About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 7. joulukuuta 2021

OLIPA KERRAN JOULU: CHEDDARJUUSTOSILLI


Luukku 7

Jos sulla on vähän ajastakin pulaa, mutta tykkäät, että joulussa on kuitenkin suurelta osin käsintehdyn leima, niin joulusillin teolla pääset tunnelmaan nopeasti. Kevytsuolatut matjessillit kaipaa vaan muutaman tunnin liotuksen ja viime vuonna oli niitä 5 min. sillejä, joita ei tarvinnut edes liottaa, jostain syystä en löydä niitä nyt kaupoista...

No kuinka vaan, niin sillissä vaan leikkaat sillifileet vaikka saksilla n. 1 cm soiroiksi ja sitten upotat ne tekeentymään päiväksi tai pariksi johonkin mausteliemeen. Meillä pruukaa olla lasimestarinsilliä ja glögisilliä ainakin pöydässä, jälkimmäiseen ei löydy ohjetta blogista, koska NuutinMinna sen aina tekee. Googlaamalla löytyy. Äläkä unohda  Venäläistä silliäkään.

Aina tekee mieli kokeilla jotain uutta. Jukolan Juuston maustetuista cheddareista innostuneena tein nyt cheddarsilliä. Cheddar oli maustettu viskillä. Tuli aika mukavan pehmeän makuista.

Tein pienen annoksen, eli jos on paljon kaloja niin yhtä lajia ei kannata tehdä paljon. Tälläisestäkin riittää hyvin silliä 6-8:lle, jos on paljon muutakin.


CHEDDARJUUSTOSILLI

n. 200 g matjessillfileitä (yksi pakkaus)
1/2 dl majoneesia
1/2 dl kermaviiliä
1 dl raastettua cheddaria (Jukolan Juuston Aito Cheddar, mikä maku vaan)
1 pieni valkosipulinkynsi puristettuna
ripaus cayennea
tuoretta mustapippuria myllystä

Jos tarve(voit maistaakkin, kun pakkauksessa ei aina lue pitääkö silliä liottaa), liota silliä 2 tuntia kylmässä vedessä jääkaapissa. Huuhtele ja kuivaa. Saksi kulhoon n. 1 cm levyisiksi paloiksi.
Tee maustekastike yhdistämällä kermaviili, majoneesi, karkealla raastettu juusto ja puristettu valkosipulinkynsi. Sekoita ja mausta cayennellä ja mustapippurilla. Sekoita sillin kanssa ja anna maustua huomiseen.

Tee siis silli edellisenä päivänä viimeistään, niin maut asettuvat. Pari, kolme päivää ennemminkin voit tehdä, silli säilyy hyvänä ainakin viikon, ellei kaksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti