About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

perjantai 3. joulukuuta 2021

OLIPA KERRAN JOULU : PIPARIPIRTELÖ
Luukku 3


Sisältää tuotesijoittelua. 3 Kaverin piparijäätelö ja Wayris syötävät kupit saatu tuotenäytteinä.


Tässä meni taas vähän turhan moni asia pieleen. Ei, ei itse piparipirtelö, se vie kielen mennessään, mutta tämä ns. vartissa valoisassa toteutettu kuvaus, jossa näin, sieluni silmissä,  ison pallon jäätelöä kelluvan pikarin pinnalla. Tiedättehän, hieman överia ja houkuttelevan luksusta...

Mutta kun pallo uppoaa pirtelöön ja pirtelö tulvii yli syötävän kupin reunojen niin kamoon, kellään ei oo kivaa. Ei ainakaan ruokastylisti-kuvaaja-ideanikkaribloggaajalla Kaikki äitini reseptit- blogista tai kuvausavustajaksi saapuneella Maitotytöllä. Tekisin koko session uudestaan ellei huominen olisi puolen tunnin päästä ja muut suunnitelmat vasta paperilla, ei kamerassa.Pakko käyttää nämä.

Ensi joulun teema alkaa olla muuten jo selvillä. Joulu tuloo, vaikka piparit paloo kuulostaa paremminkin mun teemalta.


Ennen kuin pääsen reseptiin, sallikaa esitellä nämä kaksi hienoa tuotetta, jotka inspiroivat tähän. Wayris syötävät keksikupit löytyivät Lakeus Kokkaa -messuilta viime kuussa. Ne ovat tuollaista paksua, tukevaa vohvelia, joka kestää niin kylmää kuin kuumaa juomaa vähintään tunnin kostumatta. Ihania siis retkelle ja piknikille vaikkapa. Kuppeja löytyy ainakin Minimanin hyllystä. Niitä on kolmea tyyppiä: Perus, valkosuklaalla tai tummalla suklaalla vuorattu. Maahantuojalla  löytyy myös ruokopillejä, rakastuin niihinkin. En voi sietää paperipillien makua, niin kauniita kuin ne ovatkin.


3 kaveria ei varmaan sen kummemmin esittelyjä kaipaa. Kotimaisen jätskitehtaan sesonkimaku piparkakku on tämänkin joulun  ehdoton suosikki. Tykkään näistä jäätelöistä niin, että jo pelkän oranssin purkin pilkahduskin saa mut iloiseksi. Lusikoin mielelläni sellaisenaankin, mutta rakastan pirtelöiden  tunnuspiirteiden kokonaisuutta; kylmyyttä, paksuutta ja juotavuutta! Ja piparijäätelö maustaa pirtelön ihanasti.
 

PIPARIPIRTELÖ

3 keksikuppipirtelöä tai 2 isoa pirtelöä
1 prk 3 Kaverin piparkakku-jäätelöä
1 dl maitoa
muutama pipari koristeeksi ja  muruiksi
3 Wayris keksikuppia (voi toki tehdä normi lasiinkin)
vähän nutellaa
pinnalle pursotettavaa kermavaahtoa

Laita jäätelö ja maito blenderiin ja aja pirtelöksi.
Lisämauksi pyöräytin keksikuppien sisäreunoihin veitsellä nutellakerroksen, mulla kun oli noita peruskuppeja ilman suklaata.

Kaada pirtelöt kuppeihin, pursota kermavaahto, koristele piparimuroilla ja pipareilla. Kuvan piparipirtelöissä on uponnut jäätelöpallo pinnalla, tee siis kuten sanoin ja käytäkin kermavaaahtoa, jäätelö kokonaan pirtelöön.
Sitten vaan ruokopilli sekaan ja nautiskelemaan.

VINKKI: Piparkakkujäätelö löytyy myös vegaanina ja gluteenittomana. Vegaanin piparipirtelön saat vaihtamalla maidon mantelimaitoon tai kauramaitoon. Gluteenittomassa muista koristepipareidenkin gluteenittomuus.

VINKKI II : Piparkakkujäätelössä on rutkasti makua ja voit jatkaa sitä tavallisella vaniljalla myös. Muutama ruokalusikallinen kaakaojauhetta sopii myös hienosti mukaan.Oletko jo löytänyt kaikki blogi ja IG- joulukalenterit?
Jos et saa tarpeeksi joulun tunnelmasta, ihanista kuvista ja huikeista resepteistä minun blogistani, niin klikkaile ihanien naisten aikaansaannoksiin:


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti