About me

Ruokamaailman onnistumisia ja pettymyksiä äidin ja vähän muidenkin resepteillä. Gastronomian perinteet kohtaavat puolivalmisteet. Milloin missäkin kulttuurissa.

torstai 31. lokakuuta 2013

Juhlasta juhlaan


Tai sitten vain sattui, että loppuvuoden juhlakimara, tasan 2 kpl, asettuu viikon sisään. Enempää ei vanha ehkä jaksaisikaan.

Viime lauantaina olin Soppaa ja Silmukoita Marjan sekä puolisonsa (Sini)Jaakon isännöimässä blogimiitissä. Paikalla oli reilu toistakymmentä blogaania. (Blogaani= yksilö lajista, jota löytyy sankoin joukoin paikoista, jossa tarjolla herkullista ruokaa ja joka saa erikoista tyydytystä kertoessaan syömistään ja valmistamistaan aterioista sosiaalisessa mediassa) Ylläoleva kuva kertoo karua tarinaa tarjottavista... Campasimpukan grissinit ja cheddarkeksit. Masutoitemun ananassalsa, tyttötrion tequila-vesimeloni alkudrinkki, meikäläisen lohikakku ja Anton&Antonista hakemani Teemun ja Markuksen maalaisleipä.


Palvattua kiukkuista hevostakin jouduttiin syömään ja Italiasta rehattua Parmesania varsisellerihillon kera, kiitos Merituulin.


Täs mun mozzarellat jugurtissa.


Näkkäriä ja kylmäsavusilakkatahnaa, Sipulan Jukan terveiset.


Lanttulaatikkoa- ei kun sairaan hyvää mustapapu-bataatti dippiä. By Riitta Masutoaitemu.



Soulkitchenin Annan katkischeviche. uuh, nam.


Suolaa ja hunajaa Jonna oli ahkeroinut totopoksia ja pyöräytti vielä paikan päällä masaharina jauhoista minitortillat. Nuan vaan pyäräytti, teki se ihanaa guacamoleakin.


Samoin Annalla oli pico de gallo tomaattisalaattia.

Tämmöiseltä se lautanen näytti siis alkupalavaiheessa. Ihan ministi otin vaan kaikkea.

 
Pääruuaksi ihan hirviän harvinaista ruokaa, pääemäntä Marjan etiopialainen kattaus. Tämä oli niin sattumaa, sain nimittäin juuri postissa pussin berbere- mausteseosta Jaelilta ihan Israelista asti. Se kun on etiopialaisen ruuan päämauste. Oi mikä makukokemus, oikeaoppisesti injera-lätyt ja perunamuhennosta, linssimuhennosta, jauhelihamuhennosta ja paikallista juustoa. Jonka siis Marja valmisti itse. Kuvaus meinas jo unohtua tässä vaiheessa.



Jälkiruokana HannanSopan kuvankaunis kurpitsapiirakka. Maku juurikin yhtä herkullinen.

 
Hayleyksen luumustruudeli....ei näitten makuja kyllä tartte mainostaa!



Vatsasekaisin Riikan omakuvapiirakkaa eli Blondies.
Ja eiköhän se Campasimpukka ollut vielä tehtaillut cantuccineja. Tarjoiltiin tietenkin Vino Santon kera.



Ja tästa kaikesta oli vain yksi seuraus. Porukan mahat asettuivat kaikki olkkarin lattialle ja pakkohan siihen oli mennä viereen maata!

Vielä tsekattiin isännän diskopallojen säihke alakerrassa ja sitten pikkuhiljaa blogaanit alkoivat vetäytyä omiin kotikoloihinsa. Paitsi minä kaukolainen, joka kellahdin vaan siihen alakerran sohvalle.

Jos tästä miitistä pitäisi jotain vielä sanoa, niin sen, että naurun määrä ja hirvittävän huonot ja meluisat ruokapuheet ylittivät taas kaikki odotukset. Ja että paikalla käväisseen Chez Jasun kuivaliha ja korianteritahna vei järjen.

Ja aamujunassa oli ehkä parhaimmat eväät ikinä, kylmäsilakkasavutahna ja jotain eksoottista juustoa sisältävät tähdeleivät.  Ja "keksipussi". Ja vettä. Paljon vettä.


Huomenna on edessä sitten toisenlaiset juhlat -jos Valtion rautatiet niin suo. Sain jälleen kutsun Glorian Blog Awardseihin, kiitos kaikki minua suosikkiblogikseen äänestäneet. Pakkohan sinne on lähtiä, voi olla ettei ensi vuonna vaikka kutsu enää käy. Aveccini golfaa Portugalissa, joten raahaudun paikalle yksin. Onneksi paikalle saapuu tuttua toisensa jälkeen, sekä monta vielä tapaamatonta.

Toivottavasti kukaan ei muista, mitä minulla oli viime vuonna yllä, sillä Halosmaisesti ylläni on viime vuotinen harmaa sifonkimekko.


Onpas noissa balleriinoissa sitten mukava  seisoskella ja minglata.
......oohps, ovatkin kokoa 25 ja siis ilmiselvästi kuuluvat taloutemme oikealla pinsellalle.


Joten itte kärvistelen sitten näillä. Pitääkä peukkuja, että varpaat jaksaa ja hymy pitää. Ja jos olette paikanpäällä, niin pliis älkää olko huomaavinanne, kun nostelen vaivihkaa alas rullautuvia sukkahousujani ylöspäin.

Mun toinen nimeni on ehkä eleganssi!

31 kommenttia:

  1. Mullekin peräti tipahti kutsu tonne glorian awardseihin. Ensin sain perjantain vapaaksi, sitten meni suunnitelmat mönkään. Sitten sain peräti kyydin Helsinkiin, mutta nyt näyttää että vapaapäivä ei onnistukaan. Noh, eihän ne ole vasta kun huomenna ja kaikki viel auki... saa nähä nähäänkö siellä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä munkin matkaa yrittävät vaikeuttaa jopa veturimiehet. Oli niin lahella etten luovuttanu aamulla ja jaany kotiin

      Poista
  2. Sulla on sana hallussa <3 Näyttipä tosiaan aikamoiselta tuo teidän buffet-pöytä taas. Kateeksihan se käy.. Mukavaa gaalaa! ps. miltäs se etiopialainen oikein maistuu..ei ole tullut koskaan vastaan..Linssit ja perunat mutta onko voimakkaita vai mietoja makuja ;D?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin maukasta ja jälkipoltetta loytyy. Injerassa hyvin distinkti hapahko maku. Eniten ehkä intialaista muistuttaa,Mut silti eri.

      Poista
  3. Toivottavasti junat kulkee ja pääset gaalaan! Kerro tutuille terveisiä ja vaikka muutamalla vieraammallekin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrotaan. Kaikki suunnittelemani junat oli peruttu, mutta puolentunnin varoajalla paatin lähteä talla vipalla mahdollisella, arvaa olinko pakannut. Nyt tuleekin olemaan jannaa, mita kaikkea EN ole ottanut mukaan....

      Poista
  4. ärärär en pysty kommentoimaan kännykällä mihkää blogspotteihin :(

    Mut asianihan oli, että voijaan sitten yhessä olla taas väenpaljouden keskellä kengät nurkkaan heitettyinä ja sukkikset polvissa! Illalla nähdään :)

    VastaaPoista
  5. Voi kun näitä on aina niiiiin ihana lukea..ja katsella. Naurattaa ja tulee nälkä..kaikki samalla lukemalla

    VastaaPoista
  6. voi kun kuulostaakin ihanalta tuo blogaanien esiinmarssi :-) Minä täällä kiroan sääolosuhteita, murehdin tukkaa, panikoin kenkävalintaa ja huolestun ihan kaikesta mahdollisesta mitä illan aikana pitäisikään huomioon ottaa... Skattalla siis nähdään :-)! Minä olen se kaikista isomekkoisin :-) (siinähän mun pyllyn on pakko näyttää tosi pieneltä!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi , miten kiero suunnitelma. Laitatko flamenco-mekon? ....nähdään vihdoin!

      Poista
  7. Mä syytän tuota viime lauantaita, jos kolttu ei mahdu tänään päälle! Pidän peukut pystyssä, että VR suo sinut ajoissa juhlahumuun, näkemisiin!

    VastaaPoista
  8. Hauska postaus, taas sai hyvät naurut :D. Mukavaa, että eväät maistuis. Se ei oo matka eikä mikään, jos ei oo kunnon eväitä mukana :).

    Hauskaa gaalailtaa sulle ja kaikille muillekin tutuille!
    p.s. kuva- tai videotervehdys ois kiva juttu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahdollinen hauskuus on toki vain kalpea aavistus alkuperäis-illasta. Kiitos siitä.

      Poista
  9. On teillä taas ollut herkut tarjolla, nam ! Ja onnea gaalaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milma, onnea enemman tarvinnen turnauskestavyytta...

      Poista
  10. Lanttulaatikko oli onneksi nimeäänsä maukkaampaa... :-D

    Ihania pirskeitä, sulla on ainakin mahtavasti blingiä päällä! Ottakeehan paljon kuvia, haluan nähdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lanttulaatikko maistui äärimmäisen hyvältä myös ruisleivän päällä :)

      Poista
    2. Todella oli ihanaa.
      Itseasiassa vain hihansuut ja kengät on bling. Ei edes koruja. Ai niin, ja tietysti silmät...bling, bling!

      Poista
  11. Mahtavat herkut ja hauskoja juhlia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hauskat on kun itse pitää (hauskaa siis)!

      Poista
  12. Aika jännästi sattui se lähettämäni mauste sopia tuohon teemaan;D
    Mahtavat juhlat tiellä blogaaneilla,olispa saanut olla mukana...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneksi voidaan (vastavuoroisesti) kuolata toistemme syömisiä täällä blogistaniassa edes. Ja ehkä joku miitti napsahtaa kohdalle joku kesälomareissusi?

      Poista
  13. Hei! Tykkään blogistasi ja siksipä lähetin sinulle syyshaasteen:
    http://herkkujajaneulehuveja.blogspot.fi/2013/11/syyshaaste.html

    VastaaPoista
  14. Aika vahvasti oli Campa apuna pöyräyttämässä. Ristuksen tähren, että me syötiin. Toivottavasti joku ottaa hommakseen järjestää seuraavan miitin. Minulla on vieroitusoireita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ristus, mikä miitti!
      Mutta näitäkin pitää olla tarpeeksi harvoin, niin ihania kun ovatkin, että koko ajan on sellainen I want more -tila päällä. 3-4 vuodessa on ihan maks. Varsinkin kun mäkin yleensä joudun matkustaa aika perusteellisesti.

      Poista
  15. Kuka tunnustaa syyllistyneensä juhlakauden karmeimpaan tyylimokaan :-)

    http://www.iltasanomat.fi/muoti-kauneus/art-1288618365781.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onhan se hyvä, että meikäläisen toimetkin edes jollain lailla noteerattiin!! :)

      Poista