Kuulostaako vähän helpolta jos sanon, että tässä mun pääsiäiskakussa on tasan 3 raaka-ainetta:on valkosuklaata, on munia, on tuorejuustoa. Ei muuta. Kakku on sienimäisen kohokasmaisen keveä ja pehmeä ja ihanasti pääsiäistipun keltainen. Ohjeen näin viime viikolla jossakin FB- videossa, ja googlaimella tästä japanilaisesta juustokakusta löytyi ohje sun toinenkin. En vain itse ollut törmännyt aiemmin.
Yksinkertaiset raaka-aineet, joo kyllä, eivät silti tarkoita, että kakku olisi hyvin yksinkertainen tehdä. Ei vaikeakaan, mutta on tässä pari käyrää nostattavaa vaihetta, valkuaiset vaahdotetaan erikseen, suklaa sulatetaan hauteessa ja vuoka vuorataan leivinpaperilla, sillä lailla, että reunat tulevat reilusti vuoan yli. Ohjeet pitää lukea tarkasti, että huomaa, että kakku kypsyy (vesihauteessa) ensin yhdessä lämpötilassa vartin, sitten vähän alemmassa toisen ja lopuksi vielä sammutetun uunin jälkilämmössä kolmannen.
Mutta ei silti, kyllä te onnistuitte, kun minäkin kerran onnistuin.
Kolmen aineen japanilainen juustokakku
6 munaa
250 g valkosuklaata
250 g tuorejuustoa
Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Ota 20cm irtopohjavuoka, lvuoraa pohjaleivinpaperilla. Laita myös reunaa kiertämään leivinpaperi niin, että paperi nousee reilusti laitojen yli (Ei oo helppoa).
Laita paloiteltu suklaa sulamaan kasariin vesihauteeseen. Kaksi kattilaa siis päällekkäin, alempaan vesi, kuumenna kiehuvaksi, sammuta liesi ja sekoita suklaa sulaksi.
Ota kattila pois vesihauteesta ja sekoita sula suklaa kulhossa tuorejuustoon sileäksi massaksi (suosittelen vatkaimen käyttöä). Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset taikinaan.
Vatkaa valkuaiset erikseen vaahdoksi, niin, että saat aikaan pysyviä huippuja (tästä ei tule ihan niin kiiltävää kuin marengista kun ei ole sokeria). Kääntele sitten valkuaisvaahto mukaan, aina 1/3 kerralla.
Kaada varovasti vuokaan, katso, että paperi on hyvin ja kopauta kerran pöytää vasten, että ilmakuplat putoaa pohjalle (mitähän taikauskoa tämäkin...). Laita vuoka sitten isomman vuoan sisälle , john kaadat kiehuvaa vettä, vuoka paistuu siis vesihauteessa. (veden ei tarvitse yltää vuoan yläreunaan, puoliväliin on ok).
Paista 170 asteessa 15 min. Käännä sitten 160 asteeseen, paista toiset 15 min. Käännä uuni pois päältä ja jätä kakku uuniin vielä vartiksi. Ota pois ja anna jäähtyä. Irrota vasta jäähtynyt kakku vuoasta. Laita kakku vielä pariksi tuntia viilenemään jääkaappiin.
Koristele valmis kakku tomusokerilla ja pääsiäisenä tietysti pienillä munilla. Kesällä luonnonkukat olisvat upeita.
No, minäpä kerron. Maistui ihan munalle. Ei millään huonolla tavalla vaan tosiaan sillä lailla keveän soufleemaisesti. Erilaisesta rakenteesta ja erilaisuudesta pisteet. Eikä ollut myöskään tippaakaan makea, vaan yllättävän neutraali. Joten minäkin, vaikken sokerihiiri olekaan, päädyin syömään
Ja kyllä tämä söpöyspisteetkin ansaitsee, vai mitä ?
Vau, no tämä on täysin uusi tuttavuus ja idis mulle! Näyttää todella herkulliselta. On se vaan leivonta ihmeellistä joskus! Ihanaa pääsiäistä teille!
VastaaPoistaNo niin oli mullekkin. Hassua, etten ole missään törmännyt tähän vaikka tämä on ilmeiseti maailmalla kiertänyt jo useamman vuoden. Mulla on yks japanilaisen tofukakun ohje, mitä on pitänyt kokeilla, mutta siinä ei kyllä ihan kolmella aineella pärjää...
PoistaIhaninta pääsiäistä teillekin!
Mä muistelisin, että Kivistön Liisa olisi joskus tehnyt tällaista myös. Ei toki olisi ensimmäinen kerta vaikka väärässä olisinkin. :D
VastaaPoistaJoo. Mäkin oon syöny kivistön japanilaista ja herkullista juustokakkua. Mutta siinä oli kyllä 10 ainesosaa... :)
PoistaNo vähänkö mielenkiintoinen ohje, pakko testailla tässä joku kerta! :)
VastaaPoistaÄitinikin oli heti tehnyt. Se teki puolella aineista ja sanoi, että lässähti kyllä vähän. Mutta maku oli mainio silti, kuulemma.
Poista