Need I say more?
Juurekset ovat nimittäin mahtavuutta leivonnassa. Ne antaa väriä ja rakennetta ja mehevyyttä. Makuakin. Mutta ei sillä lailla, että apua, miksi mun suklaakakku maistuu punajuurelta, vaan sillä lailla, että kertokaa äkkiä mikä on tämän rehevän ja syvän maun salaisuus.
Punajuuribrownies'eja olen tehnyt ennenkin, joten otin vähän uutta suuntaa ja tein muffinsseja.
Tekemäni Punajuuri -suklaamuffinssi resepti löytyy taas Apetinan sivuilta. Sehän tarkoittaa, että kokeilin lisätä sekä taikinaan että kuorrutteeseen tuorejuustoa. Kuorrutteesta tuli jotenkin hiukan makea omaan makuuni. Hyvä vaihtoehto vois olla myös ihan sulatettu suklaa siihen päälle.
Koristeista tykkäsin. Aikuiseen makuun löin päälle ihan tuollaisia valmis-punajuurisipsejä, toki ne voi viitseliäämpi valmistaa myös itse, ja pekaanipähkinöitä. Lapset heitteli omiinsa ihan vaan strösseleitä. Hauskinta oli, että muffinssit olivat niin suklaisen maukkaita ja lapset pahaa aavistamattomia
*Maitotytöllähän oli jokus 3-vuotiaana vaihe, jossa se aina vastas mulle, ja varsinkin jos oli muita ihmisiä paikalla, että kyllä, rakas äitipuoli. Mä olin aina, että häh? Liikaa prinsessasatuja!
Kaupallisessa yhteistyössä Apetina
Piti ihan käydä nappaamassa resepti talteen : ) Kaksi mun lempparia -punajuuri ja suklaa! Voisiko tuosta kuorrutteesta jättää tomusokerin pois, vaikuttaisiko rakenteeseen?
VastaaPoistaVois varmaan, se olikin hiukan makeaa. Ehkä myös joku maustettu tuorejuusto (makea siis) tai sitten se sulatettu suklaa....
Poista