About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 16. lokakuuta 2016

VIIKKOMENU 42/2016 UKEMENY


Vuorossa ruokainspiraatiota ensi viikon joka päivälle! Löytyiskö tästä jotakin teidän väelle?




Vaikka onkin syyslomaviikko, ei kunnon suomalaista arkiruokaa voita mikään. Jos joku muu päivä sitten superherkutellaan, niin nakkikeitto varmasti maistuu koko perheelle. Kyllä lapset, se on kaalta, mutta sitä on tässä tosi vähän...






Paahdetut punajuuret ja kikherneet on parina syksyn ihanimmassa salaatissa. Hyvä on lapset, jos ei kelpaa, niin syökää eilistä nakkikeittoa.





Anteeksi, nyt, mut tän viikon kalaruoka on näköjään tonnikalapurkista. Mutta tosi näppärä ja maistuva uunivuoka.
Tässä ei oo lapset mitään, mitä te ette yleensä syö.





Ihana intia. Ja taas ihan huomaamatta tehdään jo toistamiseen tällä viikolla edullista ja erittäin maukasta kasvisruokaa.  Naan-leipää vielä...Ok, jos syötte tätä nyt vähän, niin pääsette illalla mäkkärille.



Shawarma on ihanaa kanasta, mutta tällä kertaa se on ihanaa lampaasta.  No, perjantain kunniaksi, ruoan kanssa kokista!





Koko kana vaan pataan. Itsestään syntyy huimaa herkkua. Paras lauantaipata! Äiti ottaa chilit pois.




Ja koska pataruokien aikakausi on taas avattu; Feijoada on yksi mahtavimmista. Hiukan työläs joo ja aikaa vievä, mutta erittäin herkullinen projekti. Erittäin. Täs on vaan papuja ja lihaa, ei mitään kummallista!






Tuore leipä ei kai esittelyjä kaipaa. Ja porkkanavoi on kyllä piste iin päälle.



Julistan syyslomaviikon kansalliseksi poppariviikoksi. Tehdään tavallisia, tehdään karamellipoppareita. Mieluummin molempia ja monta kertaa.

Vetää väkisin suun hymyyn. Kyllä poppareillakin elää!

24 kommenttia:

  1. Kukkakaali-pasanda, check! Lasten kauhuksi tullaan meillä syömään tätä ensi viikolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virittäydymme Halloween- teemaan pelottelemalla lapsia kaikilla saroilla! hi-hi-hi....

      Poista
  2. Huomaan innostuvani kaikista itämaisista ruoista tällä hetkellä, lieneekö chili-addiktion syytä. Intialaista pitäisi tehdä niin paljon enemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti. Mä luulen, että rakastan intialaista leivän takia!

      Poista
  3. Meillä on syöty papuja ja lihaa padassa jo tänä viikonloppuna - hyvin upposi tuo vähän erilainenkin pata. Sinänsä taidan kokkauksen jättää ainakin parina iltana isännälle, kun itse huitelen muissa menoissa ja hän vastaa muksujen ruokahuollosta. Onneksi meillä on isoilla syyslomaa vain to-pe niin silloin kuitataan koululaisten lounas naapurin sushibaarin paketilla ja pe saavat itse tehdä jotain :-)

    Sinänsä hyvä lista - hyvin voitais meilläkin noita syödä!

    VastaaPoista
  4. Nappaan meille nakkikeiton, sopivasti on paketti jääkaapissa odottamassa tekijäänsä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina ei tartte matkia sieltä eksoottisemmasta päästä!

      Poista
  5. Ihania ideoita taas tarjolla. Ihana tuo porkkanavoi! Onneksi tällä viikolla ei tarvitse keksiä kuin muutamalle päivälle ruoka ja sen jälkeen suuntana on syysloma ilman keittiötä eli muut saavat valmistaa meidän perheen ruoat syysloman ajan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sekin on ihanaa vaihtelua. porkkanavoi on ihanaa tuoreen sämpylän kanssa.

      Poista
  6. Kiintoisia ruokia, etenkin tuo loppupää, vaihtelua ihan peruseväille. Meillä vedettäisiin todennäköisesti monta päivää samaa safkaa, joskus viikkokin. Jos ei syötäisi töissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinhän se käytännössä menee. Pääasia kun syödään ja ruoka on hyvää!

      Poista
  7. Kyllä tästä varmasti löytyy yhtä sun toista, mutta porkkanavoi tulee ekana kokeiluun. Näyttääkin jo niin ihanan väriseltä!
    Meillä on syysloma vasta viikon päästä, mutta ruokaahan tarvitaan joka päivä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri on kyllä jes! Just postasin polentapizzasta, siinäkin on väri syksyn malliin.

      Poista
  8. Söin Shawarmaa viime vuonna Viini- ja ruokamessuilla. Olipa kiva saada sen ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanashawarma on varmaan vielä yleisempi. Hyviä molemmat!

      Poista
  9. Me tehtiin tosi pitkästä aikaa oikein kattilapoppareita, joten julistuksesi on kuultu :). Kyllä söisin koko setin, etenkin feijoadaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, hyvä, mä niin pelkään kattilapoppareiden jalon taidon katoavan!

      Poista
  10. Kukkakaali-Pasanda kuulosta hyvältä. Sitä paitsi me ollaan varattu Intian matka alku vuodelle, joten sitäkin pitää vähän fiilistellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai miten ihanaa odotettavissa. Kotomaassa kun fiilistelee niin ei ainakaan todennäköisesti tuu vatsatautia... ;)

      Poista
  11. Tää on niin mainiota, että sä suunnittelet viikon ruoat mun puolesta!

    VastaaPoista
  12. Kiitos näistä ruokavinkeistä! Porkkanavoi lähtee heti testiin :)

    VastaaPoista