About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

After Xmas Baking


Kun Maitytöllä iskee leivontainspiraatio (ja nykyään tuntuu, että kuume on päivittäistä), äidin kannattaa olla varautunut ja nuon vaan hupsista ehdottaa tyttärelleen jotakin sesongin mukaista, helppoa ja näppärää ja NOPEAA leipomusta, joka taltuttaa makeanhimon tuhoamatta leipurin inspiraatiota vaikkapa pitkällä kohotus- tai paistoajalla. Äidilläkin sitten helpompaa kun on hiukan ennakoinut. (Saattaa myös olla, että äiti on ostanut leipomustarpeet jo ensimmäiseksi adventiksi, mutta kaiken joulusähellyksen ja pitäis ehtiä tehdä tätä ja tuota -keskellä nämäkin leipomukset ovat jääneet toteuttamatta. Tokikaan en tunne yhtään tuollaista äitiä, tai ole edes kuullut huhuja, mutta tuli nyt vain mieleen...)



Piparminttukarkkikeppisuklaasydäntikkarit
6 kpl (tai mahdollisesti esim 5, jos yksi särkyy...)

12kpl piparminttukarkkikeppejä
200g mieluisanväristä suklaata
pehmeitä syötäviä koristehelmiä
tikkarinvarsia (ainakin leivontaliikkeistä ja netistä)

Poista suojamuovit karkkikepeistä ja asettele ne pareittain sydämenmuotoon leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Laita väliin tikkarinvarsi. Paista 5 min. 180 asteen uunissa. Nyt tikkarit ovat sen verran pehmeitä, että saat ne liitettyä  varsineen yhteen vaikkapa parin ruokaveitsen avulla. Anna jäähtyä.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja täytä tikkarit, ripottele koristeet ja vie viileään jähmettymään.

Työnjako meni näin: Äiti poisti suojamuovit, Likka asetteli kepit sydämiksi ja  pisti varret keskelle. Äiti vähän salaa paranteli. Äiti laittoi uuniin, otti pois ja teki kuumien tikkareiden yhteenliimaukset. Sulatti ja annosteli suklaan. Maitotyttö laittoi koristeet.

Parasta, kaikkein parasta on kuitenkin RAPSIMINEN! Edelleen.




Alkuperäinen resepti GoodFood- lehdestä November 2014

6 kommenttia:

 1. Vau, nuo ovat upeat. Mistähän sitä tähän hätään saisi noita karkkikeppejä käsiinsä? Tuo olisi sopivan yksinkertainen resepti tämänhetkiseen kokkausjumiini.

  (Niin, ja miten niin ei äiti kerinnyt ihan kaikkea? Kyllähän nyt sentään kaikki äidit... tai ainakin melkein ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omani ostin ihan meidän cittarista, kylläkin ennen joulua. Hyvällä tuurilla löytää ruokakaupan joulunjälkeisistä alekarkeista.

   ...juu tämä on siitä hauska resepti, ettei tuu paljon sotkua ja on nopea eikä tartte ajatella, lopputulos on silti ihana. Ahdistavimpana koin ehkä syömisvaiheen, vedäppä itte kaksi karkkkeppiä yhteen menoon.... :)

   Poista
 2. no iiksis mitä söpöläisiä :-) kelepais tämmööselle vähän vanhemmallekin maitotytölle :-) (mitä murretta tää sun blogis saa mut taas haastamaan, minen tiiä...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä iltana ykköseltä uusintana HÄRMÄ. Katto jos et oo kattonu.

   Poista