About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuoden viimeinen kiusaus



En pystynyt vastustamaan. Oli pakko leipoa. Haluaisin muuten nähdä sen ihmisen, joka pystyy vastustamaan tämän syömistä. Ollaan taas superamerikkalaisuuden äärellä. Kuuden kerroksen Red Velvet-kakussa on inhimillisesti ottaen kaikkea aivan liikaa. Kakkua  tehdessäni mietin, että suomalainen perusmartta jakaisi tämän saman päällystemäärän keveästi neljälle piirakalla, ja sittenkin olisi vielä reilusti.




Niin, mitään keveäähän tässä ei ole. On vain yltäkylläisesti mehevyyttä, makeutta ja kondensoidun maidon ja pekaanien yhtymisen tuottamaa rapeutta. Juuri passeli piirakkaöveri vuoden viimeiseen päivään. 

Kuuden kerroksen Red Velvet- palat
16 palaa

3 dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/2 tl leivinjauhetta
1/8 tl suolaa
100g  huoneenlämpöistä pehmeää voita
1 3/4 dl sokeria
1 muna
1 rkl punaista nestemäistä elintarvikeväriä
3 dl (120g) kookoshiutaleita
175g tummia suklaahippuja
100g valkoisia suklaahippuja
3dl (eli yks tölkki) makeutettua, kondensoitua maitotiivistettä
125g pekaanipähkinöitä  karkeasti rouhittuna.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Rypistä leivinpaperi palloksi ja vuoraa sillä sitten 23x23 browniesvuoka. Leivinpaperin avulla saat kakun nostettua myös kätevästi vuuasta. 

Sekoita keskenääm jauhot, kaakao, vanilliini, suola ja leivinjauhe. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Vatkaa mukaan kananmuna. Lisää punainen väri ja lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikinaksi.

Levitä hyvin tahmea taikina tasaiseksi käyttämääsi vuokaan nyrkkia myöten. Paista  8 minuuttia.

Ota piirakka uunista ja ripottele sen päälle ensin, kookoslastut, sitten tumma suklaa ja valkoinen suklaa. Kaada maitotiiviste tasaisesti koko piirakan päälle ja lopuksi peitä piirakka pekaanipähkinöillä. Paista piirakkaa vielä 35 minuuttia ja ota sitten uunista, anna jäähtyä 2 tuntia ennen leikkausta ja tarjoilua.

Piirakka on siis vaivaton tehdä vaikka ainesosaluettelo pitkä (ja kallis). Jos teet erilaisessa vuossa kiinnitä paistoaikaan huomiota + / - . Vaikka vuokakoko saattaa vaikuttaa pieneltä, siitä saa leikattua 16 reilua palaa, rikkaat palat voi helposti vielä puolittaakin, niin tyydyttävää piirakka on. Paitsi jos haet niitä övereitä.

Ainekset löytyvät marketin leivontahyllyltä, Sekä Pirkalta että Dr Oetkerilta löytyy nykyään noita suklaahippuja leivontaan. Olen muokannut alkuperäistä reseptiä vastaamaan pussikokoja. Tuossa reseptissä on peräti seitsemän kerrosta, koska siinä on sekä tummia, maitosuklaa että valkoisia suklaahippuja.


Päivä teki piirakan valmistuessa loppuaan ja oli pakko kuvata/ leikata vielä kuumaa piirakkaa. Mutta jäähdyttäminen todellakin kannattaa.



Kiitos kaikille blogini lukijoille vuodesta 2014. Jatketaan reippaina vuoteen 2015!

Headquarters toivottaa asukkeineen Hyvää Uutta Vuotta 2015!




14 kommenttia:

  1. Perusmartta :) Ihanaa uutta vuotta pääkonttorille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei me kyllä taideta olla, vaikka haluttaisiin! :) Hyvää Uutta Vuotta Johanna ja perhe!

      Poista
  2. Ihanaa uutta vuotta. Aika jees kiusaus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aniko, tämä on jo melkein rock! Hyvää uutta Vuotta!

      Poista
  3. Minäkin leivoin tänään red velvet-tyyliin, mutta cup cakeja! Leikin catering-emäntää ja kohta lähtee ruoat 30 hengelle, minä pistän pään sitten pensaaseen ja puhelimen äänettömälle, ettei vaan tule mitään kritiikkiä perille! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niin tiedän mitä oot käynyt läpi, paitsi että minä jään tietysti paikan päälle luonteeni mukaisesti odottelemaan kiitoksia... .) Mitäs me amatöörit!

      Poista
  4. Hyvää uutta tulevaa vuotta :)

    VastaaPoista
  5. 6 kerrosta;D Oikein hyvää uutta vuotta Nanna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. lievästi suuruudenhullut reseptit kiehtovat mua ilmiselvästi! Kaikkea hyvää vuodelle 2015, Jael!

      Poista
  6. Hyvää uutta vuotta myös koko pääkonttuurin väelle. Ihanan tunnelmallista siellä.
    Sait juuri oman uuden vuoden suklaakakkuni näyttämään laihduttajille tarkoitetulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonna <3. Yksi kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa. En saanut edes työhuonetta siivottua jouluksi. Hyvää Uutta Vuotta!

      Poista
  7. Kun luin tämän niin het piti lähteä kauppaan ostamaan aineksia tähän Red Velvet-kakkuun, niin hyvältä se kuulosti. Eikä maussa ollu tosiaan mitään valittamista, kiitos hyvästä ohjeesta. Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta Riitta! Kakkuun tai torttuun tai mikäliepiirakkaan ihastuivat kaikki maistaneet, mutta sitä riitti yllättävän monelle, pieni pala rittää. Mutta älkää nyt ymmärtäkö väärin tätä, hyvät ihmiset; piirakka ei ole sillälailla äklömakeaa ettei sitä pysty ottamaan enempää vaan se vaan jotenkin riittää...!

      Poista