About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

perjantai 18. joulukuuta 2020

HERKULLINEN JOULU: TUOREJUUSTOHALKO


Luukku 18
Kaikki äitini reseptiT
Herkullinen joulu
Hups vaan, luukku 16:sta seuraa luukku 18. Jos laskuoppiin tarkemmin perehtyneiden mielestä jotain jäi välistä puuttumaan, niin päinvastoin, voin kertoa,  siinä välissä oli niin paljon kaikenlaista, hevostelua, töitä, luistelukilpailut, leipomista, unohtuneita ostoksia ja pimeää...

Luukku 18. aukeaa kuitenkin hienoon tuorejuustohalkoon. Meilläpäin ei tälläisiä halkoja tai isoja tai pieniä pyöriteltyjä juustopalloja paljoa harrasteta. Suomessa mennään marketin tuorejuustohyllylle ja ostetaan 4 eri makua, kotona otetaan kannet pois ja lyödään rasiat juhlapöytään. Tämän reseptin esikuvat löytyvät ameriikasta, jossa näitten juustojuttujen tuunailu on todella yleistä.

Minäkin sitten koitin (esikuva täällä) ja hyväähän siitä tulee. Reseptillä ruokkii armeijan, joten näin koronarajoitusaikana harkitse vakavasti reseptin puolittamista.

Tuorejuustohalko

400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g juustoraastetta (jotakin jossa makua)
1 dl ranskankermaa
2 dl hienonnettua säilykepaprikaa
180 g (italialaista) salamia hienonnettuna
1 dl vihreitä oliiveja pilkottuna
1 ruukku ruohosipulia hienonnettuna
1 ruukku persiljaa hienonnettuna
1 tl savupaprikaa
1 tl timjami
1tl rosmariini
1 tl valkosipulijauhe
1/2 tl mustapippuria rouhittuna

Pinnalle: aurinkokuivattuja tomaatteja ja vihreitä oliiveja

Sekoita kaikki juustohalon ainekset tasaiseksi massaksi.
Vuoraa leipävuoka tuorekelmulla ja levitä massa tasaiseksi vuokaan, Taittele muovi pinnalle suojaksi ja anna tekeytyä yön yli.

Kumoa tarjoiluvadille, kekoa pinnalle aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja. Tarjoa (Kantolan) keksien kera.


 

Herkullista joulua bloggaajakollegoilta


Igorin kanastaan kuuluisa Peggyn pieni punainen keittiö tarjoili  näitä herkullisia juusto-karpalosuupaloja. Ihana makuyhdistelmä, makua löytyy Peggyn resepteissä aina, ja rakkautta!3 kommenttia:

  1. Hyvissä ajoin postauksen julkaisu, jäi ihan minuutti aikaakin. :D Hieno halko, mutta tosiaan voisi olla syytä nyt pienentää ohjetta. Saatanpa tätä kokeilla.

    VastaaPoista