About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

sunnuntai 23. lokakuuta 2016

VIIKKOMENU 43
Syysloma takana, kalenterit päivitetty kohti uutta työntäyteistä viikkoa. Jossain vaiheessa pitäisi Maitotytön kavereille pitää pienet Halloween naamiaiset. Vähän luulen, että koska äiti on taas tässä vaiheessa vasta tässä vaiheessa, niin ihan muutamalle.

Ja ruokainspiraatioksi tulevalle viikolle:


Maanantai: Kanaa ja kikherneitä

Alkuviikon proteiinipommilla lähtee viikko kätevästi käyntiin. Olen ihan unohtanut tämän ruuan itsekin.


Tiistai: Chorizo-Valkosipulikeitto

Toivotaan, että tiistai on viikon kylmin päivä. Tämä keitto nimittäin lämmittää ne luut ja ytimetkin!Keskiviikko: Kasviscouscous

Vielä ehtii mainiosti herkutella syksyn juureksilla, jotka ovat nyt maultaan parhaimmillaan ja hinnaltaan edullisimmillaan. Couscous- pedillä helppo ateria. Kokeile toki myös kvinoasta, ohrasta tai polentasta. 


Torstai : Capunti, suppilovahveroilla ja sinihomejuustolla

Pastan nimi on ehkä vähän outo, mutta teki tämän nyt mistä vaan niin yhdistelmä suppikset ja sinihomejuusto vaan on herkkua.


Perjantai: Paistileipä hirvestä

Jos ei oo hirveä, niin voi tämän päräyttää naudan paahtopaististakin. Joka tapauksessa sopivan rehevää perjantai-illan soffailuun. Tai siis syö tämä ensin pöydässä ettei tuu sotkua...


Lauantai: Karjalanpaisti

Tällä kuvalla ei nyt voiteta mitään herkku-awardia, mutta sen minä vaan sanon, että menee yli käsityskyvyn edelleen, kuinka uuni taikoo lihasta, suolasta, sipulista ja vedestä näin syvänmakuista ruokaa. On se vaan hyvää!! Ja uppoaa syvvään, kuten appi-ukko sanoisi.


Sunnuntai:Vaniljakuha

Jos sitten sunnuntaina jotain arvokkaampaa, niin tämä kuha kyllä lunastaa paikkansa. Vihreä salaatti kylkeen.Viikon leivonta: Kurpitsasämpylät

Viime viikollakin leivottiin leipää, kun halusin teidän kokeilevan sitä porkkanavoita. Nyt haluan, että humpsautatte kurpitsasoseen mehevöittämään sämpylätaikinan. Ja onhan ne nyt niin söpiksiäkin.


Viikon Xtra: Verenpunainen Halloween-limonaadi punajuuresta

Viikon extraksi oli aivan pakko laittaa tämä punajuurista tehty limonaadi, se on niin ihanan raikasta ja jumalattoman punaista. Samassa linkissä löytyy extran extrana myös ohjeet maailman helpoimpiin leivo-yhdessä-lasten-kanssa(tai paremminkin koristele)- juttuun eli velhon taikasauvoihin. Lapset tykkä ihan sikana! Ja Halloweenina!

Mitäs teillä syödään ensi viikolla?

4 kommenttia:

  1. No kiitos vinkeistä. Monta toteutettavaa, kun on nuo 3 lastenlastakin (2, 4 ja 9v) täyshoidossa tämän viikon. Täytyy olla monta erilaista ateriaa!

    VastaaPoista
  2. No sille ihanalle porkkanavoillehan nuo kurpitsasämpylät ovat kuin nenä päähän. Saattaisihan tuosta listaltasi jotain muutakin kauppalistaan mennä...meillä on syyslomaviikko nyt menoillaan.

    VastaaPoista