About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Rosmariini-pannacotta, rosmariinisiirappia ja pinjansiemenkrokantti


Lauantaina vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Mitäs jos  hemmotellaan naisia kermaisen pehmeällä pannacottalla, jossa viettelevät rosmariini ja hunaja? Viileään pehmeyteen vastaa rapea rosmariini-pinjansiemen krokantti ja muutama kiehkura rosmariinisiirappia viimeistelee herkun.
 



Hunajainen rosmariini-pannacotta
5 annosta

3 dl kermaa
2 dl maitoa
0,5 dl sokeria
1 rkl hunajaa
½ halkaistu vaniljatanko
1 rosmariininvarsi
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Kiehauta kaikki ainekset ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen muutama minuutti.
Nosta rosmariini ja vaniljatangot seoksesta ja sekoita mukaan liivatelehdet, joista olet puristanut ylimääräisen veden pois.
Kaada tiheän siivilän läpi annosmaljoihin. Anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mieluummin yön yli.
Koristele tarjolle tuotaessa rosmariinisiirapilla ja pinjansiemen-rosmariinikrokantilla.

Rosmariinisiirappi
2 dl ruokosokeria
2dl vettä
1 rosmariininoksa

Kiehuta hiljalleen kunnes siirappi sakenee, n.10 min. Poista oksa varovasti.

Pinjansiemenkrokantti
40g pinjansiemeniä kuivalla pannulla kevyesti paahdettuna
1 dl ruokosokeria
1 rkl silputtua rosmariinia

Levitä paahdetut pinjansiemenet ja rosmariini leivinpaperinpäälle yhtenäiseksi matoksi. Sulata sokeri paistinpannulla ja kaada se varovasti maton päälle. Anna jäähtyä 5 min. Rouhi kovettunut seos krokantiksi.



Jos päätät juhlistaa ateriaa tällä herkulla, voin ylpeänä kertoa, ettet muuten ole ainoa. Ensi viikonloppuna ainakin tarkasti arvioituna sellaiset 250 PwC Women 2014 -tilaisuuteen osallistuvaa naista herkuttelee tällä  tilaisuutta varten laatimani reseptin mukaan valmistetulla jälkiruualla. 

Olkaa hyvä ja nauttikaa! Ja muistakaa käydä kertomassa mitä piditte.

En ole kyllä hirveän huolissani. Miehenikin tykästyi annokseen...


21 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä. Ja tekstuurit toisiaan täydentäviltä. Nam!

    VastaaPoista
  2. Taidanpa lähteä poimimaan rosmariinia tästä puistosta ikkunan alla;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, oon ihan vaan pikkusen kade tuosta sinun kommentista! Puhalla kevättuulet tännekin!

      Nanna, resepti kuulostaa täydelliseltä naistenpäiväjälkkäriltä. Hyväsä!

      Poista
    2. Vähän olet epis, Jael! :) Täällä kun ei edes lunta vaan märkää ja mustaa.

      Kiitos Hannele, ei ole huono ei.

      Poista
  3. Voi miten ihanan erityisen kuuloinen annos! Olisi kyllä ihana maistaa.. Rakastan rosmaariinia, rakastan pannacottaa ja sitten kun siinä on vielä hunajaa niin avot - varmaan tosiaan ihan taivaallinen makuelämys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siitä vain tekemään, ei ole vaikeaa ollenkaan. Kiitos kauniista sanoista....

      Poista
  4. Kaunis annos ja kauniit kuvat! Makukin on varmaan kohillaan :)

    VastaaPoista
  5. Hyvältä näyttää ja takuulla onkin. Juuri viikonloppuna tein omaa luottokamaa mantelikrokanttia mutta seuraavaksi kokeilenkin sitten pinjansiemenillä. Kiitos taas ihanasta reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinjoista tulee ihanan metsäinen tunnelma. Krokantti on kyllä ihkua vaikka mistä pähkinästä. ..ja superhelppoa.

      Poista
  6. Tämä täytyy testata. Onkohan vähän liioiteltua maustaa tarjota rosmariinilla maustettua lammaspataa ja rosmariiniperunoita pääruuaksi?

    VastaaPoista
  7. No jos rosmariini on teema, niin mikä ettei. Pannacotta ei maistu lampaalle;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysin samaa mieltä. Nauttikaa F********a :-)

      Poista
    2. Minä olin ihan, että onpas asiaton kommentti...sitten tajusin. Tarkoitit Tietenkin farangia! LOL

      Poista
  8. Rosmariini ja pinjansiemenet kuullostavat ihanilta mausteilta pannacottaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai tässä on vielä paljastettava vahingonlaukaus nappiosuma, jota en käyttänyt tässä reseptissä. Siirappia tehdessä tili sivutuotteena ihsna krispi karamellisoitu rosmariini oksa jots voi käyttää koristeena. Eli dippaa siirappiin ja nosta kuivumaan. Nam

      Poista
  9. Hieno idea. Olen miettinyt myös jotain keitettykermamaista jälkkäriä naistenpäivän aterialle. Tällä hetkellä ykkösenä on pannacotta, vaniljaliköörillä liekitetty omena-kanelikompotti ja pähkinäkrokantti. Inspiroiduin kyllä tästä postauksestasi ja mietin jo vaihtoa. No, pitää miettiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastuttavaa, päiväni inspiraationa!
      Mutta onhan tuo omenakanelivanilja liekitys myös joka naisen unelma. Pähkinäkrokantilla.

      Poista