Välistä mun sydämeni sykkii amerikkalaiselle lohturuualle. Mutta silti, aina kun teen Mac 'n Cheese, tuntuu kuin olisin uskoton suomalaiselle makaroonilaatikolle. Huokaisen helpotuksesta kun lapset kakistelee ruokapöydässä, että miksi sä oot tehny näin kummallista ruokaa. Ja hei, Pastitsiot sun muut, älkää sekaantuko tähän, ei kaivata mitään kolmiodraamaa!
Mutta siis ok, makaroonilaatikko on meidän perheen ykkönen, vaikka mun alkaa kyllä välittömästi tehdä mieli Mac 'n Cheeseä kun näin jossain kuvan keltaisena valuvasta, juustoisesta amerikan serkusta. Kuinka mikään munamaito voi edes kilpailla samassa genressä JUUSTON kanssa?
Juustokastiketta ja makaronia simppeleimmillään, deluxe-versio pröystäilee ruusukaalilla ja pekonilla. Ei valinnan vaikeutta. Ja toi ihana pinta on tietysti pankoa, maailman parasta korppujauhoa.
Juustomakarooni ruusukaalilla ja pekonilla
300 g sarvimakaronia
170 g pekonia
150 g ruusukaalia
2 rkl voita
2 rkl jauhoja
7 dl maitoa
4 - 5 dl jotain ihanaa sulavaa juustoa/juustoja raastettuna, tai laita puolet sulatejuustoa
suola, pippuri, muskottipähkinä.
1 dl Panko-korppujauhoa
Keitä makaronit napakoiksi ohjeen mukaan. Silppua pekoni. Ota ruusukaaleista kannat pois ja leikkaa ne muutamiin osiin. Paista pekonia ja ruusukaaleja pannulla, kunnes syötävän kypsiä-
Valmista juustokastike sulattamalla voi. Älä ruskista. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja sitten maito koko ajan sekoittaen mukaan pienissä erissä. Keittele hiljaa 5 min tai kunnes saostuu. Lisää juustoraaste, sekoita sulaksi ja mausta.
Sekoita makarooni, pekoni, ruusukaali ja kastike ja laita uunivuokaan tai uuninkestävälle (valurauta)pannulle. Ripottele päälle korppujauhot ja kenties muutama nokare voita, jos lonkat kestää.
Paista 220 asteessan. 10 min, kunnes juusto kuplii ja pannu saa kaunista väriä pintaan.
Salarakas ...
En oo ikinä ymmärtänyt Mac'N Cheeseä. Kuulostaa ja maistuu yököttävältä. Toisin kuin pastitsio ja makaronilaatikko :)
VastaaPoistaTarpeeksi hyvä juusto, niin onhan se hyvää. Nyt sun on pakko koittaa... :)
PoistaOi, tämon kans mun suosikkeja! Ruusukaali taas kuuluu inhokkeihini, eikä tulisi mieleenkään pilata sillä mac'n cheeseä, mutta voisin mä tuota maistaa.
VastaaPoistaNo mac n cheese pelkällä pekonilisällä saattaa olla jopa vielä parempaa....vaikka mä oon kyllä ruusukaalinkin kaveri....
PoistaLove it! Harvoin tätä tulee tehtyä, mutta on se silloin erityisen hyvääkin.
VastaaPoistaJoo, ja kyllähän tässä taas juustokalorit paukkuu, että ehkä useammin parempi se munamaito...
PoistaMun suosikki Amerikan makaroonilootaserkku on taas Baked Ziti,johon tuli ihastuttua Nykissä asuessa. Kerran olen siitä postannutkin. Juusto tekee kyllä kaikesta niin hyvän:)
VastaaPoistaNo nyt pistit semmosen, josta en oo kuullukkaan. Mutta olihan tuon tyylistä pastavuokaa tullu tehtyä, ziti oli vaan pastalaatuna aivan ok. Ja taidan muuten tehdä kohta taas. Taidanpa koittaa chorizoversioita...nyt tuli pakkomielle...
PoistaOon käynyt jenkeissä varmaan 20 kertaa, mutta koskaan en oo mac and cheeseä maistanut. Meidät suomalaiset on niin aivopesty makaronilaatikkoon....mutta uskon, että makaroonin ja juuston yhdistelmästä ei voi tulla pahaa.
VastaaPoistaNiin. Se onkin ehkä sellasta ruokaa kun äiti tekee kotona kiirees lapsille jostsin instant mix paketista...
VastaaPoistaEn ole tehnyt tätä(kään) ruokaa koskaan, nyt pitäisi kyllä korjata puute. Ja ehdottomasti ruusukaalilla. Juuston määrä vaan vähän hirvittää mutta jos oikein kylmänä viikonloppuna, kun on polttanut kaloreita pihalla... ;)
VastaaPoistaJa kun sitten muut päivät syö keveemmin, eikös se niin mee?
PoistaJuustoa ja makaronia, eihän se voi olla kuin superhyvää! KUvatkin saa jo lipomaan huulia :D
VastaaPoistaNo just näin! Mä rakastan juustoa!
PoistaNammmm! Rakastan mac and cheeseä! Se on mun kumppanin toiveruokaa, varsinkin jos on jostain juhlasta kyse. Mun vakioresepti on aivan törkeä luksuspläjäys Heston Blumenthalin mukaan, mutta siihen vois kyllä joskus hakea vähän vaihtelua :) Tämä kuulostaa just ihanalle ruusukaaleineen!
VastaaPoistaRakastan mac and cheeseä! Meillä se on juhlaruokaa, jota kumppanini toivoo aina kun saa ehdottaa juhla-aterian sisältöä. Käytän yleensä sellaista superöveriä Heston Blumenthalin reseptiä, mutta siihen voisi kyllä tuoda välillä vähän vaihtelua. Tämä resepti on ihana ruusukaaleineen päivineen :)
VastaaPoistaJoo, Mac and Cheesehän on päässy monen hiemnommankin ravintolan listalle!
PoistaTäähän on melkein terveellistä, kun noin paljon ruusukaalia :)
VastaaPoistaVoit halutessasi tuplata myös juuston määrän :)
PoistaMä olen syönyt vain sitä pika/valmisversiota mac n cheesistä. Se nyt ei varmaan aitoa juustoa ole nähnytkään ;) Tämä vaikuttaa paaaaljon paremmalta. So much better!
VastaaPoistaEi ole ei. Jollain perverssillä tavalla, sekin on jotenkin hyvää joskus.
PoistaTäälläkin kokkaillaan lohturuokaa, näyttää viileät kelit tuovat lohturuat keittiöihin..
VastaaPoista... ja lanteille .... ;D
PoistaMä teen yleensäkin makaronilaatikon lihaliemeen ja sulatejuustoon, mutta tää kyllä näyttää nyt niin törkyisen hyvältä, että pakko joskus kokeilla...
VastaaPoistaSe on muuten hyvää. Eikös oo alunperin joku painonvartijoiden ohje?
PoistaJuustoa, ruusukaalia ja pekonia. Kolmikolla ei voi mennä pieleen. Näyttää ihan järjettömän hyvälle!
VastaaPoistaMeinasin kirjottaa, että vain pekoni puuttuu, mutta ups, ohan sekin mukana! :)
Poista