About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Suomen Leijonan I luokan ritarimerkkiEdellisen Tasavallan Presidenttimme  Tarja Halosen viimeisiä merkittäviä tekoja oli Suomen Leijonan Ritariskunnan Suurmestarin ominaisuudessa myöntää isälleni Suomen Leijonan I luokan ritarimerkki viime itsenäisyyspäivänä.Viimeisimpiä merkittäviä tekojani leivonnan saralla oli valmistaa näköispatsas (merkistä) äitini tekemään kakkuun. Ihan perhepiirin käyttöön onneksi vaan. Ritarimerkin muotoiluun käytettiin valkoista sokerimassaa, punaista marsipaania, punaista ja kultaista elintarvikeväriä. Merkki muotoiltiin kuvasta mallaten, vapaalla kädellä ja silmällä, ilman kaavoja tai mittasuhteiden mittausta. Vai pitäiskö sanoa ilman suunnitelmaa....

Vaikka merkki vaikuttaa ehkä yksinkertaiselta, kyllä siihen sain 3 tuntia kulumaan. Saatan olla myös hidas, kuten käyttämäni tekniikka "yrityksen ja erehdyksen kautta".
Anteeksi Suomen Leijona, mutta sinua on jotensakin haastava muotoilla 2cm kokoisena miniatyyrinä.Lopultakin merkki oli liian kookas kakkuun ja jouduimme kikkailla vähän tuon "kiinnitysrenkaan" kanssa.


Onnittelut iskä vielä hienosta tunnustuksesta. Olemme kaikki susta ylpeitä, kuten aina.

...jos oltais brittejä niin oliskohan mulla nyt Sir Isä?

8 kommenttia:

 1. Hieno! Yritys ja erehdys pitkämielisten ihmisten taktiikka. Minulla on erehdys ja luovutus -versio. Sillä harvoin pääsee maaliin...
  Alkaa jo naurattaa etukäteen omat tuhraukseni tänään. Olen vähän lupaillut ristiäiskakkua ja sitä varten harjoittelen tänään elämäni ensimmäisiä ruusuja kakkuun. Saas kattoo...

  VastaaPoista
 2. Nanna, olet taitava! Ihan mielettömän hieno!

  VastaaPoista
 3. Täytyy myöntää, että kun luin otsikon, niin olin aika äimänä, että mitähän se Nanna on oikein keksinyt. Selvisihän se sitten jutun lukemalla. Upean kunnianosoituksen on isäsi saanut presidentiltä ja sinulta. Ja upea kakku jälleen kerran. Ei voi kuin ihailla!

  VastaaPoista
 4. Wau! Hieno on kakku, mutta todella hieno on kakun juhla-aihekin. Minä en kykene tuollaisiin koristuksiin, joten kumarran osaajalle.

  VastaaPoista
 5. Onpa hieno juttu ja hieno kakku :) Onnea teidän Isille. :)

  VastaaPoista
 6. Kollegalleni, arkistonjohtajalle Helsingissä on myönnetty sama merkki kuluvana vuonna. Se tosin ei ole syötävä.

  VastaaPoista