About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

lauantai 5. joulukuuta 2020

HERKULLINEN JOULU: MANTELIPITSITLuukku 5.
Kaikki äitini reseptit
Herkullinen joulu

Kenpä meistä ei olis leiponut kauralastuja? Mulla on elävä mielikuva, että se on ensimmäisiä leipomuksia, joita olen tehnyt "yksin kotona". Muistan vieläkin sen hämmästyksen, kuinka niin muutamasta raaka-aineesta ja niin vaivattomasti sain aikaan jotakin niin herkullista.

Mantelipitsit on ehkä astetta sofistikoidumpi, sopii joulun pikkuleipärepertuaariin, varsinkin kun sulatat suklaata pintaan. Edelleen yhtä helppo, hienoa leivontaa lasten kera, kunhan olette varovaisia kuuman rasvan kanssa.


Mantelipitsit

75 g voita
1 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2, 5 dl mantelijauhoa
Pinnalle muutama pala suklaata sulatettuna

Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Lisää sokeri, sekoita ja anna sokerin sulaa voihin.
Lisää loput aineet hyvin sekoittaen ja anna turvota 5 min.
Nostele pieniä nokareita, max teeluskallinen, uunipellille ja jätä isot, isot turvavälit. Keksit todellakin leviävät. 9 keksiä on ihan hyvä per uunipelli.
Paista 175 C asteessa n. 7 minuuttia, kauniin vaaleanruskeiksi.
Anna jäähtyä kokonaan, roiski jäähtyneiden keksien pintaan sulatettua suklaata.

Herkullista joulua bloggaajakollegoilta


Kuva Pullahiiren leivontanurkka, Taru Vihavainen

Pullahiiren leivontanurkan Taru on julkaissut joulukalenteria jo käsittämättömät kymmenen vuotta. Siellä on ihania leivontaherkkuja, kauniita kuvia ja takuuvarmat reseptit. Valitsin resepteistä Helpot nutellanapit, se sopinee tämän päiväisten helppojen mantelilastujen kaveriksi. Joulukalenterit löytyvät helposti joko kategoriat- valikosta sivun oikeasta reunasta tai kirjoittamalla reseptihakuun oikeassa yläkulmassa joulu.


Omasta repertuaarista täytyy muistuttaa teitä perinteisestä joulun pikkuleivästä eli kaneliässistä (2010) Mulla löytyy myös herkullisten ruiskaneliässien(2015) resepti. Taikinan valmistus on helppoa ja antakaa taikinan levätä yön yli jääkaapissa niin myös leivontaosuus helpottuu.

3 kommenttia:

  1. Uuh... Vinks vinks. Kun sokerin korvaa karppisokerilla ja laittaa tummaa suklaata koristeluun niin siinähän sulla on karpillekkin sopivat keksit <3

    VastaaPoista
  2. No nih! Siinähän se tulikin. Karppaajat o-hoi....

    VastaaPoista