Mutta viettelevältähän tuo piirakka näyttää, vai mitä? Siitäkin huolimatta, että näemmä unohdin tomusokerit pinnalta kuvausvaiheessa....raivostuttavaa! Käyttäkää mieikuvitustanne. Tomusokerin kanssa olisi ollut niin täydellisen kaunista.
Vaikka tässä onkin frangipanea, tortun tekoon ei saa kyllä uhrattua aikaa kymmentä minuuttia kauempaa, pohja on nimittäin valmista voitaikinalevyä. 20 minuuttia uunissa, tarjoilet vielä lämpimän kaunottaren hunajan ja vatkatun kerman (sekä tomusokerin) kera, kelpaa kyllä kruunuksi mille tahansa aterialle.
Viikuna-frangipanetorttu
4-6 torttua, koosta riippuen
450 g valmista torttutaikinaa
1 keltuainen vispattuna voiteluun
10 tuoretta viikunaa
Frangipane
100g mantelijauhetta
100g voita
1 2/3 dl tomusokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
Valmista ensin frangipane. Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Lisää mantelijauhe ja vehnäjauho ja vatkaa tasaiseksi.
Kauli torttutaikina n. 3mm paksuiseksi ja jotain sopivan kokoista pyöreää apuna käyttäen leikkaa torttupohjat ( alassuin käännetty muumikulho tässä)ja asettele ne uuninpellille leivinpaperin päälle. Viiltele tortun reunapinnat n. 1 cm leveydeltä (ei pohjaan asti) ja voitele reunat sitten keltuaisella.
Levitä jokaiselle tortulle kerros frangipanea ja asettele viipaloimasi viikunat limittäin massan päälle. Vielä hiukan tomusokeria päälle ja uuniin 200 asteeseen 20 minuutiksi.
Valuta vielä lämpimän tortun päälle hunajaa, ripaus tomusokeria ja tarjoile vatkatun kerman kera.
Ehkä kuppi erinomaista kahvia...
Mulle kanssa, vaikka tunnin päästä päiväkaffelle!
VastaaPoistaNo moon nyt täälä junas, mutta tortut on sielä meidän keittiön pöydällä. Vai tuunko mä teille? Ota torttutaikina sulamahan. :)
VastaaPoistaOnpa kauniita torttuja, viikunat ovat kyllä myös silmänruokaa :)
VastaaPoistaNiin on, ja jotenkin eksoottisia.
PoistaAh nayttaapa herkulliselta!! Toivottavasti lahikaupassa olis tanaan viikunat tarjouksessa...
VastaaPoistaHei itseasiassa viela yksi tarkentava kysymys: "Viiltele tortun reunapinnat n. 1 cm leveydeltä (ei pohjaan asti)" Mita se meinaa?
PoistaSe meinaa, että kuvittele piiraalle n. 1cm reunus. Terävällä veitsellä, pienellä, viiltele reunukseen ympäriinsä pikku viiltoja, mutta älä siis viiltele pohjaan asti mitään palkeenkieliä...oliko tää yhtään selvempi?
PoistaIhanan näköiset tortut,kyllä se Gordon osaa:) Minäkin olen kerran postannut viikunatortuista,mutta raakaversio-sellaisista.
VastaaPoistaLaitan kuitenkin linkin tähän;D
http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2011/10/blogisynttarit-ja-pienet-viikunatortut.html
Niin oli sullakin. Pahoin pelkään, että sun viikunatkin oli makoisempia, vaikka omani olivatkin tllä kertaa kyllä ainakin kypsiä
PoistaHyvän näköiset piiraat!
VastaaPoistaTulin kuitenkin pääasiassa kyselemään koska ilmestyy tomatillo-juttuja tai juttuja jossa kehutaan parempaa korianteria ja lehtipersiljaa ;)
Ootko sä joku mentalisti? :)
PoistaEhkä jo huomenna....
Aika järjettömän hyvän näköisiä piirakoita!
VastaaPoistaSe tomusokeri mua kyllä raisteloo...
PoistaUuh, kun herkkullisia! Viikunat on ihania ja tollaisia torttusia voisin kyllä tehdä odotellessa sitä omaa paikkaa viikunapuun alla (haaveissa vaan).
VastaaPoistaOnhan sekin parempi kuin mitään. Suu makiana helpompi haaveilla.
Poista