About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 20. joulukuuta 2020

HERKULLINEN JOULU : PISTAASIPIPARIT

 

Luukku 20
Kaikki äitini reseptiT
Herkullinen joulu

Tänään taas ollaan joulun herkkujen ytimessä. Näiden pistaasipiparien valmistukseen et tarvitse kaulinta tai uunia. Paistinpannun  sokerin sulattamiseen ja pussin suklaan sulatukseen (katso niksi). Supernättejä ovat ja kaikki joulun maut kohdillaan, piparkakku, suklaa ja vähän suolainen pistaasipähkinä ja sulatettu nekkusokeri.

Kuvien piparit kohtasin tänään ekaa kertaa, ne ovat naapurini ja ystäväni Kiurun valmistamat. Kiuru oli kattanut ne glögin kaveriksi ja ihastuin välittömästi. Lainasin piparit kotiin valokuvattavaksi, kyselin ohjeen ja sain luvan tehdä näistä joulukalenterin 20. luukun.

Tässä joulun alla kaipaa juuri tällaisia reseptejä. Saa tekemisen meiningin pienellä vaivalla. Tässä on nimittäin pohjalla valmiit piparit, luulisin, että nämä on Anna's pepparkakor, ohuita, rapeita ja mausteisia.Pistaasipiparit

  • valmiita pipareita, omia tai kaupan
  • tummaa suklaata
  • paahdettuja,suolattuja pistaasipähkinöitä (kevyesti rouhittuna)
  • sokeria
Levitä piparit tarjottimelle tai uuninpellille (kannattaa käyttää alla leivinpaperia, niin et sotke sokerilla.

Sulata suklaa. Voit tehdä sen mikrossa tai vesihauteessa, mutta tässä helppo vinkki, jolla onnistuu aina: Laita suklaa paloina puhtaaseen muovipussiin tai muoviseen pursotinpussiin. Nosta pussi pieneen kulhoon ja kaada kuumaa vettä (vedenkeitin kätsy) päälle. Pussiin ei saa mennä vettä tietenkään sisälle. Odottele muutama minuutti  kunnes suklaa sulaa, leikkaa kulma/kärki auki ja pursota.

Pursota keskelle piparia suklaata ja ripottele sen pinnalle pistaasit. Viimeistele kiinnitys sulattamalla sokeria pannulla ja valuttamalla sitä lusikalla piparien pinnalle ohuena nauhana.

Kiitos ihana Kiuru, tämä oli aivan mahtava piparituunaus! Pelastit samalla 20. luukun.

Herkullista joulua bloggaajakollegoilta


Kuva Sokerivaltakunta, Sanja Alisic

Sokerivaltakunnan Sanja on taitava leipuri, minkä tämä jumalaisen näköinen kakkukin todistaa. Suklaakastanja talviunelma sopii hienosti tuleviin juhlapyhiin.

Kuva Terhin keittiössä, Terhi Tuomela

Meitä on kahdenlaisia ihmisiä: ne jotka vannoo itsetehdyn joulutorttutaikinan nimeen ja niitä jotka tyytyväisinä käyttävät kaupan valmistaikinaa. Itse kuulun tuohon jälkimäiseen, koska jossakin täytyy helpottaa itseään. Terhin keittiössä blogi ei tällä hetkellä päivity, vaikka instassa seikkaillaankin tiiviisti. Terhi on joulutorttutaikina ihminen, siispä linkataan Terhin resepti teille.

Ja oman blogini terveiset tänään ovat riisipuuro ja luumukiisseli.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti