Lauantaina vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Mitäs jos hemmotellaan naisia kermaisen pehmeällä pannacottalla, jossa viettelevät rosmariini ja hunaja? Viileään pehmeyteen vastaa rapea rosmariini-pinjansiemen krokantti ja muutama kiehkura rosmariinisiirappia viimeistelee herkun.
Hunajainen rosmariini-pannacotta
5 annosta3 dl kermaa
2 dl maitoa
0,5 dl sokeria
1 rkl hunajaa
½ halkaistu vaniljatanko
1 rosmariininvarsi
2 liivatelehteä
Laita liivatelehdet kylmään veteen
likoamaan.
Kiehauta kaikki ainekset ja keitä
miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen muutama minuutti.Nosta rosmariini ja vaniljatangot seoksesta ja sekoita mukaan liivatelehdet, joista olet puristanut ylimääräisen veden pois.
Kaada tiheän siivilän läpi annosmaljoihin. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mieluummin yön yli.
Koristele tarjolle tuotaessa rosmariinisiirapilla ja pinjansiemen-rosmariinikrokantilla.
Rosmariinisiirappi
2 dl ruokosokeria2dl vettä
1 rosmariininoksa
Kiehuta hiljalleen kunnes siirappi sakenee, n.10 min. Poista oksa varovasti.
Pinjansiemenkrokantti
40g pinjansiemeniä kuivalla pannulla kevyesti paahdettuna1 dl ruokosokeria
1 rkl silputtua rosmariinia
Levitä paahdetut pinjansiemenet ja rosmariini
leivinpaperinpäälle yhtenäiseksi matoksi. Sulata sokeri
paistinpannulla ja kaada se varovasti maton päälle. Anna jäähtyä
5 min. Rouhi kovettunut seos krokantiksi.
Olkaa hyvä ja nauttikaa! Ja muistakaa käydä kertomassa mitä piditte.
En ole kyllä hirveän huolissani. Miehenikin tykästyi annokseen...
Näyttää hyvältä. Ja tekstuurit toisiaan täydentäviltä. Nam!
VastaaPoistatänks ja Tänks!
Poistano on varmaan NAM!!
VastaaPoistaeikä oo edes ällömakea!
PoistaTaidanpa lähteä poimimaan rosmariinia tästä puistosta ikkunan alla;D
VastaaPoistaJael, oon ihan vaan pikkusen kade tuosta sinun kommentista! Puhalla kevättuulet tännekin!
PoistaNanna, resepti kuulostaa täydelliseltä naistenpäiväjälkkäriltä. Hyväsä!
Vähän olet epis, Jael! :) Täällä kun ei edes lunta vaan märkää ja mustaa.
PoistaKiitos Hannele, ei ole huono ei.
Voi miten ihanan erityisen kuuloinen annos! Olisi kyllä ihana maistaa.. Rakastan rosmaariinia, rakastan pannacottaa ja sitten kun siinä on vielä hunajaa niin avot - varmaan tosiaan ihan taivaallinen makuelämys.
VastaaPoistaNo siitä vain tekemään, ei ole vaikeaa ollenkaan. Kiitos kauniista sanoista....
PoistaKaunis annos ja kauniit kuvat! Makukin on varmaan kohillaan :)
VastaaPoistaNo tässä oli yritystä. ..
PoistaHyvältä näyttää ja takuulla onkin. Juuri viikonloppuna tein omaa luottokamaa mantelikrokanttia mutta seuraavaksi kokeilenkin sitten pinjansiemenillä. Kiitos taas ihanasta reseptistä :)
VastaaPoistaPinjoista tulee ihanan metsäinen tunnelma. Krokantti on kyllä ihkua vaikka mistä pähkinästä. ..ja superhelppoa.
PoistaTämä täytyy testata. Onkohan vähän liioiteltua maustaa tarjota rosmariinilla maustettua lammaspataa ja rosmariiniperunoita pääruuaksi?
VastaaPoistaNo jos rosmariini on teema, niin mikä ettei. Pannacotta ei maistu lampaalle;D
VastaaPoistaTäysin samaa mieltä. Nauttikaa F********a :-)
PoistaMinä olin ihan, että onpas asiaton kommentti...sitten tajusin. Tarkoitit Tietenkin farangia! LOL
PoistaRosmariini ja pinjansiemenet kuullostavat ihanilta mausteilta pannacottaan. :)
VastaaPoistaKai tässä on vielä paljastettava vahingonlaukaus nappiosuma, jota en käyttänyt tässä reseptissä. Siirappia tehdessä tili sivutuotteena ihsna krispi karamellisoitu rosmariini oksa jots voi käyttää koristeena. Eli dippaa siirappiin ja nosta kuivumaan. Nam
PoistaHieno idea. Olen miettinyt myös jotain keitettykermamaista jälkkäriä naistenpäivän aterialle. Tällä hetkellä ykkösenä on pannacotta, vaniljaliköörillä liekitetty omena-kanelikompotti ja pähkinäkrokantti. Inspiroiduin kyllä tästä postauksestasi ja mietin jo vaihtoa. No, pitää miettiä.
VastaaPoistaIhastuttavaa, päiväni inspiraationa!
PoistaMutta onhan tuo omenakanelivanilja liekitys myös joka naisen unelma. Pähkinäkrokantilla.