhlapaikka. Ehkä yllättäenkin puutarha on auki läpi vuoden, ei tosin talvisaikaan ihan joka päivä. Joulun alla paikka on kuulemma uskomattoman kaunis kun kaikki kasvihuoneet on koristeltu kymmenin pikku lyhdyin.
Puutarhasta nauttivat puutarhaintoilijoiden lisäksi varmasti erilaista (luomu)lounasta etsivät, esteetikot ja rauhaa rakastavat... mutta myös shoppaholikot!
Rosendahlista löytyy nimittäin kerrassaan ihastuttava luomumyymälä, jonka tuotteita olisin voinut kahmia koriini kasapäin.
Jos ette ole nähneet vielä maailman suloisinta lakritsaa, niin tuossapa yllä kuva. "Söisin vaikka pieniä kiviä" saa aivan uuden merkityksen...
Onneksi olin huomenissa saapumassa lomasatamaan ja saatoin napata paikan oman leipomon hapanleivistä mukaani edes yhden syntisen hyvän limpun. Nam!
Rosendahlin puutarha on nappipaikka just sinulle joka etsit vähän vaihtelua päivä Tukhomassa risteilyille, turha sitä Drottningsgatania on edestakaisin aina ravata. Ja koska paikkaa ylläpitää biodynaamista viljelyä edistävä ja kehittävä säätiö, on sisäänpääsy ilmainen. Sekin on tänä päivänä melko harvinaista se!
sunnuntai 11. elokuuta 2013
Minihampurilaiset - vähänkö spesiaalit!
Tunnisteet:
jauheliha,
juhlat,
leipä,
pikkusyötävät,
sormiruoka,
suolaiset
Saatte ihan itte päättää, mikä se näistä minihamppareista sitten tekikään niin erikoisia. Olisko ollut tarjoilutapa? Tein minihampurilaisia (joita amerikkalaisen "sliders" esikuvansa hengessä tekisi mieleni kutsua "liukkareiksi", mikä nyt olisi varmasti maailman älyvapain käännös, joten -uskokaa tai älkää- pidättäydyn....) Urhon, nyt 9v., syntymäpäiville jonne oli saapumassa melkoinen porukka serkkua, naapuria, kummia ja kaveria ja päätin tarjoiluvastaavan roolissa tehdä asian mahdollisimman yksinkertaisesti. Mikä tarkoitti, että jätän kaikki ihanat lisukkeet pois, pihvi saa vain truutauksen ketsuppia ja maustettua majoneesia. Tämä siksi, että hampurilaisen nouto pöydästä kävisi mahdollisimman vaivattomasti, kenenkään lapsen ei tarvitsisi nirsoilla täytteiden kanssa, eikä mun liioin hukata aikaa hampurilaisten kokoamiseen. Koska piti myös järjestää aarteenetsintää.
Päädyn siis ratkaisuun, että tässä tapauksessa pihvin tulee olla erityisen maukas ja sämpylä pehmoisen maistuvainen. Yritykseen lähdin sitten löytämälläni Lady and Pups/ an angry food blog -blogin ohjeella Ameriikan malliin. Rouva oli tehnyt lähes tieteellistä tutkimusta sliders-hampurilaisten parhaasta pihvistä ja päätynyt taikinaan johon lisättiin jauhelihamassaan juustoa. Ja paljon! Kiloon jauhelihaa epäinhimilliset puoli kiloa juustoa, mikä ei tuo pihviin vain mielettömästi makua ja mehevyyttä, vaan pannulla paistettaessa muodostaa pihvin ympärille myös rapsakan kuoren.( Mutta onhan tämä nyt kyllä ihan suuruudenhulluutta tälläinen määrä!) Kun tälläinen pihvi sitten asettuu tuoreeseen minisämpylään, jonka leipomisessa on mukana bataattisosetta ja ruskistettua voita, ovat nämä näin pelkistetyssä asussakin aikamoisen herkkuja.
...No en kyllä laittanut ihan yhtä paljon juustoa.... Seuraavasta ohjeesta tuli ainakin 40 minihampurilaista, en jaksanut laskea pitemmälle. Kuviahan en oikein siinä kerinnyt ottamaan, joten hirveän hyvä minihamppari joutuu tyytymään nyt tälläisiin pikaotoksiin, valitan.
Vaivaa juusto ja mausteet jauhelihan joukkoon käsin huolellisesti työstäen, että saat massasta mahdollisimman, no, massamaisen.
Taputtele pihvit kostutetuin käsin ensin isoiksi lihapulliksi, mistä sitten taputtelet ne pihvin malliin, muista että ne paistettaessa vetäytyvät hiukan kokoon. Tästä taikinasta tulee siis 40+ pihviä
Kuumenna pinnoitetulla paistinpannulla1 rkl voita ja toinen öljyä, Kun voi alkaa vaahtoamaan, lisää maun antajaksi veitsen lappeella hiukan murskatut valkosipulinkynnet ja timjamin oksat. Sitten vaan paistamaan pihvejä.Paista yhtä puolta kunnes se saa kauniin ruskean värin ja huomaat pinnan hiukan rapsakoituvan, käännä ja paista valmiiksi.
Aioin kyllä tehdä pihvit huolettomasti ja rasvattomasti uunissa, mutta pannulla paistetun koe-erän jälkeen oli pakko jatkaa pannulla paistoa, paistopinnasta tuli niin upea. Aika sutjakkaasti se kävi kahden pannun tekniikalla.
Bataatti- sämpylät ruskistetulla voilla
200g voita
5 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 iso bataatti, kuorittuna, lohkottuna keitettynä ja soseutettuna
n 13 dl vaikkapa hiivaleipäjauhoja (tai vehnä)
0,5 dl sokeria
2 tl suolaa
Voiteluun kananmunaa ja päälle ripoteltavaksi vaikka pellavansiemeniä (tai unikon-, sesaminsiemenet, merisuolahiutaleet)
Sulata voi pinnoitetussa kattilassa ja lämmitä sitä keskilämmöllä. Voi vaahtoa ja sihisee pari minuuttia, sitten sihinä alkaa hiljalleen vaimeta ja ruskistuvat maitohiukkaset erottua. Ota liesi pois päältä. Lisää ruskistettu voi kylmään maitoon ja sekoita ja varmista, että neste on kädenlämpöistä (alle 42) ettei hiiva pala. Lisää kuivahiiva ja anna sen sulaa nesteeseen kymmenisen minuuttia.
Vaivaa taikina, helpoiten yleiskoneella. Lisää nesteeseen bataattisose, suola ja sokeri, sitten jauhot vähitellen, anna pyöriä seitsemisen minuuttia. Tarkkaile jauhojen määrää, Taikinan tulee olla pehmeä, kimmoisa ja elastinen, ei siis liikaa jauhoja. Mutta ei myöskään saa olla tarttuvaa.
Peitä kulho muovikelmulla ja leivinliinalla, anna kohota puolestatunnista kahteen.
Kumoa taikina leivinlaudalle ja vaivaa ilmat pihalle. Jaa taikina 4 osaan, kustakin osasta leivo tanko, josta leikkaat 12 osaa ja pyöritä ne sitten pulliksi. Anna kohota leivinliinan alla lähes kaksinkertaisiksi.
Voitele kananmunalla, sirottele siemenet päälle ja paista 200 asteessa kullanruskeiksi, eli n. 20 minuuttia.
Leikkaa sämpylät halki, sujauta pihvi väliin lempilisukkeittesi kanssa. Jotka meillä olivat siis vaihtoehtoisesti vain ketsuppi tai maustettu majoneesi.
Tällä postauksella oli muuten valtavat synnytystuskat. Olen koko viikon yrittänyt saada sitä maailmalle laivalta käsin, mutta koneeni on vain herjannut "virhettä" sivulla. Toivottavasti reseptit ovat nyt niistä vapaat. Huomasin kyllä nyt, että jauhelihataikinan maustamisessa olin huolettomasti sekoittanut ruoka- ja teelusikat, ylläolevan sovelluksen mukaan kuitenkin tein ja kohdillaan tuntuivat olevan.
Ja seuraavana päivänä pistettiinkin jo puku päälle häävieraana |
Oli meillä sitten tarjolla ihan kaupan hodarisämpylöitäkin, niitä minejä, ja tavallisia norminakkeja. Urho nimittäin ilmoitti, hyvin varovasti, pari päivää ennen juhlia kertoessani suunnitelluista tarjoilusta, että " Moni varmaan pettyy, jos ei oo hodareita..."
Kuinkas se Hallikainen lauloikaan?
maanantai 29. heinäkuuta 2013
Street Food Helsinki, Top 3
Tunnisteet:
ravintola-arvostelu,
ruoka-arvostelu
Top3 listaa (absoluuttisena totuutena) lukiessasi on syytä muistaa myös, että nämä ovat ainoat kyseisen genren paikat, joissa olen Helsingissä tänä kesänä visiteerannut...
Kuvankauniilla paikalla Sofiankadulla kököttää Street Gastro -kärry, josta myidään pitatyyppisiä leipiä. Vaihtoehtoja löytyy possu, nauta, kana ja lohi (ja vege?), kaikki omilla lisukkeillaan, jotka ovat hiukan gastrompia kuin perusgrillin sinappiketsuppi-kurkkusalaattiyhdistelmä. Oikeasti sairaan hyviä leipä, jonka chilikastike valuu rennosti rinnuksille. Palvelu oli ripeää ystävällistä, suurin miinus on syömäpaikan löytäminen ruuan saatuasi, varustukseen kun kuuluu pelkkä katu (ja ikkunalaudat, vink,vink).
Testattu 2X....
Fafa's (löytyy 3kpl eri puolita Helsinkiä, tämä iso Roba 2)ei pettänyt, Falafelit olivat tulikuuman tuoreita ja listalla on sitäpaitsi mielettömiä kukkakaali, munakoiso yms. muita yhdistelmiä. Söpöä ja persoonallista on myös se, että ruokaa odottaessa ei saanut vuoronumeroa, vaan tilaus huudettiin nimellä.
Juomaksi meille myytiin Matet, joka on kai suurinta hottia Saksan baareissa, etiketti menee siis niin, että ostat Maten juot ensimmäisen kulauksen ja tarjoilija täyttää pullon uudestaan viinalla. No meidän Matet olivat ehkä melko huoneenlämpöisinä ei niin valtava elämys. Omat jäät siis mukaan! Paikanpäällä myös pöytiä, niin sisällä kuin ulkona.
Ehkä eniten odotettu oli kuitenki meksikolainen Cholo (Lönnrotinkatu 9), jonka IsoHookin ehti testata jo ennen minua. Paikka oli lounasaikaan melko piukassa ja ruokaa (nimellä myös) sai kyllä odottaa aika kauan.
Palvelu oli kuitenkin iloista ja ystävällistä, toimitus onnistui kokonaisuudessaan myös espanjan kielellä, mistä olin hirveän ylpiä. Kohdissa, joissa en ymmärtänyt, pakottauduin hymyilemään
Ruoka oli hyvin meksikolaisen kotikutoista, mikä voi yllättä monet Texmexin syöjät sinällään autenttisuudellaan. Sääli, että junalle tuli lopulta niin kiirus, että loppuruoka piti lähinnä hotkia. Burritot olivat ainakin melkoisen isoja. Otettiin Virpin kanssa puoliksi yks taco- ja yks burritoannos.
Kelpo paikkoja! Ja keskustassa kaikki, eli seuraavalla Helsingin visiitillä valitseppa joku näistä picnikkien ja mäkkäräiden sijaan.
Testikierros toteutettiin ehdottomasti omalla rahalla, paitsi ystäväniVirpi tarjosi Cholossa.
perjantai 26. heinäkuuta 2013
Onnellinen punajuuri
Onnellinen punajuuri on sopivan pikkuinen uuden sadon punajuuri omasta maasta tai torin leppoisimmalta myyjältä. Se saa kypsyä kaikessa rauhassa merisuolapedillä parissa sadassa asteessa läheisimpien tovereidensa kanssa kunnes sen puutikulla voi napakasti lävistää.
Uunista tullessaan se saa pintaansa ristiviillot ja noihin ristiviiltoihin asetellaan raskaalla lusikalla kimpale pekaanipähkinä-sinihomejuustovoita. Sitten punajuuri napsaistaan parempiin suihin.
Pekaani-sinihomejuustovoi
150g voita
100g sinihomejuustoa
50g pekaanipähkinöitä
Rouhi pähkinät karkeaksi veitsellä ja sekoita tahnaksi yhdessä huoneenlämpöisen voin ja sinihomejuuston kanssa. Muotoile joko maustevoin tapaan tangoksi voipaperin sisään, tai laita vain mieluisaan kulhoon ja anna viilentyä jääkaapissa. Tarjoile vastauunitettujen punajuurien kanssa.
Olin yksin kotona kokeillessani tätä ja kuinka ollakkaan napsaisin kaikki valmistamani 5 punajuurta kitusiini siltä seisomalta, heti kun olin laskenut kameran käsistäni. En siis lounaaksi, illalliseksi tai iltapalaksi, vaan ihan muuten vaan. Olivat niin suuhunsopivaisia.
Seuraavana aamuna pissasin punajuurta.
Too much information?
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)