About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

lauantai 4. joulukuuta 2021

OLIPA KERRAN JOULU JA SIIHEN JOULUUN KUULUU SAUNA

 Kuva Nystad Sauna co

Luukku 4
Arvonta

Sauna. Se on niin suomalainen, niin rakas, niin rentouttava, puhdistava ja virkistävä. Varsin kohdallaan ottaa sauna puheeksi näin itsenäisyyspäivän kynnyksellä.

Joulusauna, se vasta sitten onkin. Montaa vuotta en ole ilman elämässäni ollut, en ainakaan kertaakaan koto-Suomessa. Minun aattoni avaa joulusauna. Sen hämärä aamutuimaan antaa joka ikinen kerta tervetulleen ja lämpimän syleilynsä. Siitä on riisipuuron myötä hyvä pukea pyhäverhat ylle ja lähteä käymään Kortesjärven mummolas ja hautuumailla.

Kuva Nystad Sauna co
Suomalaiset on ihan(an) saunahullua kansaa. On kotisaunaa, lenkkisaunaa, lauantai (ja keskiviikko ja perjantai ja kaikki muutkin päivät)saunaa, puusaunaa, mökkisaunaa, savusaunaa, heti-valmista saunaa, vuokrasaunaa, taloyhtiön saunaa, avantosaunaa, uimahallin saunaa, pihasaunaa, sauna-iltaa....

Minä saunon mielelläni ja usein, mutten yleensä kerralla viihdy pitkiä aikoja löylyssä, välillä täytyy päästä jäähylle, niinkuin meidän perheessä sanotaan. Yksin saunoessani makaan pitkin pituuttani lauteilla, annan kehon ja mielen rentoutua.

Makaan välillä  myös kovilla kylmillä lauteilla, kylmässä saunassa, silloin kun mieli on  pahoitettu ja poskilla virtaa raivon, tuskan tai surun kyyneleet. Sinne minä pakenen, kylmään, pimeään saunaan piiloon, enkä vastaa vaikka huudetaan. 

Ehkä se sauna on pitänyt järjissä.


Nystad Sauna Company on ystäväni, Saunaterapeutiksi kouluttautuneen Tanjan (työkaverini Serellä seilatessani) ja kahden ystävänsä, Anun ja Evan muutamia vuosia sitten perustama yritys, jonka matkaa ja menestystä on ollut hykerryttävän mahtavaa seurata. Energisten naisten firma ja heidän saunomisen oheen valmistamat tuotteensa huokuvat suomalaista luonnollista tyylikkyyttä. 

Näihin kannattaa tutustua, huippulahjoja, ekologisia ja lämpimiä muistoja herättäviä, näitä saa myös yrityslahjoiksi.

Mulle ainakin tulee itselle paras joulusauna, kun löylyvedessä hautuu aidoista koivunlehdistä koostuva ihana suomalainen löylypussi ilman keinotekoisia aromeja.

Tuotteisiin voit tutustua Nystad Sauna co:n nettisivuilla.


Kuva Nystad Sauna co

Tein tämän jutun ystävän yhteistyötekona pro bono, itse halusin kertoa näistä tuotteista. Hyvän mielen päälle sain teille arvottavaksi myös 2 ihanan harmonista lahjapakkausta. 

Löylytuoksu Lahjapakkaus sisältää 3 yksittäispakattua löylytuoksua: koivu, koivu&piparminttu ja koivu&laventeli.

Nystad Metsäkylpy Lahjapakkaus, jonka kolme tuotetta sopivat ripoteltavaksi kylpyveteen tai jalkakylpyyn, koostuu koivu, koivu&kanerva ja koivu&piparminttu kylpyaineksista.

Pakkausten arvo n. 18€ ja ne arvotaan erikseen.

Osallistu arvontaan joko 

Tässä blogissa: kommentoi ja kerro mikä on sinun lempisaunahetkesi. Jätä sähköpostiosoiteesi, jotta voin ottaa sinuun yhteyttä jos voitat palkinnon.

Tai 
 Instagramissa
Ottamalla  @nystadsauna ja @kaikkiaitinireseptit IG:t seuraukseen,  tykkäämällä Sauna aiheisesta arvontapostauksestani ja tägäämällä siihen yhden kaverisi. 

Molempi parempi.

Osallistumisaikaa 11.12 asti. Arvonta suoritetaan 12.12. 


14 kommenttia:

 1. Parasta saunominen on järven rannalla puusaunassa, kun voi välillä käydä pulahtamassa raikkaassa vedessä ja saunoa oikein pitkään tai vaikka monta kertaa päivässä!

  VastaaPoista
 2. Paras hetki saunoa on ystäväni Liljan kesämökin sauna. Pieni, puilla lämpenevä sauna. Sauna sijaitsee saaressa Uudenkaupungin edustalla. Niin, löylyistä pulahdetaan monta kertaa mereen vilvoittelemaan!

  VastaaPoista
 3. Parasta on saunominen mökillä ihan yksin :)

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Saunon aina yksin. Meditoin ja funtsaan maailman menoa samalla kun lihakset rentoutuvat treenin jälkeen. Aivan parasta..

  VastaaPoista
 5. Paras saunahetki on juhannuksena mökillä rantasaunassa. Ei kiirettä, puun ja raikkaan metsän tuoksua sekä laineiden liplatuksen kuuntelua. -Sari- (kissankarva85(at)gmail.com)

  VastaaPoista
 6. Paras saunahetki on omassa remontoidussa puusaunassa; elämänlaatu nousi tähtiin :) lumikukka80@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Yhdessä Miehen kanssa jalat suolakylvyssä ja jäähylle pitää päästä ajoittain. ninavuolio@windowslive.com

  VastaaPoista
 8. Lempisaunahetki on aamusaunat, aina silloin kun niihin on mahdollisuus <3

  VastaaPoista
 9. Minulla on erityistä kolme saunaa: kodin sähkösauna, mökin puusauna ja savusauna. Kaikki omalla tavalla erityisiä ja tärkeitä. Sama kylmä sauna täälläkin tarpeen joskus. Juhannussauna ja pyhä pihlaja penkin takana, joulusauna aina päiväsauna valoisan aikaan.

  VastaaPoista
 10. Mökillä meren rannassa :)
  minna1995(at)gmail.com

  VastaaPoista
 11. Omassa saunassa yksin, käyn läpi iloja ja suruja, pää selkenee kaikessa rauhassa :)
  nelliina(@)yahoo.com

  VastaaPoista
 12. Paras saunahetki on pihasaunassa ulkoilun jälkeen. Tai mökillä, kun on ensin koko päivä oltu lasten kanssa laskettelemassa tai pulkkamäessä. riiti81(at)gmail.com

  VastaaPoista
 13. Paras saunahetki on hirvimetsän jälkeen väsyneenä.
  Toiseksi paras savusaunassa kesäyönä.
  Pappa

  VastaaPoista
 14. Sunnuntai aamu sauna yksin, ihan parasta!

  viivi.korpela@hotmail.com

  VastaaPoista