Sitä löytää itsensä välillä huimista paikoista. Isoista saappaista. Mahanpohjaa kutittavien haasteiden ääreltä.
Kaikki nämä aspektit löytyvät varmasti ensi torstaina 12.3.2015 kun olen jännän äärellä, eli Juurella-ravintolan keittiössä.
Juurella on Seinäjoella sijaitseva ravintola, jossa Juurella-perhettä ovat lempeästi kaitsenneet ravintoloitsijat Miia ja Jani jo kolme vuotta. Hyvä ruoka ansaitsee arvonsa ja hetkensä. Juurella -ravintolassa voit nauttia hyvästä ruuasta, kodikkaasta tunnelmasta ja palvelusta. Ruoka on rehellistä lähiruokaa, arvostaen ja rakkaudella laitettua. Ravintola löysi muuten juuri itsensä Lonely Planetin listauksesta Top Choice. Seriously, wow, kuten Lonely Planet päättää luonnehdintansa ravintolasta. Ihan meidän kotomaisten tallaajien kokemuksia voit käydä lukemassa vaikka omasta, Campasimpukan ja White Trash Diseasen Natan blogista.
Siis ymmärrettävästi, olen otettu ja todella jännän äärellä kun Miia pyysi minua laatimaan menun erikois-iltaa varten. Heidän lähiruoka-ajatteluaan kunnioittaen halusin tuoda menuun minulle, ruualla rakastajalle rakkaita asioita ja Nannan näköistä rouheaa tulkintaa. Juuri Köpiksestä mallia hakeneena ehdotin, että annokset tarjoillaan tällä kertaa jaettavina, niin että vieraat saavat ammentaa pöytäseurueensa kanssa samasta padasta tai vadilta. Tarjolla, ei siis ole Juurella- ravintolan normaaleja korunkauniita lautasannoksia, vaan pelkistetymmät annokset, jossa ruuan huikea maku yksinkertaisimmillaan vie päähuomion, niin toivon.
Voi, miten jännittävää oli koota menua. Ja pelottavaa, onhan eri asia tehdä ruokaa kotona kuin ravintolassa. En paljasta menun yksityiskohtia, mutta alkuruuista ensimmäisenä kannetaan pöytään tuo minulle kaloista rakkain, silakka. Kastikkeen viimeisetkin rippeet voi pyyhkäistä lautaselta naurisriekalla.
Toinen alkuruokakaan ei tuottanut päänvaivaa. Hirven riimilihaa, ehdottomasti. Se on yksi ihanimmista kotikeittiössä koskaan valmistamistani ruuista ja ansaitsee paikkansa menussa.
Pääruuaksi halusin pitkään haudutettua pataruokaa, tuhtia ja lämmintä. Miltä kuulostaa naudanpotka ja Ilmajoen Makkaramestarien Chorizo?
Muistaako joku puutarhani rehevimmän kasvin, lipstikan? Monenmoista on lipstikasta valmistettu jäätelöstä lähtien, tällä kertaa sorbetin muodossa, juustoihin yhdistettynä.
Aterian päättää yksi lempijälkiruuistani, tällä kertaa puolukasta valmistettuna. Ei ole brulee, eikä tiramisu, eli sen täytyy olla....
Lopulta menu syntyi lähes itsestään ja Keittiömestari Janin parin pienen asiantuntevan viilauksen jälkeen huokaisin helpotuksesta, loistava menu, Nanna, oikeesti, oli kommentti. Ja jos Juurella väki niin sanoo niin, niin niillä mennään:
Sitruunamarinoituja silakoita ja naurisrieskaa
Riimihirveä ja piparjuurismetanaa
Naudanpotkapataa ja chorizoa, maa-artisokkalohkoja ja jogurttia
Juustoja ja lipstikkasorbettia
Puolukka ja kauraa
Onneksi minun ei tarvitse häärätä keittiössä aivan omien taitojeni varassa vaan Menun valmistuksesta huolehtivat
Pöytävarauksia voi tehdä netin kautta. Menun hinta on 59€ ja se tarjoillaan siis ensi torstaina 12.3. Ravintola on aukeaa kello 16. Lämpimästi tervetuloa. Aika suuri päivä mulle ja toivoakseni erittäin herkullinen sulle, jos pääset paikan päälle!
Äiti ja isä on luvannut tulla....
Wow, varmasti upea kokemus ja menu! Jos voisin, tulisin tikkana paikalle.
VastaaPoistaEn usko, että tikkana. Tyylikkäänä sanoisin! <3
PoistaVoi olisinpa lähempänä. Ihan loistava menu!!
VastaaPoistaMitäs me periferia-bloggarit....
PoistaKiitos!
Höh, työvuoro estää ilmestymästä paikalle:( Mutta hengessä mukana!
VastaaPoistaHöh, Jyväskylästä on myös ehkä jokunen kilometri tänne, ihana kuulla, että esteenä on vain työvuoro!
PoistaJoo tulos ollahan 4 hengen voimalla, kunhan Maitotytölle löytyy hoitaja t. äiti
VastaaPoistaAnyone?
Poistano uuh ja aah :-) näin sitä taas tähteä viedään <3
VastaaPoistaEipäs nyt liioitella siellä.
PoistaHienoa Nanna! Sä kyllä loistat!
VastaaPoistaKiitos tsempistä. En tiiä loistamisesta, mut yleensähän me Merituuli (siis sinä kans) JOTENKIN erotutaan porukasta. (tähän joku hymiö , jonka silmät pyörii päässä)
Poistapimpelipom! XD
PoistaVoi miten mahtava juttu Nanna:)
VastaaPoistaMahtava?-pelottava?-mahtava?-pelottava? ...en ole vielä päättänyt ollaanko torstaina rinta rottingilla vai sittenkin kakat housuissa.
PoistaVau, mahtavaa!
VastaaPoistajoo..... :)
PoistaTuli nälkä! :-)
VastaaPoistaNo se on ihanaa, varsinkin jos ruokahalut heräs mun menustä!
PoistaSiitä just. :-)
PoistaWau Nanna! Ihana menu ja voi kumpa asuiski siellä lähellä niin tulisin taatusti :) Ja varsinkin kun olet lähtenyt tuohon salaperäiseen menuun ilman selityksiä. Kumpa pääsisi maistamaan!
VastaaPoistaKiitos Terhi! Ajatukset tsemppaa!
PoistaMahtavaa, Nanna! Harmi, että ajankohta on (mulle) väärä, mutta otin Juurella-vinkistä vaarin loppukevääseen. :)
VastaaPoistaNo mutta kiva, että pääset Juurelle ainakin jossain vaiheessa!
Poista