About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

tiistai 16. joulukuuta 2014

Hurmaavan tuoksuva rosmariiniglögi
Naapurin&co thriving mainostoimisto BSTR suosii kaikenlaista originellia ideointia, rosoista käsityön aitoutta haluten tarjota asiakkailleen vain parhaita, alkuperäisiä elämyksiä...(*luonnehdinta täysin omani) Onko tuo sitten ihme, että huomaan taas emännöiväni porukan glögitilaisuutta asiakkailleen? Lievää hämminkiä aiheutti lyhyehkö vastaukseni EI useampaan kertaan esitettyyn kysymykseen "Onko sinulla tälläinen pitopalvelu?". Minä vain jotenkin löydän itseni keskeltä tämänkaltaisia operaatioita, tämän tästä. Operaation jouluisena ajatuksena oli kiirettömän glögihetken lisäksi tarjottu mahdollisuus tuoda kuusen alle ikämerkitty joulupaketti lapselle, paketit annetaan eteenpäin Hope-yhdistyksen kautta jaettavaksi.


Glögiä siis. Ei ehkä perinteisintä punaviiniglögiä. Tehdään sitten jotakin muuta. Tehdään hurmaavaa vaaleaa omenaglögiä. Ei minulla selkeää reseptiä ollut, mutta vaikutteita olin toki imenyt (vaikkapa Jonnalta ja 365Soppalehdestä). 


Glögin voit toteuttaa tähän tapaan (esim. 120 hengelle...): osta 12 litraa omenamehua ja 15 litraa kuivaa ranskalaista omenasiideriä, 0,75 l pulloja Alkosta ja Calvadosta maun mukaan.  Laita kuumenemaan, heitä mukaan reiluja kourallisia mausteita  ja aseta tarjoilulaseihin pätkä tuoretta rosmariinin oksaa. Se on reseptin lopullinen ihanuus; tuoksuu mielettömältä jo lähestyessäsi lasirivistöä ja saatuaan kuuman glögikylvyn ylleen hurmaa ihanasti nostaessasi lasin huulille. 

Rosmariiniglögi

kuivaa ranskalaista siideriä noin puolet
omenamehua noin puolet
calvadosta halutun vahvuusasteen mukaan
tuoretta inkivääriä kimpale halkaistuna
kokonaisia neilikoita
kanelitankoja
pituussuuntaan halkaistu vaniljatanko
puskakaupalla tuoretta rosmariiniaRosmariinin tuoksu. Mainitsinko jo? Hurmaava.

Ja erityisonnittelut kaikille tarkan reseptin  noudattajille. Nyt vähän rohkeutta peliin ja maustamaan.

Glögin kanssa piti tarjoilla jotakin pientä makoista ja suolaista. Paahdetut sokerikanelimantelit  on ihan ykkösjouluinen valinta ja helppo. Paahda kuorellisia manteleita 10 min 200 asteisessa uunissa Kuumenna ruskeaa sokeria ja hiukan vettä sulaksi liemeksi kattilassa, mausta reilulla kanelilla ja kaada mukaan paahdetut kanelit. Sekoittele mantelit hyvin seoksessa ja kaada takaisin uuninpellille.  Ripottele päälle vielä ruskeaa sokeria ja kanelia ja levitä mantelit jäähtymään.Ruiskarpalopiparit ovat myös hurmaavia.Makean trion sai päättää mineistä minein juustokakku, jossa konvehtivuoan pohjalle paineltin digestivemuru-voi seosta, päälle sitruunatuorejuustoa, jonka päälle keitin mustaherukoista  ja hillosokerista  päällisen. Mutta se glögi. Se hurmasi jo tuoksullaan! 


6 kommenttia:

 1. No nam! Tämä täytyy kyllä laittaa testiin. Rosmariini toimii yllättävän hyvin monessakin makeassa jutussa, tämä tuskin on poikkeus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistanko itteeni jos sanon vielä miljoonannen kerran että se tuoksu? Ja se on tietysti suoraan yhteydessä makuun. ..

   Poista
 2. Jaaha,taidanpa mennä tuonne alas puistoon napsimaan pari rosmariinin oksaa pensaista;D Kiva idea laittaa rosmariinia omenaglögiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea on hyvä vaikka itse sanonkin. Tuo napsailu ei tittenkään meillä onnistu....saat sen kuulostamaan ninni huolettomalta. Mutta ainakin alkaa oma naama vihertää...:)

   Poista
 3. Tämä on hurmaava glögivaihtoehto - juuri se puuttuva, jota olen kaivannut jo pitkään klassisen punaisen vaihtoehdoksi. Ainekset toimivat loistavasti yhteen ja jos vaan voi mitenkään luonnehtia, niin glögissäkin voi olla raikkautta. Tää on nyt sitä synergiaa mistä puhutaan, enemmän kuin osiensa summa. Nerokasta taas jälleen kerran, kiitos :) Tunnelmallista joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, mitä ylisanoja. Oon kyllä samaa mieltä. Tykkään juurikin raikkaista keveistä juomista ja tuoksuista ja tuo rosmariini oli sekä maun, ulkonäön että tuoksun puolesta täys 10. Kiva kun kokeilit!

   Poista