About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 22. joulukuuta 2020

HERKULLINEN JOULU: EGG NOG ELI MUNATOTI BLENDERISSÄ


Luukku 22
Kaikki äitini reseptiT
Herkullinen joulu
Alkaa olla nyt ne Pyhien lupausten - päivät juuri kuumimmillaan. Ne kun lupaan, että ENSI VUONNA meillä on siistiä hyvissä ajoin ennen joulua. Saa vaan levitellä koko joulukuun koristeita pitkin taloa ja fiilistellä (Toisaalta IsoHoo on jo viikon verran mainnut useita kertoja päivässä; että kyllä meillä on niin jouluusta...). 

Lahjat on ostettuna ja paketoituna kauniisti, on muistettu kummilapset, lasten opettajat ja valmentajat.

Joulukorttikuvat on otettu ilman riitoja (no se kyllä onnistui riidatta tänäkin vuonna, luulen että hevonen rauhoitti tilanteen)ja lähetetty ajoissa siinä PUNAISESSA KUORESSA (ei ole tapahtunut vielä koskaan). Osoitelista on päivitetty ajan tasalle, ei viime hetken paniikki viestejä.

Piparit on leivottu. Ja piparitalo.

Joulukalenterin upeat ja houkuttelevat kuvat on kuvattu kesän pitkinä päivinä, reseptit kirjattu ja kaikki AJASTETTU.

Jos rivien välistä nyt sitten luette, että siivot on kesken, muistamiset unohdettu, joulukortit lähetetty eilen, lahjat paketoimatta, koska niitä ei ole, soitetut osoitteet kirjoitettu suoraan kuoreen, joten niitä ei vuorenvarmasti ole ensi vuonnakaan. Koristeet on laittamatta ja lupasin Maitotytölle, että tehdään Pipsa Possu piparitalo, öööö ... ehkä joulupäivänä.

Ymmärrätte, että tässä alkaa rauhallistakin naista ahdistaa tämä jokavuotinen itseaiheutettu kaaos.

Enkä oo syöny mun lääkkeitä. Tosin mulle ei ole koskaan määrätty mitään mielialaan vaikuttavia.

No tein kuitenkin  Egg Nog' ia eli munatotin. Blenderissä nopeasti. ei siitä tullut nyt mitenkään paksu, hyvänmakuinen tosin. Ohje on tarkoitettu Vitamix ja Blendtech tyyppisille voimakkaille blendereille, jotka aiheuttaa niin paljon kitkaa, että neste kuumenee. Voi tän kyllä pyörittää vaan kylmänä juomanakin. On ainakin yhtä laihaa.


 EGG NOG

4:lle

4 kananmunaa (tai vain keltuaista)

1 1/4 dl ruokosokeria

1 dl tummaa rommia

1 l maitoa

1 tl muskottipähkinää

Blendaa munat sokeri ja rommi vähintään 4 min kunnes seos paksuuntuu ja kuumenee. Tämä ei tapahdu ihan perusblenderillä, mutta tulee sekin hyvää.

Lisää maito ja muskotti ja blendaa vielä 2 min.

Jäähdytä kylmäksi kannussa. Koristele tarjottaessa kanelilla.

Nauttikaa!

Nyt en ehdi etsiä reseptiä bloggaajakollegoilta. Pus! Te ymmärrätte!


2 kommenttia:

  1. Oikein hyvää joulun aikaa Nanna sinulle ja perheellesi:) Egg Nogg on kyllä hyvää, mutta Venezuelassa rakastuin sikäläiseen versioon, ja itse teen sitä munattomana.

    VastaaPoista