About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Mun taatelit ei oo kakussa!


Eikä kaikki muumit penaalissa laaksossa, mutta on nää pehmiän tahmaiset taatelit vaan aivan superhyviä näin. Maista itte. Tekemisen vaivasta ei oo ainakaan kiinni.

Sinihomejuustotäytteiset taatelit

taateleita
sinihomejuustoa

Ihanan pehmeitä taateleita myidään kaupassa pienissä pahvilaatikoissa nätisti vieri viereen pakattuna. Osta askillinen, ota taateli kerrallaan käteen, tee viilto kylkeen ja kaiva siemen pois. Se tulee melkein itsestään ja on hyvin vaivatonta (paitsi jos teet 120 kappaletta niinkuin minä).

Sitten avaa sinihomejuustopaketti. Tässä kohtaan kannattaa panostaa johonkin hyvin pehmeään sinihomejuustoon, mulla oli Castellon Creamy Blue käytössä. Ota nokare veitsellä ja pökkää taatelin sisään.

Ja sitten kerralla suuhun. Aivan sairaan tajuttoman hyvää. Mutta kokeilleet jo tietävätkin.

Ja muut kokeilemaan. Glögipalaksi, jälkkäriksi, muuten vaan.
Jokihaka oli näemmä tehnyt vähän jatketumman version, takuulla myös hyvää.

Natasisko tulee viikonloppuna. Tekiskö molempia?


5 kommenttia:

  1. Näin se on: makea+suolainen= <3
    Ja tuohon kun kääräseen palan ilmakuivattua kinkkua, on se tuplasydän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäi takaraivoon ja pakko oli tänään testata. Huh, miten makiaa, ensi kerralla kääräisen vielä kinkun sisään.

      Poista
    2. Juu, ja taatelien makeudessakin on eroja!

      Poista
  2. Kelläpä ne kaikki taatelit kakussa olisikaan... En yleensä ole mikään sinihomejuuston ystävä, mutta näitä ehkä maistaisin, näyttävät niin hyviltä!

    VastaaPoista