Oon aina mainostanu, kuinka onnekas oon ollut, että oon koko elämäni saanut syödä hirvenlihaa ja sitä on aina ollut. Työtä se lihapaketti tuottaa vielä kotonakin, ennen kuin kaikki on putsattu ja eroteltu ja jauhelihat jauhettu. Just tänään isäni on hakemassa viimeistä lihaerää ja hommaa taitaa riittää pitkälle yöhön. Silloin kun isä ja äiti olivat viimeisellä ulkomaankomennuksella Bangladeshissa, isä osti jahtikavereilta muutaman lihaosuuden meille lapsille, että ollaan ihan minä ja Natasisko ja tekopoika Uli ihmetelty hirven anatomiaa keittiönpöydän ääressä. Se ei nimittäin ole aivan helppoa sekään kun palat on valmiiksi isossa pussissa, eikä tiedä mistä kohtaa on leikattu. Että onko fileetä vai pohjelihas....
About me
torstai 3. marraskuuta 2022
HIRVIMETTÄLLÄ RONANTIÄLLÄ
Oon aina mainostanu, kuinka onnekas oon ollut, että oon koko elämäni saanut syödä hirvenlihaa ja sitä on aina ollut. Työtä se lihapaketti tuottaa vielä kotonakin, ennen kuin kaikki on putsattu ja eroteltu ja jauhelihat jauhettu. Just tänään isäni on hakemassa viimeistä lihaerää ja hommaa taitaa riittää pitkälle yöhön. Silloin kun isä ja äiti olivat viimeisellä ulkomaankomennuksella Bangladeshissa, isä osti jahtikavereilta muutaman lihaosuuden meille lapsille, että ollaan ihan minä ja Natasisko ja tekopoika Uli ihmetelty hirven anatomiaa keittiönpöydän ääressä. Se ei nimittäin ole aivan helppoa sekään kun palat on valmiiksi isossa pussissa, eikä tiedä mistä kohtaa on leikattu. Että onko fileetä vai pohjelihas....
torstai 20. lokakuuta 2022
HERKKURUOKAA PIENELLÄ BUDJETILLA
Aukeamastani tuli aika lihaisa tällä kertaa, vaikka juuri lihan vähentäminen noin ylimain on aika hyvä säästövinkki. Sesongin kasviksista tehty ruoka on yleensä edullista.
En saanut mielestäni nyhtöpossua ja vaikka hankkimani kassler olikin kilohinnaltaan verraten kallista, 7,99€, pysyi kokonaishinta ihanien uunijuuresten kanssa vielä aisoissa, 5,34€. Sitä paitsi, oikeasti en koskaan osta noin kallista kassleria tai possun ulkofilettä. Tällä kertaa tein reseptit kuitenkin yhden kaupan taktiikalla, enkä metsästänyt shokkitarjouksia, mutta siis tämäkin ruoka on tehtävissä oikean tarjouksen kohdalle osuessa vielä halvemmalla.
Etsin aluksi possun lapaa, mutta sen isoluinen kilohinta alkoi tuntuakin korkealta, kun asiaa mietin. Käänteleppä itte pakettia käsisäs seuraavan kerran kaupassa käydessä.
Ainakin värin puolesta suosikiksi nousee...molemmat!
torstai 29. syyskuuta 2022
ARKIJÄRKI RUUANLAITOSSA: PADAT JA LAATIKOT
torstai 1. syyskuuta 2022
ON SE, NIMITTÄIN SE SIENIAIKA VUODESTA!
Ittelle sienisesongin ihanin herkku on tattijulienne. Ihana venäläinen klassikko, täyteläinen sieniherkku. Se tehdään alunperin sellaisiin teräksisiin minipannuihin, mutta hyvältä näyttää ja maistuu myös tässä miniminijuustofonduepadan näköisessä. Ja voi sen tehdä yhteen suurempaankin vuokaan.
Sieniä ei pitäisi aina upottaa kermaan tai smetanaan, hyvää saa monella muullakin lailla. Slaavilaisessa sienikeitossa ne upotetaan tomaattiseen liemeen. Kyllä tuossa pinnalla saattaisi maistua lusikallinen smetanaakin.
torstai 4. elokuuta 2022
SAVULOHI INSPIRAATIOTA
torstai 7. heinäkuuta 2022
IHANAA, MANSIKKAA!
Sitten sitä etsii aina sellaisia hyviä piirakkareseptejä. Tämän reseptin etu on se, että siitä tulee kerralla pellillinen, joka riittää isommallekin porukalle. Tuoreet mansikat maistuvat ihanan raikkailta vaniljavanukkaan pinnalla.
torstai 23. kesäkuuta 2022
AURAMOLE JA PUNAJUURI TOTOPOS
Auramole
Ja siis totopos on meksikolaisten kutsumanimi maissilastuille, ei sen kummempaa!