About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 8. joulukuuta 2021

OLIPA KERRAN JOULU: BLOODY MARY -SILAKAT

 

Luukku 8


Rakastan silakkaa. Joulupöytään kuuluu ehdottomasti äitini valkosipulisilakat ja sinappisilakat. Mutta aina pidän silmät ja korvat auki uusienkin reseptien varalta. Viime vuonna kokeilin niitä paljon kehuttuja himosilakoita, jotka ovat yksinkertaisen herkullisia.

Tänä vuonna tempaisin lasiin Bloody Mary -silakat. Bloody Mary on drinkkirintamalla yksi lemppareitani, vaikka harvoin sitäkään, jos muutakaan drinkkiä, tulee nautiskeltua. 

Tomaatti komppaa silakkaa ihanasti, niin kuin kaikki uunissa paistettuja silakoita syöneet tietävät. Tässä on sopivasti maustetta ja ihana tuore  varsiselleri. Tiedetään, sitä joko rakastat tai vihaat.

Nyt on ainakin meidän korkeudella ollut sellainen pakkasjakso, ettei silakkaa ole tullut kauppoihin, pidetään peukkuja, että nyt lauhtuessa pääsevät hakemaan. Jos ei silakkaa kalatiskillä näy, niin nämä onnistuvat mainiosti pakastesilakkafileistä myös.BLOODY MARY -SILAKAT


1. päivä
500g tuoreita silakkafileita (tai pakkasestakin käy)
1 dl väkiviinaetikkaa
5 dl kylmää vettä
1 rkl suolaa(hienoa merisuolaa)
1 rkl sokeria 

2.päivä

1 tlk (n. 4 dl) hienoa tomaattimurskaa
1 punasipuli puolikkaina renkaina
1 iso sellerinvarsi siivuina
1/2 sitruunan mehu/maun mukaan
1 tl Worchesterinkastiketta
1 tl Tabascoa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
(Vodkaa)


1.Valmista silakoiden marinadi sekoittamalla vesi, väkiviinaetikka, suola ja sokeri. Upota huuhdellut silakkafileet vuorokaudeksi marinadiin kannelliseen astiaan jääkaappiin.

2. Ota silakat liemestä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Voit halutessasi irrottaa fileistä nahan, jolloin ne samalla puolittuvat. Tai voit halkaista fileen kahdeksi pituusuunnassa nahkoineen päivineen.

Sekoita tomaattimurskaan sipuli ja varsiselleri, sekä mausteet. Jos olet villillä päällä, mausta marinadi vielä 1 rkl vodkaa. Lisää lopuksi silakat. Anna marinoitua seuraavan päivään,

Bloody Mary -silakat säilyvät ainakin viikon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti