About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

maanantai 3. lokakuuta 2016

SALSA BANDERASalsa Bandera on aidointa Meksikoa. Bandera tarkoittaa lippua ja Meksikon lipun värit siintelevätkin tomaatin punassa, hopeasipulin valkeudessa ja jalapeñon ja korianterin vihreydessä.

Samasta salsasta saatetaan puhua myös nimillä Salsa Cruda tai Salsa Fresca ja kyllä, myös Pico de Gallo. Itseasiassa kaikkialla muualla Pico de Gallo on yleisin nimi, Meksikossa se taas on nimenä limellä ja chilillä maustetulle hedelmäsalaatille.

Ja mikäli faktani ovat vääriä, Natasiskoni varmasti korjaa asian.

Salsa Bandera on ihanan tuoretta ja raikasta.Se valmistuu nopeasti ja kruunaa kyllä monta meksikolaista ruokaa. Ei muuta kuin vähän pilkkomista.Salsa Bandera

4 tomaattia
1 hopeasipuli
1-2 tuoretta jalapeñoa tai serranoa
1/2 ruukkua korianteria
1 limen mehu
suolaa

Poista tomaateista kanta ja siemenet ja kuutioi. Kuori sipuli ja kuutioi. Kuution koon voit päättää itse. Omani on aika raffia, voisi se olla pienempää ja nätimpääkin. Mutta maku sama.

Hienonna jalapeño, poista ensin siemenet, hienonna korianteri. Sekoita kaikki aineet sekaisin, purista päälle limen mehu ja viimeistele suolalla.

Valmis!Muita meksikolaisia salsoja

Salsa Roja
Salsa Verde
Guacamole
Guacamole con piña y pepinoJa sitten takuulla!

4 kommenttia:

  1. Mä puhun aina Pico de gallosta :D Hyvää se on joka tapauksessa ja meillä usein lisukkeena muunkin kuin meksikolaisen ruuan kanssa.

    VastaaPoista
  2. Muy rico:) Pico de gallona minäkin tuollaisen tunnen.

    VastaaPoista