Luukku 7
Kaikki äitini reseptit
Herkullinen joulu
Tämä parsakaalisalaatti sopii upeasti jouluun, se on täynnä ihania jouluisia makuja: manteleita, kuivattuja karpaloita,kanelia ja ihan pikkuisen vahvistukseksi vielä pekonia. Niin jouluiselta kuin se maistuikin, niin uskokaa tai älkää, tämän salaatin juuret ovat kyllä kesän grillikaudessa, Suomelan perhe sitä aina meillä/meille grillatessaan tarjoilee ja se on niin hyvää. Kanelia siinä ei kyllä ole eikä pekonia, mutta hyväkin muuttuu usein matkan varrella. Muuttuu joulusalaatiksi.
Minä tein tämän itsenäisyyspäivänä sen hirven ulkofileen ja valkosipuliperunoiden kaveriksi.
Jouluinen parsakaalisalaatti
1 parsakaali
1/2 dl mantelilastuja paahdettuna (kokonaisetkin käy vähän murskattuna)
1/2 dl kuivattuja makeita karpaloita
1-2 rapeaksi paistettua pekonin siivua murustettuna
Ryöppää hiukan pilkottua parsakaalta 3 minuuttia kiehuvassa vedessä. Jäähdytä sitten jääkylmällä vedellä. Riko kukintoihin. Sekoita kukinnot muihin aineksiin ja kastikkeeseen.
kanelikastike:
1/2 dl majoneesia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
1/2 tl kanelia
Sekoita kaikki aineet kannellisessa lasipurkissa ravistamalla.
Herkullista joulua bloggaajakollegoilta
Kuva: Liemessä, Jenni Häyrinen |
Vaikka en itseäni salaatti ihmisenä pidäkään, niin blogistani löytyy yli 60 salaattireseptiä. Mutta silti valitsen tähän tämän retron tonnikalariisisalaatin. Vaikka se on vaatimaton, niin se kuului aina lapsuuteni joulupöytään Oravan mummolassa. Ja se oli mun suosikki heti kinkun jälkeen. Vaatimaton tai ei, sitä on kuitenkin käyty klikkaamassa lähes 10 000 kertaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti