About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 4. syyskuuta 2019

SUOMALAISEN RUUAN RESEPTIT
Tänään, 4 syyskuuta,  on Suomalaisen ruuan päivä. Se, jos mikä, on päivänsä ansainnut. Puhdas, suomalainen, rakkaudella valmistettu ruoka.

Ruokakulttuuri, raaka-aineiden tuntemus, tieto ruuan alkuperästä, ravitsemussuositukset, kaikki ympärillämme muuttuvat koko ajan, jotkut asiat hitaammin, toiset nopeammin.

Suomalainen ruoka on osa kulttuuriperimääni, jotakin jota haluan myösvaalia. Linkitin tähän blogistani 10 hyvin perinteistä suomalaista reseptiä. Blogiani lukevana tiedät, että rakastan makuja eri puolilta maailmaa ja meidän pöydässä saattaa löytää lautaselta ruokalajeja lähes mistä tahansa maailman kolkasta. Sydäntäni lähellä on kuitenkin oman elämäni perinteinen suomalainen arkiruoka jauhelihakeitosta makkarakastikkeeseen ja myös taito valmistaa niin perinteisiä arkiruokia kuin harvinaisempiakin ruokalajeja.

Jospa valmistaisit tällä viikolla jonkun näistä 10 reseptistä?

MUSTIKKAPIIRAKKA


RUISLIMPPU


HERNEKEITTO


KESÄKEITTO
MÄMMI


KARJALANPAISTIVIILI


LÄSKISOOSI


PAISTETUT SILAKATKARJALANPIIRAKAT

2 kommenttia:

 1. Mustikkapiirakkaa.... Täällä myytävät pakastamustikat, jostain itäisen Euroopan maissa kasvaneet, eivät maistu lainkaan sellaisilta kuin suomalaiset mustikat, eikä niistä saa tehtyä yhtä hyvän makuista piirakkaa. Mun suosikit noista ovat siis mustikkapiirakka, Karjalanpiirakat, viili ja hernekeitto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin, pensasmustikat ovat
   aivan oma rotunsa😁

   Poista